Legendary Pokémon

Full Version: "Κριτική Επιτροπή" Pokemon
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Σε αυτό το θέμα θα συγκρίνουμε δύο ή περισσότερα πόκεμον που είναι περίπου του ίδιου τύπου ή εξυπηρετούν τον ίδιο ρόλο, για να αποφασίσουμε ποιο είναι πιο κατάλληλο για να πάρει μία θέση στην ομάδα μας.
Πιο κατάλληλοι για να ξεκινήσουμε αυτό το θέμα είναι δύο αιώνιοι αντίπαλοι στον κόσμο των πόκεμον και δεν είναι άλλοι από τους:

Arcanine VS Ninetales

Και τα δύο είναι fire type και αρκετά ισορροπημένα ως προς τα στατιστικά τους. Επειδή ξεκινούσα πάντα σε όλα τα παιχνίδια με τον fire starter ποτέ δεν είχα στην ομάδα μου κάποιο άλλο πόκεμον της φωτιάς, εκτός από την Emerald την οποία ξεκίνησα με τον Treecko και στη συνέχεια αναγκάστηκα να βάλω στην ομάδα μου τον ninetales, αν και δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος και γρήγορα έχασε τη θέση του.
Ως προς την εξωτερική τους εμφάνιση και τα δύο είναι πανέμορφα και πολύ επιβλητικά. Ως προς τα στατιστικά τους όμως προτιμώ τον arcanine επειδή έχει σύνολο 555 base stats σε αντίθεση με τα 505 του ninetales. Έχει επίσης υψήλότερα ΗΡ και πολύ καλά Att και Sp.Att που τον κάνουν πολύ καλό και ως physical και ως special sweeper. O μόνος τομέας που υστερεί ως προς τον ninetales είναι η ταχύτητα, για πολύ λίγο όμως, και το Sp.Def
Καταλήγωντας, προτιμώ περισσότερο τον arcanine για μια θέση στις εξάδες αν και υπάρχουν πολλά ακόμα καλά και καλύτερα πόκεμον της φωτιάς.
Εσείς ποιον προτιμάτε περισσότερο και γιατί?
Γενικοτερα, εγω προτιμω τον Arcanine. Ειναι και το αγαπημενο μου αλλωστε. Ως προς την εμφανιση δεν τιθεται θεμα για μενα. Ειναι και τα δυο πολυ ομορφα και επιβλητικα αλλα προτιμω τον Arcanine. Νομιζω οτι υπερεχει και στους δυο τομεις. Ως προς τα στατιστικα του το μονο που με χαλαει καπως ειναι το Sp.Def. Η ταχυτητα του δεν με πειραζει γιατι μπορει ανετα να φτασει του Ninetales και να την ξεπερασει.
Συμφωνω με την Char. Το Arcanine ειναι και το δικο μου αγαπημενο Pokemon και το προτιμω απο το Ninetales. Υπαρχει ομως ενα προβλημα σε αυτη τη συγκριση. Δεν εχουν την ιδια θεση σε μια ομαδα οποτε δεν συγκρινονται ευκολα. Το Arcanine ειναι Sweeper και το Ninetales Annoyer. Πιο σωστο ειναι να συγκρινεις τον Houndoom ή τον Typhlosion με τον Arcanine παρα το Ninetales. Παντως αν ηταν να διαλεξω ενα Fire-type Pokemon για την εξαδα μου, θα ηταν αυτο που χρησιμοποιω τωρα στο Net Battle, το Houndoom.
Arcanine for sure. Akoma ki an dn asxoloume me ivs and stuff, ton protimo logo ton stats, an exeresoume vevea to speed. Apo emfanisi, ke ta 2 me entiposiasoun. Ke telos, o Arcanine exei kalitero moovepool.
apotelesma
arcanine:3
Ninetales:1+ Toungue
;)Kata tin :Ptapini mou gnomi:Pto Arcanine ine safos anotero pokemon!Ala to ninetales ine poli pio omorfoWink!
Εγω προτιμω το Ninetales για τους εξης λογους:
Εμφανησιακα δειχνει πιο μυστηριο απο του Arcanine το οποιο εχει αγρια και οχι μυστηρια ομορφια.
Αναλογη ειναι και η λειτουργια του στις μαχες.Να τονισω πως με σωστη εκπαιδευση και επιθεσεις τρωει ανετα Earthquake απο Tyranitar χωρις να χρειαστε να αλλαξει(Το εχω δοκιμασει στην πραξη και μαλιστα στο κανονικο παιχνιδι και οχι στο Netbattle.Εχω Lvl 100 Ninetales.)
Γενικα μπορει να παγιδευσει ενα Pokemon και να το αποδυναμωσει τελειως ενω ταυτοχρονα γεμιζει ενεργεια μεσω των Leftovers (Συνδιασμος Will-o-Whisp/Toxic, Fire Spin, Confuse Ray).Εχει επισης μοναδικες επιθεσεις οπως Imprison και Grudge οι οποιες μπορουν να χρησιμοποιηθουν αποτελεσματικα απο λιγα Pokemon ενα απο τα οποια ειναι το Ninetales.
Βεβαια, αναγνωριζω πως το Arcanine μπορει να δουλεψει καλυτερα σε OU ομαδες αλλα πιστευω πως το Ninetales σε μια πιο Free ομαδα ειναι πολυ πιο εντυπωσιακο και ανταξιο στη μαχη του Arcanine.
Για την επόμενη κόντρα έχουμε μία τριάδα από water/flying πόκεμον, το καθένα από διαφορετική γενιά:

