«Ορίστε... Το σπαθί ενός άχρηστου. Που δεν ήταν ευπρόσδεκτος στον κόσμο σας.» λέει ο Rinslet.
«Δε ξέρω για τι πράγμα μιλάς. Αυτό που ξέρω, είναι ότι έχεις καλέσει το σπαθί σου, πράγμα που σημαίνει πως είσαι πολύ σοβαρός σε αυτό που πας να κάνεις. Δε θα κάνω πίσω τότε.»
«Δεν περίμενα ούτως ή άλλως αυτό το μονοπάτι να είναι εύκολο..»
Τότε ο Lurio λέει σιγά «Ξύπνα, Borealis.»
Ένα κάτασπρο σπαθί, το ακριβώς αντίθετο από αυτό του Rinslet.
-Δεν είχα δει ποτέ το σπαθί σου. Νόμιζα πως μόνο η οικογένειά μου μπορούσε να χρησιμοποιεί αυτό το είδος...
-Δεν ξέρεις τίποτα για το αντικείμενο που δημιούργησες και προσπαθείς να πάρεις εκδίκηση και να καταλάβεις τα γεγονότα που συνέβησαν πριν 11 χρόνια; Σε λυπάμαι...
-Είτε με λυπάσαι είτε όχι, όλοι την ίδια κατάληξη θα έχετε!
O Rinslet ορμάει προς το μέρος του Lurio. Προσπαθεί να τον πετύχει αλλά εκείνος το αποφεύγει σα να μην τρέχει τίποτα.
-Τί εννοούσες πριν με το «όλοι την ίδια κατάληξη θα έχετε»; Την πριγκίπισσα;
-Τί... θες να πεις...;
-Αυτό που κατάλαβες!
-ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΑΙΝΙΓΜΑΤΙΚΑ!
Ο Rinslet του ρίχνει άλλη μία με το σπαθί και τον πιέζει προς τα πίσω.
«Μιλάω για την πριγκίπισσα... πριν δύο χρόνια!» λέει ο Lurio.
Ο Rinslet κοκαλώνει.
«Ο λόγος που γίνεται όλο αυτό, είναι η πριγκίπισσα. Πιστεύουμε πως εσύ την σκότωσες..»
Μόλις ακούει αυτό το πράγμα η Μαριάννα, τα χάνει. Κοιτάει τον Rinslet λες και ότι της είχε πει, ήταν ένα ψέμα.
Ο Rinslet πανικοβάλλεται. Ξαναθυμάται τα πράγματα που είχε κρύψει στο υποσυνείδητό του. «ΣΤΑΜΑΤΑ!!!» φωνάζει στο Lurio και ορμάει κατά πάνω του με το σπαθί. Όταν πάει να τον χτυπήσει, με μια απλή κίνηση του το κόβει στα δύο και του χαράζει το στήθος. Βαθιά πληγή. Ο Rinslet τα χάνει.
Γρήγορα ο Lurio του πιάνει το κεφάλι και το κοπανάει κάτω. Από το αριστερό του χέρι εμφανίζει μία κόκκινη σφαίρα, στο μέγεθος ενός κανονικού χεριού.
Μόλις τη βλέπει ο Rinslet γουρλώνει τα μάτια του και προσπαθεί να ξεφύγει. Όμως είναι μάταιος κόπος. Του ξαναπιέζει το κεφάλι προς τα κάτω και κυλάει τη σφαίρα προς το κεφάλι του. Κάνει άγριες κινήσεις για να ξεφύγει από τα χέρι του αλλά δε τα καταφέρνει... Έως ότου τον ακουμπάει η σφαίρα.
Ένα μεγάλο κόκκινο πεδίο εμφανίζεται για κλάσματα του δευτερολέπτου και... οι αναμνήσεις του Rinslet γίνονται πραγματικότητα. Όποιος βρίσκεται σε αυτό το πεδίο μπορεί να δει μπροστά του αυτές τις αναμνήσεις.
