Legendary Pokémon

Full Version: Το τέλος του κόσμου: Πότε και πως πιστεύτε ότι θα γίνει;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
(01-07-2009 01:46 PM)BLUE Wrote: [ -> ]Τι ορίζουμε κόσμο;
Πως ορίζουμε το χρόνο;
Τι ενοούμε όταν λέμε το τέλος του κόσμου;

Επειδη συμφωνω στο γεγονος οτι κατι ακριβες για το διαστημα δεν μπορει να ειπωθει πληρως,θα περιγραψω πως εχω απλα στο μυαλο μου τις 3 εννοιες.

Ως κοσμο οριζω το Συμπαν. Κυριως γιατι σ'αυτο ζω. Θα μπορουσα να πω και για τα παραλληλα Συμπαντα η και τις 12 διαστασεις αλλα δεν εχει νοημα γιατι προκειται για διαφορετικες αλλα παραλληλες πραγματικοτητες.
Ως χρονο οριζω...την 4η διασταση που συνυπαρχει μαζι με τις υπολοιπες 3 και μας δινει το χωροχρονο...νομιζω πως απλα αντιλαμβανομαστε το χρονο αλλα δεν ειμαστε και τελειως ικανοι να τον εξηγησουμε...απλα υπαρχουμε και κινουμαστε με βαση αυτον,μεσα σ'αυτον.
Οταν λεμε το τελος του κοσμου θα ελεγα οτι λεμε την καταστροφη του συμπαντος και το τελος της ζωης οπως την εχουμε στο μυαλο μας αλλα και το τελος της υπαρξης...θα μπορουσε να συνεπαγεται με την καταστροφη του συμπαντος.
Το τελος του κοσμου πιστευω οτι διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο αλλα υπαρχει μια απορια η οποια εχει τις ριζες της εκει και ειναι ο λογος της υπαρξης.
Αν τελειωσουν ολα,γιατι αρχισαν ολα;
ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΚΙΘΑΡΑ ΡΕ ΓΚΑΣΜΑ
(01-07-2009 04:50 PM)Billaros Wrote: [ -> ]ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΚΙΘΑΡΑ ΡΕ ΓΚΑΣΜΑ

ΟΧΙ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΠΑΜ :Ρ
ΝΑΙ ΚΑΛΑ!ΜΑΗΚΕΛΓΙΑΣΟ!
Γιατί όλα ήταν απλός γραφτό να γίνουν.Και θυμηθείτε.Δεν υπάρχουμε μόνο εμείς στο σύμπαν.....σίγουρα υπάρχουν και άλλα ζωντανά σε άλλους πλανήτες/γαλαξίες/διάσταση.
(01-07-2009 04:56 PM)The Human Torch Wrote: [ -> ]Δεν υπάρχουμε μόνο εμείς στο σύμπαν.....σίγουρα υπάρχουν και άλλα ζωντανά σε άλλους πλανήτες/γαλαξίες/διάσταση.

τα εχεις δει με τα ματια σου? αποδειξεις. οι θεωριες δεν μου λενε τιποτα.
Βασικά, δε γίνεται να είμαστε μόνο εμείς σε όλο αυτό το αχανές Σύμπαν. Πιστεύω πως την στιγμή του Μπιγκ Μπανγκ, δημιουργήθηκαν παράλληλοι κόσμοι, και δεν σχηματίστηκε μόνο ένας, αλλά πολλοί, οι οποίοι κυβερνιούνται από διαφορετικούς νόμους. Οι κόσμοι αυτοί ζουν ο ένας δίπλα στον άλλον, αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Οι μοναδικές πύλες εισόδου ανάμεσα στους «παράλληλους κόσμους» αυτούς, θα ήταν οι Μαύρες Τρύπες μέσω των οποίων θα μπορούσε να περάσει κανείς σε μια τελείως νέα διάσταση όπου δεν υπάρχει χρόνος και χώρος. Επίσης υπάρχει και η «σκουληκότρυπα» ή αλλιώς wormhole που είναι προσωρινό Διάστημα και συνδέει διάφορους κόσμους, και θα μπορούσε να μας αφήσει να ταξιδέψουμε στον χρόνο.

Διαβάστε τέτοιου είδους άρθρα στο Wikipedia ή αγοράστε κανένα βιβλίο. Εγώ έχω κάπου 5-6 Toungue και οφείλω να πω πως είναι καταπληκτικά. Πάντα μου άρεσε το Σύμπαν και τα μυστήρια που κρύβει. Και ίσως στο μέλλον αγοράσω κι ένα τηλεσκόπιο. :3
What φρ3 said.
Δηλαδή δεν μπορεί να μαστέ μόνοι μας στο σύμπαν.Είναι λογικό να υπάρχουν και άλλα πλάσματα εκτός από μας.

