"Ναι , εφοσον ομως γινεται σε λογικα πλαισια ( Fairly Hack )"
Αν καποιος δεν εχει το χρονο του για να εκπαιδευσει Pokemon για την ομαδα του και θελει να χρησιμοποιησει hack devices, οκ. Ειναι περιπου σαν να κανω μαχη με καποιον ο οποιος τα εχει εκπαιδευσει κανονικα, με τη διαφορα οτι αυτος με τα χακαρισμενα κινδυνευει να καταστρεψει την κασσετα του, κατι που δεν εχει επιπτωση σε μενα...
Εγω δεν ειμαι ακριβως κατα απλα μου τη δινει καποιος να εχει hack και μετα να κανει πω πω σε νικησα ειμαι φοβερος και τετοια αν και παλια σε καποια μαχη με τον chaos ειχα χρησιμοποιησει regigicas με wonder guard και φυσικα τα κλεισαμε τα ds αφου θα ηταν αδικη νικη
Eγώ δεν θα είχα πρόβλημα να κάνω μάχη με κάποιον που έχει χακντ ποκεμον
παρ' ολο που δεν υποστηριζω το hacking στο multyplayer (το hacking στο παιχνιδι δεν με ενοχλει, αρκει να γινει μετα την ολοκληρωση του story mode (μηλαω γενικοτερα για τα παιχνιδια)), δεν με ενοχλει εαν το κανουν οι αλλοι, αρκει φυσικα να ειναι σε λογικα πλαισια. Αλωστε, ειναι μια εξερετηκη προκληση!
Συμφωνώ με τον Xara-lampos* δηλαδή εγω που θυσιάζω τόσες ώρες για να μου βγουν καλά τα ivs από το breeding είμαι τι να πω για κάποιον που σε 5 λεπτά έχει τέλεια εξάδα με τέλειες επιθέσεις, nature, ivs κλπ... αν αποκτήσεις κάτι από hack είναι hack, πάει, τέλος! xD
Εμένα δεν με πολυκόφτει με ποιό τρόπο απέκτησε ο αντίπαλός μου τα Pokemon του. Εάν έβαλε AR, GS, Pokesav ή κάτι παρόμοιο, τότε, κακό του κεφαλιού του κάνει. Μ' ενδιαφέρει να μην υπάρξει πρόβλημα στην κασέτα μου και να μην μου παίξει πράγματα που δεν γίνεται να εμφανιστούν κανονικά. Εξάλου, νικόντας έναν τέτοιο, αποδυκνείεις, πως δεν μετράει το AR αλλά ο χειριστής των Pokemon. Εάν είσαι άσχετος, θα χάνεις, άσχετα εάν έχεις βάλει διακόσιους κωδικούς.
(23-04-2009 11:20 PM)Xara-lampos Wrote: [ -> ]It's not the car, it's the driver [ισως να ειναι η 15η φορα που το λεω στην ζωη μου αυτο]
Lol! Ακόμα θυμάμαι τότε που το είπες στο chat (αλλά δεν θυμάμαι πότε
)!
Λοιπόν ώρα να αναλύσω τις απόψεις μου στο θέμα του hacking που καιρό τώρα αποτελεί καυτή πατάτα.
Αρχικά ψήφισα στο poll ότι δεν θα έκανα μάχη γιατί πιστεύω ότι είναι άδικο. Προσοχή όμως! Η ερώτηση του poll δεν είναι ξεκάθαρη. Για παράδειγμα πολλοί φίλοι μου χακάρουν τα πόκεμον τους. Παρόλα αυτά κάνουμε μάχες. Βέβαια εκεί γίνονται για την πλάκα και για την καζούρα στον ηττημένο.
Σε αυτή την περίπτωση ναι θα έπαιζα με κάποιον που κάνει hacking. Αν όμως μου έλεγε πριν αρχίσει ο αγώνας ότι έχει hacked pokemon τότε δεν θα έκανα μάχη μαζί του.
Και να εξηγήσω τι εννοώ με το hacking.