Ο Rinslet όμως αρχίζει να εξασθενεί. «Όχι... Σταμάτα..!» του λέει αλλά τίποτα.
Οι αναμνήσεις του αρχίζουν ως εξής...
Ένα καταπράσινο δάσος. Γεμάτο φως. Δύο μικρά παιδιά παίζουν μεταξύ τους.
-Rinslet, έλα να παίξουμε κρυφτό.
-Εντάξει, αλλά θα τα φυλάς εσύ Capella!
-Δεν είναι δίκαιο... Εγώ όμως το σκέφτηκα..
-Εεεε αυτό δεν πάει..!!
-Το βρήκα! Να ρωτήσουμε τον μπαμπά!
-Χαχα για να δούμε!
-Μπαμπά! Διάλεξε έναν από εμάς!
-Εσύ!
-Ποιος είμαι εγώ;
-O Rinslet!
-Μα... πως μπορείς να ξέρεις ποιος είναι ποιος! Πάντα!
-Σαν πατέρας σας, δε νομίζετε πως είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω;
Ξαφνικά οι αναμνήσεις αλλάζουν. Δεν πάνε με χρονολογική σειρά όπως θα έπρεπε. Ξαφνιάζεται ο Lurio... αλλά συνεχίζει να βλέπει τις αναμνήσεις που βασανίζουν τον Rinslet.
----------------------------------------------------------------
-ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ;;
-Ναι. Να σκοτώσω το δεύτερο;
-Το δεύτερο που γεννήθηκε είναι σίγουρο ότι θα πεθάνει.. Όμως τώρα δεν είναι η σωστή στιγμή..
---------------------------------------------------------------
-Θες να φτιάξουμε μία ομάδα;
-Τί ομάδα;
-Δε θα ξέρει κανένας τα άλλα μέλη. Σκοπός της... η καταστροφή των 10 Θεών.
-Ενδιαφέρον...
-Δεν έχεις ιδέα τι είμαι...
-Το ίδιο κι εσύ.
-Όχι, είμαι κανονικό τέρας..
-Τί εννοείς;
-Άστο... Όσο λιγότερα ξέρεις το καλύτερο.
-Γιατί δε βάζεις αυτό στο λαιμό σου; Αν σου μειώνει τη δύναμή σου, τότε ίσως να υπάρχει ελπίδα.
-...
-Έλα Walker, δέξου το!
-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η DARCIA;;
-Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάς...
-Η πριγκίπισσα.. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;
Αυτό που ενδιαφέρει τον Lurio... Παρόλα αυτά, χάνεται, και μία άλλη ανάμνηση παίρνει τη θέση της...
Ποιος είναι αυτός...; Γιατί βρίσκομαι σε αυτόν το θάλαμο; Νερό είναι αυτό; Γιατί μου μοιάζει αυτός έξω; Γιατί έπεσε; Τί είναι αυτό το κόκκινο στο γυαλί; Ποιοι είναι αυτοί που μόλις πέρασαν;
-Πέθανε...
-ΤΙ;;;
-Πως θα τους το πούμε; Στον Capella και τον Rinslet...
-Έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας.. Πρέπει να βρούμε κάτι μέσα σε αυτό το διάστημα...
-Μπαμπά... γιατί μαλώνετε με τη μαμά;
-ΤΡΕΞΕ RINSLET!
-...
-ΦΥΓΕ!
-...
-ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥ!
*Ο Rinslet τρέχει αλλά ακούει τη συζήτησή τους*
-ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!!!
-ΔΕ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ...
-ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙΣ;;
-ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ!
-Μα... Δεν καταλαβαίνεις; Οι πρώτοι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν δύο παιδιά! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ! ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ! ΚΑΙ ΕΙΔΕΣ ΣΕ ΤΙ ΟΔΗΓΗΣΕ!
-Δε θα γίνει στο δικό μας όμως...
-Αυτή είναι η απάντησή σου;
-Δυστυχώς...