Also fr3, αν δεν έγγραφες το τελευταίο θα πίστευα ως είναι κόπυπαστα.Αφού σου αρέσει το σύμπαν μπράβο.Είναι αρκετά ενδιαφέρον όλο αυτό το θέμα.
(01-07-2009 10:42 PM)Fake Apology Wrote: [ -> ]τα εχεις δει με τα ματια σου? αποδειξεις. οι θεωριες δεν μου λενε τιποτα.

ε, μεσα στους 100000000000000000000000000 γαλαξιες που υπαρχουν στο συμπαν (παιζει να ειναι και κοντα στο πραγματικο ο αριθμος που εδωσα) πιστευεις οτι μονο στον δικο μας ετυχε να υπαρξει ζωη? Δηλαδη οχι σκεψου οτι μπορει να υπαρχουν και παραλληλα συμπαντα, δηλαδη πανω απο 1000000²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²² γαλαξιες.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΕΨΟΥ ΤΑ ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ.
πιστεύω πωσ δν 8α αργήσει το τελος...σε 50 χρονια
(01-07-2009 11:12 PM)XaralaBoss Wrote: [ -> ]
(01-07-2009 10:42 PM)Fake Apology Wrote: [ -> ]τα εχεις δει με τα ματια σου? αποδειξεις. οι θεωριες δεν μου λενε τιποτα.

ε, μεσα στους 100000000000000000000000000 γαλαξιες που υπαρχουν στο συμπαν (παιζει να ειναι και κοντα στο πραγματικο ο αριθμος που εδωσα) πιστευεις οτι μονο στον δικο μας ετυχε να υπαρξει ζωη? Δηλαδη οχι σκεψου οτι μπορει να υπαρχουν και παραλληλα συμπαντα, δηλαδη πανω απο 1000000²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²² γαλαξιες.

και αυτο θεωρια ειναι, αλλα ευστοχη.

(01-07-2009 11:24 PM)mew4lugia Wrote: [ -> ]πιστεύω πωσ δν 8α αργήσει το τελος...σε 50 χρονια

lol'd
(01-07-2009 11:35 PM)Fake Apology Wrote: [ -> ]
(01-07-2009 11:24 PM)mew4lugia Wrote: [ -> ]πιστεύω πωσ δν 8α αργήσει το τελος...σε 50 χρονια

lol'd

εχει ομως και μια λογικη αυτο που λεει. αφου η βλακεια του ανθρωπου καταστρεφει και μολυνει το περιβαλλον, αλλα και τη γη. αρα, το τελος ειναι κοντα...... Confused
(01-07-2009 11:42 PM)Chaos714 Wrote: [ -> ]
(01-07-2009 11:35 PM)Fake Apology Wrote: [ -> ]

lol'd

εχει ομως και μια λογικη αυτο που λεει. αφου η βλακεια του ανθρωπου καταστρεφει και μολυνει το περιβαλλον, αλλα και τη γη. αρα, το τελος ειναι κοντα...... Confused

το τελος του κοσμου αν ερθει απο περιβαλλοντικη μολυνση θα ερθει αρκετα αργα, πιστευω. τωρα αν ερθει απο καταστροφες, εκρηξεις, πλημμυρες, σεισμους και αλλα φυσικα φαινομενα, παλι δεν το βλεπω σε 50 χρονια, αλλα θα ερθει σχετικα συντομα.
Παιδια ηρεμηστε λιγο με τα παραλληλα συμπαντα και τα λοιπα. Σας το ειπα και πριν, μην δινεται σαν προφανεις αποδειξεις πραγματα που δεν ξερετε να τα εξηγησετε καλα Toungue
Τα παραλληλα συμπαντα ειναι θεωρια. Δεν την αποκλειω και μαλιστα τη βρισκω αρκετα ενδιαφερουσα, αλλα δεν θα εδινα ποτε ως επιχειρημα τα παραληλα συμπαντα.
Επισης συμφωνω πως στο διαστημα, το οποιο ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ, ειναι πολυ πιθανο (αλλα οχι ΣΙΓΟΥΡΟ) να υπαρχουν αλλα νοημονα οντα.
Οι μαυρες τρυπες δεν ειναι κατι μαγικο, αλλα περιοχες του συμπαντως με τεραστιες βαρυτικες δυναμεις, ετσι ωστε να τραβανε τα παντα γυρω τους (ακομα και τα φωτονια) προς το κεντρο τους. Δημιουργηθηκαν απο μεγαλα αστερια που "πεθαναν" με μια διαδικασια που ειναι μεγαλη για να την περιγραψω εδω (παντως ξερω κατι ψιλα απο αστρονομια). Ολες οι υποθεσεις/μυθοι για "περασματα" στο χωροχρονο γινονται επειδη δεν ξερουμε και δε νομιζω να μαθουμε τι υπαρχει σε μια μεγαλη αποσταση γυρω απο τη μαυρη τρυπα. Και παλι, δεν αποκλειω τιποτα, αλλα δεν μπορω να ακουω και τετοιες υποθεσεις.
Επισης, για να δωσω και καποιες φιλοσοφικες απαντησεις:
Ο χρονος ειναι μια ενοια που αντιλαμβανομαστε. Η εκφραση παραμορφωση του χρονου ειναι ορθη, αλλα οι περισσοτεροι παραλειπουν να τη συμπληρωσουν με κατι απαραιτητο. Η παραμορφωση του χρονου ως προς καποιον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Δηλαδη ΑΝ μπορουσε καποιος να κινηθει με την ταχυτητα του φωτος θα ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ το χρονο να περνα διαφορετικα σε σχεση με καποιον που κινειται με ανθρωπινες ταχυτητες.