Gyarados VS Mantine VS Pelipper

Aπό ομορφιά προτιμώ με μεγάλη διαφορά το άγριο gyarados και μετά το σαλάχι mantine. Το mantine δεν το είχα ποτέ στην ομάδα μου ενώ το shiny gyarados ήταν στην εξάδα της Gold. Το Pelipper με συντρόφευσε και στην Saphire και στην Emerald και με βοήθησε πάρα πολύ παρά τα χαμηλά στατιστικά του. Γενικά, νομίζω ότι το συγκεκριμένο είδος πόκεμον water/flying είναι ιδανικό για την πρόοδο του παιχνιδιού καθώς μπορούν να μάθουν πλήθος από βασικές HM όπως Surf, Waterfall, Fly και να μείνουν για πάντα στην ομάδα για την εξερεύνηση και την περιήγηση σε ολόκληρο τον κόσμο.
Από στατιστικά το Gyarados είναι αδιαφιλονίκητος νικητής καθώς με 540 base stats, είναι ένα πανίσχυρο πόκεμον. Τα 125 Αtt τον κάνουν ένα πολύ καλό physical sweeper, αν και η ταχύτητά του θα μπορούσε να είναι καλύτερη αντισταθμίζεται αυτό το μειονέκτημά του από το 100Sp.Def και 95Hp. Το Mantine από την άλλη έχει 465 base stats και το μόνο αξιόλογο είναι το 140Sp.Def του αν και του είναι άχρηστο απέναντι από ηλεκτρικές επιθέσεις. Το Pelipper από άποψη στατιστικών είναι ακόμα χειρότερο με 430 base stats από τα οποία τα 100 αποτελούν το Def του. Τα υπόλοιπα ισορροπούν με μέτρια εώς πολύ κακά με 50 μόνο για το Att του.
Συνοψίζοντας, προτιμώ τον Gyarados από τα υπόλοιπα δύο, τα οποία ούτε θα τα σκεφτόμουνα να σπαταλήσω χρόνο για σοβαρή εκπαίδευση.
Εγω προτιμω τον Gyarados και απο στατιστικα και απο εμφανιση. Τους λογους για τα στατιστικα τους ανεφερες πολυ καλα παραπανω JimLink. Για την εμφανιση δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να το αναλυσω περαιτερω...
JimLink Wrote:Για την επόμενη κόντρα έχουμε μία τριάδα από water/flying πόκεμον, το καθένα από διαφορετική γενιά:

Gyarados VS Mantine VS Pelipper
Δεν θα το ελεγα ακριβως κοντρα αυτο... Και εγω προτιμω το επιβλητικο Gyarados και απο εμφανιση και απο stats. Γενικα, οποιο Pokemon εχει μορφη δρακου μου αρεσει παρα πολυ και το Gyarados ειναι ενα απο αυτα.
Και οσο για την ταχυτητα το Dragon Dance διορθωνει πολλα.Επισης, εχει μεγαλο Sp Def και σχετικα μικρο Def, αλλα λογω του Intimidate βελτιωνεται και σε αυτον τον τομεα.Το Mantine μου ειναι αδιαφορο, ενω το Pelipper δεν το συμπαθω καθολου.
Θα μπορουσαμε να συγκρινουμε και τους Charizard - Typhlosion.

Απο στατιστικα ειναι ιδιοι. Στην εμφανιση δεν τα παει κανενας τους ασχημα καθως ειναι και οι δυο πολυ επιβλητικα και ομορφα Ποκεμον. Οσο για τους ρολους που εκτελουν στην ομαδα ειναι επισης ιδιοι. Στο μονο που ισως διαφερουν ειναι το σετ κινησεων δεδομενου οτι ο Charizard μαθαινει πιο πολλες κινησεις απο τον Typhlosion. Γι' αυτο το λογο και προτιμω τον Charizard απο τους δυο. Εσεις πιο προτιματε και γιατι?
Προτιμώ -φυσικά- τον Charizard. Συμφωνώ με αυτά που είπε η Charizard2005 περί επιβλητικότητας και ομορφιάς. To Charizard μπορεί να μαθαίνει more επιθέσεις, αλλά τα weakness του είναι περισσότερα, μιας και είναι fire/flying. Εγω όμως και πάλι προτιμώ Charizard, οπως και οι περισσότεροι από εδώ -νομίζω-.
Same here. Ενα απο τα αγαπημενα Pokemon της πρωτης γενιας σχεδον για ολους. Απο αποψη εμφανισης, τον προτιμω με πολυ μικρη διαφορα μονο και μονο επειδη μοιαζει με δρακο. Απο αποψη κινησεων, τα ειπατε και εσεις... Αλλα κι ενα Typhlosion με Flamethrower, Thunderpunch, Seismic Toss και ισως Substitute ή Hidden Power [Water] δεν θα ηταν ασχημο...
Μονο και μονο που ειναι 1ης γενιας φτανει! Charizard φυσικα! Αλλα και απο επιβλητικοτητα και εμφανιση υπερτερει, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν μου αρεσει το Typhlosion.
To αγαπημένο μου πόκεμον είναι ο Charizard, επομένως τον προτιμώ από οποιοδήποτε πόκεμον. Μπορεί να έχει ακριβώς τα ίδια στατιστικά με τον Typhlosion αλλά νομίζω ότι είναι πιο κατάλληλος για Special Sweeper εξαιτίας του πλήθους επιθέσεων που μαθαίνει όπως ήδη είπατε. Όσο για τα μειονεκτήματα του εξαιτίας του flying νομίζω ότι αντισταθμίζεται και με το παραπάνω με το immune του σε ground, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο για fire type.
Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's