Rever--
Αυτό το παιδί... ξαναήρθε... Γιατί είναι κόκκινα τα χέρια του; Γιατί μου χαμογελάει; Εγώ χαμογελάω; Εγώ είμαι αυτός; Όνειρο είναι; Τί κάνω μέσα στο νερό;
-Ο Rinslet δεν έχει τη δύναμη να δημιουργήσει κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον να το χρησιμοποιήσει.
-Το έχω καταλάβει... αλλά βλέπω στο βλέμμα του πως θέλει να μάθει τι είναι. Θέλει να βοηθήσει... Όποτε κοιτάει τον Capella με την Ebony και Ivory, έχει ένα βλέμμα... λες και είναι στεναχωρημένος. Λες και ΞΕΡΕΙ τι είναι, αλλά δεν έχει τη δύναμη...
-Κάποιος αδύναμος σαν εσένα.. δεν αξίζει να ζεις!
-Ποιος... είναι; *γυρίζει πίσω και βλέπει μία χίμαιρα να ορμάει κατά πάνω του.* *πέφτει στο έδαφος και κλείνει τα μάτια του* Νιώθει ένα βάρος πάνω του... Δεν έχει πεθάνει.. Μετά από 1 λεπτό ανοίγει τα μάτια του και η χίμαιρα ήταν πάνω του. Γεμάτος αίματα και... κράταγε ένα μαύρο σπαθί.
Freyr...
-Νομίζω... η πριγκίπισσα πέθανε~!
-ΤΙ;;;
-Κοίτα δεξιά σου και θα τη δεις... Γιατί το κάνεις τόσο δύσκολο~;
«ΧΑΘΗΚΕ ΠΑΛΙ;;;» φωνάζει ο Lurio...
Πως γίνεται να πέθανε; Νόμιζα πως ο πατέρας μας είναι δυνατός... Τέρατα... αίματα... νερό... κάποιος που μου μοιάζει.. Ίσως να ήταν όνειρο... Αλλά αυτό το άκουσα καθαρά...
*Γυρνάει πίσω στο δωμάτιό του γεμάτος μελαγχολία. Ένα κατάμαυρο δωμάτιο. Κανένα φως. Τίποτα*
-Ποιος λες να φταίει;
-Ποιος είναι εκεί...;
-Μη φοβάσαι. Δεν είμαι τέρας. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω.
-Ποιος είσαι;
-Εσύ φυσικά..
-Εγώ;
-Ναι... εσύ! Εσύ είσαι ο μόνος που αγαπάει τον εαυτό του. Όλοι σε μισούν. Η μητέρα σου ήθελε να σε σκοτώσει και ο πατέρας σου πέθανε!
-Πέθανε..;
-Ναι, πέθανε! Χώνεψέ το!
-Πέθανε...
-Ποιος φταίει για αυτό;
-Ποιος...;
-Ο LURIO! Αυτοί δεν ήταν ομάδα; Δεν έπρεπε να ήταν μαζί του εκείνη τη μέρα; Γιατί έμεινε στο κάστρο;
-Όντως...
-Ίσως δεν έπρεπε να υπάρχεις... αλλά κάνε το όνομά σου να ακουστεί μέχρι να εξαφανιστείς. Σκότωσέ τον... Πάρε την εκδίκησή σου...
-Ναι...
*Βγαίνει από την πόρτα*
-Rinslet, θες να παντρευτούμε;
-Μα Μαριάννα... ΕΙΜΑΣΤΕ 6!! :$
-Ε και; Όταν μεγαλώσουμε.. Το ξέρω.. είσαι δυνατός!
Αφού έχει βγει έξω από την πόρτα, τριγυρνάει στους διαδρόμους... Ένα τέρας που σε αυτόν τον πλανήτη δεν έχει ξαναυπάρξει... Τριγυρνάει και με τα νύχια του γδέρνει τους τοίχους. Όχι μόνο αυτό... σέρνει μαζί του και το μαύρο σπαθί κάνοντας θόρυβο. Δύσκολα θα έλεγες πως αυτό είναι παιδί. Είναι στο ύψος ενός 18χρονου.