Βεβαια, αυτο που αισθανομαστε ειναι αυτο που ισχυει για εμας. Γι αυτο και θελω να πω στον Torch πως αν καποιος πιστευει πως ολα ειναι "πεπρωμενο" θα ισχυει οντως για τον εαυτο του. Αντιστοιχα, οποιος πιστευει πως ελεγχει τη μοιρα του, θα νιωθει πως οντως την ελεγχει.
Τα παραλληλα συμπαντα οντως δεν ειναι και η πιο ευκολη εννοια για να επεξηγηθει...και ισως δεν θα επρεπε να την αναφερω,απλα εχω ακουσει καποια πραγματα και ειναι σε οτι οι επιστημονες στον κλαδο της Αστροφυσικης εχουν καταληξει...κυριως για να τελειωνω το θεμα,λενε οτι τα μαθηματικα που χρησιμοποιουμε στην καθημερινη ζωη (και που αναφερονται στις 4 διαστασεις) δεν αρκουν για να επεξηγηθει το τι ακριβως συμβαινει κοντα σε μια μαυρη τρυπα,οποτε καταληξαν σε μια θεωρια που τους δινει "χωρο" να εξηγησουν τα φαινομενα αυτα και ειναι η υπαρξη 12 διαστασεων...τωρα ακριβως πως και τι η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω,αλλα για τη θεωρια την ιδια μπορουμε να μιλησουμε αν θελετε Toungue

Οι υποθεσεις με τις σκουληκοτρυπες για τα ταξιδια στο χωροχρονο εν τω μεταξυ πραγματικα δεν ξερω κι εγω κατα ποσο ισχυουν,απλα ακουστα τις εχω,οποτε τεινω να συμφωνησω με αυτα που ειπε ο Blue.Παρολ'αυτα μου φαινονται ενδιαφερουσες. Παντως στη σημερινη επιστημη,μια θεωρια που εξηγει τα περισσοτερα συμβαντα για κατι και αφηνει λιγοτερες αμφιβολιες ειναι και η πιθανοτερη να ισχυει εως οτου βρεθει καποια αλλη που θα εχει περισσοτερη βαση και λιγοτερα περιθωρια αμφισβητησης,με βαση και την "εις ατοπο απαγωγη".

Διαβαστε αν σας ενδιαφερει το θεμα Stephen Hawking,ο ανθρωπος ειναι αυτη τη στιγμη η αυθεντια στο χωρο της Φυσικης στο Διαστημα.Το Χρονικο Του Χρονου ειναι ενα καλο βιβλιο εχω ακουσει κι επεξηγει πολλα απο αυτα που περιγραφτηκαν πανω σε κατανοητη γλωσσα.

Και κατι τελευταιο:

(02-07-2009 01:11 PM)BLUE Wrote: [ -> ]Ο χρονος ειναι μια ενοια που αντιλαμβανομαστε. Η εκφραση παραμορφωση του χρονου ειναι ορθη, αλλα οι περισσοτεροι παραλειπουν να τη συμπληρωσουν με κατι απαραιτητο. Η παραμορφωση του χρονου ως προς καποιον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Δηλαδη ΑΝ μπορουσε καποιος να κινηθει με την ταχυτητα του φωτος θα ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ το χρονο να περνα διαφορετικα σε σχεση με καποιον που κινειται με ανθρωπινες ταχυτητες.

You got me pwned,το ειχα ξεχασει τελειως. Ωραια φυσικη καναμε 3η Λυκειου...εκτος υλης.Πφφ.

(02-07-2009 01:11 PM)BLUE Wrote: [ -> ]Βεβαια, αυτο που αισθανομαστε ειναι αυτο που ισχυει για εμας. Γι αυτο και θελω να πω στον Torch πως αν καποιος πιστευει πως ολα ειναι "πεπρωμενο" θα ισχυει οντως για τον εαυτο του. Αντιστοιχα, οποιος πιστευει πως ελεγχει τη μοιρα του, θα νιωθει πως οντως την ελεγχει.

+1
Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's