Προσωπικά θεωρώ τον άλλο hacker όταν βάζει εξωπραγματικά στατιστικά (π.χ. 900 attack). Φυσικά αυτό είναι αυτονόητο. Όμως hacker είναι κατά την γνώμη μου και αυτός που έχει 500 ΤΜs 900 Master Balls ή ακόμα και 31 ivs σχεδόν σε όλα τα stats. Δηλαδή αυτός που βάζει AR codes for fast hatching and iv check είναι hacker. Κατανοώ το γεγονός ότι πολλοί δεν έχουν τον χρόνο να κάνουν breedarisma και σε αυτούς είμαι σίγουρα και εγώ. Όπως και αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι και οι άλλοι
σπαταλούν ώρες για να κάνουν ένα σχετικά καλό πόκεμον και ότι είναι άδικο προς αυτούς να φτιάχνουν εξάδες μέσα σε ελάχιστες ώρες. Όμως εγώ κάνω eggs παρόλα που βαριέμαι. Άρα και οι άλλοι αν λένε συνέχεια ότι δεν έχουν χρόνο ας μην ασχολούνται με competitive battling. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν πόκεμον που έχουν φτιαχτεί από external devices γιατί αποκτούν καθαρό πλεονέκτημα. Τώρα άλλοι λένε ότι αν είσαι ικανός παίκτης θα τους κερδίσεις. Συμφωνώ αλλά εγώ είμαι μ*****ς που χάνω τον χρόνο μου για eggs?( Με βλέπω να τρώω ban για bad language!!
). Δεν είναι μόνο τα ivs όμως. Είναι και οι αμέτρητες TMs που προανέφερα. Για παράδειγμα φτιάχνω μία ομάδα και βάζω σε ένα πόκεμον energy ball. Μετά βλέπω ότι η ομάδα μου δεν.... Τότε φτιάχνω άλλη αλλά και πάλι θέλω energy ball(τα έχουμε πει αυτά είναι για το ενοχλητικό curserestpert
). Τότε βλέπω όμως ότι δεν έχω άλλη TM και βρίσκομαι σε αδιέξοδο.
Ακόμα ένα άλλο θέμα είναι τι λένε οι άλλοι όπως για παράδειγμα το smogon:threaten
οκ πολλοί το αντιπαθείτε το σέβομαι και θα γράψω για αυτό γενικότερα αργότερα.) Λοιπόν αυτοί λένε ότι δεν απαγορεύεται τελείως το hacking αλλά μπορείς αν θες να βάλεις κάποιους κωδικούς που επιτρέπονται. Αυτό το ονομάζουν Fairly Hack.
Τα περισσότερα άτομα με πάνω από ένα badge βάζουν κωδικούς. Επίσης αν κοιτάξετε στα διάφορα trade threads θα δείτε τέλεια πόκεμον με σωστή nature,ivs. Γράφουν μάλιστα ότι χρησιμοποίησαν κωδικούς. Όμως στην αρχή του thread γράφουν ότι δίνουν μόνο legit pokemon. Πως είναι αυτό δυνατόν? Παιδιά δεν υπάρχει Hacking που να επιτρέπεται. Αυτοί το όρισαν έτσι και όλοι οι άλλοι ακολουθούν χωρίς αντιρρήσεις. Βάζεις οποιονδήποτε κωδικό που σου δίνει πλεονέκτημα στις μάχες τότε είσαι χάκερ. Απλό είναι. Να μην λένε β******ς
του τύπου δεν θέλουμε hack pokemon. Για να ρωτήσουν κανάνα υπεύθυνο στο VGC αν επιτρέπονται τα AR GS Pokesav ή άλλα. Ας είμαστε σοβαροί. Απλώς δεν μπορούν να το εντοπίσουν αν είναι hack. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το κάνει νόμιμο όπως θέλουν να μας κάνουν να το πιστέψουμε οι smogoners. Αν δεν τους αρέσει ας πάνε να παίξουν Animal Crossing
(το έχω και είναι φοβερό) ή ότι άλλο θέλουν. Όμως επειδή αυτό δεν γίνεται στον αιώνα τον άπαντα παρατηρείται το φαινόμενο πολλοί καλοί παίκτες να καταφεύγουν στο hacking. Πρέπει να ομολογήσει ότι και εγώ σκέφτηκα να πάρω ένα AR και να το χρησιμοποιήσω κάνοντας και την απαραίτητη έρευνα στο internet για να μην μου σβηστεί το παιχνίδι. Όμως δεν το έκανα. Λοιπόν δεν σκέφτονται όλοι έτσι!
Πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν τις ίδιες πιθανότητες και να ξεκινάνε από το ίδιο σημείο. Από εκεί και πέρα πρέπει ρόλο να παίζει η εμπειρία η ικανότητα και η τύχη μερικές φορές και όχι πως θα χακάρουμε για να βρεθούμε σε πλεονεκτική θέση.
Είναι λίγο άδικο...
Το θέμα με τα παιχνίδια πόκεμον είναι να μεγαλώνει ο καθένας την εξάδα του και να πιάνει φυσιολογικά και όχι hacked πόκεμον. Αν, τώρα, κάποιος δεν το καταλαβαίνει, ας ακούσει αυτό: Τι νόημα έχει το παιχνίδι και πόσο θα ασχοληθείς αν από την πρώτη μέρα που το πάρεις έχεις και μία άξιον ριπλέι και αρχίζεις να κάνεις τα πόκεμόν σου λβλ.100, να περνάς μέσα από τοίχους και να πιάνεις το Arceus, το Shaymin ή το Darkrai χωρίς να παίξεις το παιχνίδι.
MY OPINION IS: NO MORE HACKED POKEMON!!!
ψηφιζω το Βου γιατι τυχαίνει να έχω ένα hackαρισμενο shiny beldum αλλα το είχα απο τα 5 level κι έκατσα και το εκπαίδευσα με IV Training. Αρα οποιαδήποτε μάχη πρεπει να θεωρείται δίκαια.
ψηφιζω το Βου γιατι τυχαίνει να έχω ένα hackαρισμενο shiny beldum αλλα το είχα απο τα 5 level κι έκατσα και το εκπαίδευσα με IV Training. Αρα οποιαδήποτε μάχη πρεπει να θεωρείται δίκαια.
Επειδή γίνεται αναφορά στην χρησιμοποίηση
hacked pokemon σε τουρνουά πρέπει να παρουσιάσω ένα άλλο στοιχείο.
http://www.smogon.com/forums/showthread.php?t=54847
Σημείωση: Δεν κάνω διαφήμιση με αυτό το link!!
Αυτό που θέλω να αποδείξω είναι όπως θα δείτε και στο thread ότι
τέλεια πόκεμον που έχουν φτιαχτεί με κωδικούς παίρνουν κανονικά μέρος σε τουρνουά και δεν μπορούν να τα εντοπίσουν.
Άυτός χρησιμοποίησε το garchomp όμως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε πόκεμον. Δηλαδή
έχει ανοίξει ο δρόμος για τους χακερς.
Βέβαια δεν είναι μόνο αυτός αλλά και άλλοι τα ίδια κάνουν και με απόλυτη ποζεριά ποστάρουν τις κλεψιές τους στο smogon.
Το hacking έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις αυτή την εποχή και οι περισσότεροι έμπειροι παίκτες που ΄παίρνουν μέρος στο VGC σκέφτονται πως θα περάσουν τα hack tests.
Φυσικά και δεν αναφέρομαι στα παιδάκια που παίζουν για την ευχαρίστηση και χωρίς εξωτερική βοήθεια.
Δεν είναι άδικο?
Δεύτερη σημείωση: Αν το post θεωρηθεί επιθετικό διαγράψτε το.