Έως ότου φτάνει στο δωμάτιο του Lurio. Ανοίγει σιγά σιγά την πόρτα και βλέπει μια κουνιστή καρέκλα δίπλα στο παράθυρο. Την πλησιάζει χωρίς να κάνει θόρυβο και ορμάει προς την καρέκλα. Από την πολύ δύναμη τη σπάει και τρέχει προς τον τοίχο. Κανένας δεν ήταν στην καρέκλα.
Ξαφνικά, κάποιος έρχεται από πίσω και του πιάνει τα χέρια. Όταν είδε το πρόσωπό του πανικοβλήθηκε. Κατάλαβε πως ήταν ο Rinslet αλλά είχε κοκαλώσει. Τότε ο RInslet βρίσκει ευκαιρία και προσπαθεί να τον ρίξει από κάτω. Αλλά έπεσαν και οι δύο.
Έξω από το κάστρο, με το φως της νύχτας, μπορεί να δει καλύτερα τη μορφή του. Δεν περιγράφεται... Το σώμα του έχει αλλάξει εντελώς...
Μονάχα κραυγές βγάζει. Δε μπορεί να αρθρώσει πρόταση.
Από εκείνη τη μέρα, εξαφανίστηκε.
-ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η DARCIA;;
-Δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάς...
-Η πριγκίπισσα.. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;;;
-Νομίζω... η πριγκίπισσα πέθανε~!
-ΤΙ;;;
-Κοίτα δεξιά σου και θα τη δεις... Γιατί το κάνεις τόσο δύσκολο~;
-Δεν είναι δυνατόν... Γιατί να τη σκοτώσεις; ΤΙ ΣΟΥ ΕΚΑΝΕ;;
-Τίποτα~ Όμως... είμαι ο 2ος Θεός του κάτω κόσμου. Δεν υπάρχουν ερωτήσεις στον πόλεμό μας με τους 5 Θεούς του πάνω κόσμου...
-Τέρας...
-Εγώ είμαι το τέρας; Γιατί δεν είσαι εσύ το τέρας; Εσύ είσαι αυτός που δεν την προστάτευσε..
-Ναι... όντως... Εγώ είμαι το τέρας..
Αιματοχυσία. Όταν βρήκαν τον 2ο Θεό δίπλα ήταν το κορμί της Darcia. Παρόλα αυτά, το κορμί του δεν ήταν ολόκληρο. Τα πόδια του και τα χέρια του ήταν κομμάτια... το κεφάλι του στη μέση.
-Δεν σκότωσες εσύ την Darcia;
-Όπως είδες... όχι. Σταμάτα το. *βαριά αναπνοή*
Η μπάλα σπάει.
Ο Rinslet κυλιέται κάτω. Πάει να φτάσει την άλλη άκρη του σπαθιού του. Δεν έχει άλλη δύναμη. Μόλις το φτάνει, σηκώνεται με δυσκολία πάνω. Τα βλέπει όλα θολά. Με δυσκολία πάει προς το Lurio. Κρατάει και στα δύο του χέρια τα κομμάτια του σπαθιού του. Με αργά βήματα φτάνει τελικά μπροστά του. Η θέλησή του είναι μεγάλη, όχι όμως η αντοχή και η ζωή του..
Όταν σηκώνει τα χέρια του και πάει να τα κατεβάσει λέει «Μπορεί να πέθανα, αλλά κάποιος θα συνεχίσει το έργο μου.» Πριν τον ακουμπήσουν τα δύο μέρη του σπαθιού, ο Rinslet εξαφανίστηκε. Πίσω άφησε μόνο το ρούχο που φόραγε.
Όντως... εκείνη τη μέρα... πέθανε.
Τέλος 1ου μέρους~