Αυτο γινεται γιατι στο Smogon εχουν ξεχασει τι παιχνιδι παιζουν. Το μονο που βλεπουν ειναι αριθμοι. Αφου λοιπον οι αριθμοι δεν ξεπερνουν το επιτρεπτο οριο, ολα ειναι ενταξει. Θυμηθειτε ομως οτι παιζουμε Pokemon. Οτι καποιος σπαταλαει χρονο για να φτιαξει ενα Pokemon με καλα IVs που σε καμια περιπτωση δεν ειναι ολα 31. Με αυτο το Pokemon, παρολο που βρισκεται μεσα στο παιχνιδι, εχει δεθει συναισθηματικα. Αυτη ειναι διαφορα αυτου που αγαπαει το παιχνιδι του και αυτου που βλεπει παντου αριθμους και πιθανοτητες. Γι αυτο δεν μου αρεσει και το Shoddy. Ποσοι απο σας λετε. "μακαρι να υπηρχαν πραγματικα Pokemon" ; Ε λοιπον, αφου δεν υπαρχουν, τουλαχιστον προσπαθηστε να τα κανετε οσο πιο πραγματικα γινεται. Αν τα Pokemon ηταν πραγματικα, θα υπηρχε ενα μηχανημα να σας δημιουργει τελεια Pokemon; Και να υπηρχε, θα τα αγαπουσατε οπως θα αγαπουσατε τα δικα σας, αληθινα Pokemon;
(15-06-2009 01:20 PM)BLUE Wrote: [ -> ]Αυτο γινεται γιατι στο Smogon εχουν ξεχασει τι παιχνιδι παιζουν. Το μονο που βλεπουν ειναι αριθμοι. Αφου λοιπον οι αριθμοι δεν ξεπερνουν το επιτρεπτο οριο, ολα ειναι ενταξει. Θυμηθειτε ομως οτι παιζουμε Pokemon. Οτι καποιος σπαταλαει χρονο για να φτιαξει ενα Pokemon με καλα IVs που σε καμια περιπτωση δεν ειναι ολα 31. Με αυτο το Pokemon, παρολο που βρισκεται μεσα στο παιχνιδι, εχει δεθει συναισθηματικα. Αυτη ειναι διαφορα αυτου που αγαπαει το παιχνιδι του και αυτου που βλεπει παντου αριθμους και πιθανοτητες. Γι αυτο δεν μου αρεσει και το Shoddy. Ποσοι απο σας λετε. "μακαρι να υπηρχαν πραγματικα Pokemon" ; Ε λοιπον, αφου δεν υπαρχουν, τουλαχιστον προσπαθηστε να τα κανετε οσο πιο πραγματικα γινεται. Αν τα Pokemon ηταν πραγματικα, θα υπηρχε ενα μηχανημα να σας δημιουργει τελεια Pokemon; Και να υπηρχε, θα τα αγαπουσατε οπως θα αγαπουσατε τα δικα σας, αληθινα Pokemon;
Αυτά πρέπει να τα λέμε και να τα τονίζουμε. Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, αλλά θα 'θελα να 'ξερα τι τα κάνουν τα πόκεμον αυτά...
(15-06-2009 01:40 PM)garchomp Wrote: [ -> ]αλλά θα 'θελα να 'ξερα τι τα κάνουν τα πόκεμον αυτά...
ειναι πολυ απλο. το σμογκον ασχολειται κυριως με το competitive battling και γι αυτο κανουν στα ποκεμον τους επι ωρες (λογικα) ev training.
(φαινεται οτι γι αυτο το σμογκον δεν στελνει νεα σ οτι αφορα θεματα οπως τα remakes των gold & silver.....)
Κι εγω κανω σχολαστικο Ev Training και προσεχω τα Natures αλλα δεν ξεχναω οτι ο στοχος ειναι να απολαυσω το παιχνιδι μου...
πλεον οπως πολλοι εχουν ισχυριστει ολη αυτη η ιστορια εχει γινει πολυ 'επαγγελματικη'. παλια εως την 3η γενια γνωριζαμε οτι πρεπει πανω απ'ολα να απολαμβανουμε το παιχνιδι. τωρα ομως με το ev training, τα iv's, το chaining, το breeding και οτι αλλο καινουριο υπαρχει, καθεσαι με τις ωρες πανω απο ενα game boy και προσπαθεις να κανεις τα ποκεμον σου 'άηττητα'. επισης επιχειρεις να χρησιμοποιησεις gamesharka/action replay, απλα για να εχεις μια σιγουρια, λες και αν χασεις μια φορα σε μαχη κατι εγινε. ετσι μαθαινεις, κανονικα, αλλα καποιοι δυσκολευονται να το κατανοησουν, οπως το smogon που προαναφερθηκε απο πανω ας πουμε.