02-07-2009, 03:48 PM
02-07-2009, 03:54 PM
ΕΕΕΕΕ...οχι!
Απο τη 12η ηταν
Βασικα ρε τι διαρροη ενεργειας,gimme a break,ΤΟΤΕ δημιουργηθηκαν ολες οι διαστασεις.
Δεν υπηρχε ΧΩΡΟΣ να πουμε οτι ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ εγινε διαρροη ενεργειας.Ουτε το ΕΓΙΝΕ δεν μπορουμε να πουμε εκεινη τη χρονικη στιγμη γιατι τοτε δημιουργηθηκαν ολες οι διαστασεις,αρα και ο ΧΡΟΝΟΣ.Ξερουμε τι ακριβως συνεβη στο 10^-32 δευτερολεπτο μετα το Big Bang αλλα ΟΤΑΝ εγινε...πλησιαζουμε τραγικα το μηδεν.Ειναι η δημιουργια του ιδιου του χρονου.
Απο τη 12η ηταν
Βασικα ρε τι διαρροη ενεργειας,gimme a break,ΤΟΤΕ δημιουργηθηκαν ολες οι διαστασεις.
Δεν υπηρχε ΧΩΡΟΣ να πουμε οτι ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ εγινε διαρροη ενεργειας.Ουτε το ΕΓΙΝΕ δεν μπορουμε να πουμε εκεινη τη χρονικη στιγμη γιατι τοτε δημιουργηθηκαν ολες οι διαστασεις,αρα και ο ΧΡΟΝΟΣ.Ξερουμε τι ακριβως συνεβη στο 10^-32 δευτερολεπτο μετα το Big Bang αλλα ΟΤΑΝ εγινε...πλησιαζουμε τραγικα το μηδεν.Ειναι η δημιουργια του ιδιου του χρονου.
02-07-2009, 04:20 PM
και γιατί να μην προυπήρχαν οι διαστάσεις;
Εγώ θαρρώ ότι στην μεγάλη έκρηξη δημιουργήθηκαν οι 3 γνωστές.Γνωρίζουμε όμως τί προυπήρχε; Το δεν υπήρχε τπτ είναι μια θεωρία.Και εάν υπήρχε;
Εγώ θαρρώ ότι στην μεγάλη έκρηξη δημιουργήθηκαν οι 3 γνωστές.Γνωρίζουμε όμως τί προυπήρχε; Το δεν υπήρχε τπτ είναι μια θεωρία.Και εάν υπήρχε;
02-07-2009, 05:01 PM
Ρε συ πριν το Big Bang να στο πω αλλιως δεν υπηρχαν οι 3 διαστασεις (χωρος) για να γινει καπου, δηλαδη δεν εγινε μια εκρηξη καποτε και ξεκινησαν ολα...δεν υπηρχε τιποτα λεει η θεωρια. Οπως και οτι τοτε ξεκινησε και ο χρονος.Χρονος και χωρος και συνολικη ενεργεια ηταν συμπυκνωμενη σε μια τελεια,ενα σημειο δηλαδη απειρης μαζας,πυκνοτητας κι ενεργειας. Ετσι εξηγειται το σημερινο γεγονος οτι το συμπαν επεκτεινεται γιατι για να επεκτεινεται,κατι πρεπει να το εξωθησε και παλια θα ηταν συγκεντρωμενο καπου ολο μαζι.
Δεν προυπηρχε κατι...συμφωνα με τη θεωρια.Τοτε ηταν που αρχισαν ολα.
Edit: και λεω συμφωνα με τη θεωρια γιατι απλα ειναι ενα μερος της αληθειας...συμφωνω οτι εγιναν ολα πολυ clean and cut για να ειναι τυχαια.Αλλα συμφωνω και στο Big Bang.
Δεν προυπηρχε κατι...συμφωνα με τη θεωρια.Τοτε ηταν που αρχισαν ολα.
Edit: και λεω συμφωνα με τη θεωρια γιατι απλα ειναι ενα μερος της αληθειας...συμφωνω οτι εγιναν ολα πολυ clean and cut για να ειναι τυχαια.Αλλα συμφωνω και στο Big Bang.
02-07-2009, 05:08 PM
βασικα οταν μιλατε για πανω απο 3 διαστασεις (πχ 4η) τι στο καλο εννοειται? Οι διαστασεις ειναι αυτο το πραμα που εχουμε ογκο και ετσι, ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν και αλλες διαστασεις αλλα ο εγκεφαλος μας δεν εχει σχεδιαστει ετσι ωστε να μπορουμε να τις διανοηθουμε. Το ιδιο ακριβως και για τα χρωματα, πιστευω οτι υπαρχουν περισσοτερα απο αυτα που ξερουμε, αλλα δε μπορουμε να τα διανοηθουμε. Οποιος εχει αντιρρηση εχω ετοιμο επιχηρημα για αποδειξεις οποτε πειτε οτι θελετε ελευθερα.
02-07-2009, 05:13 PM
Συμφωνώ με τον Boss.Πολλά πράγματα ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να τα κατανοήσει/καταλάβει, και πολλά πράγματα δεν μπόρει να τα δεί.Και όπως και ο Boss και εγώ πιστεύω ότι τα χρώματα(και αυτό είναι μικρό παράδειγμα) ότι υπάρχουν και άλλα που ίσως δεν μπορούμε να τα δούμε/αναγνωρίσουμε.Και χωρίς να έχω αντίρηση και από απλή περιέργεια θέλω να δώ τις αποδείξεις, και να σιγουρευτό πως, ναί πολλά πράγματα δεν μπορούμε να τα δούμε/κανανοείσουμε/καιόλααυτά.
02-07-2009, 05:17 PM
Έστω ότι έχεις μία τελεία.
αν της αυξήσεις την τελεία δημιουργείς την πρώτη διάσταση δημιουργόντας μια γραμμή
αν αυξήσεις την γραμμή ως προς το ύψος δημιουργείς ένα τετράγωνο και μαζί την τέταρτη διάσταση
αν αυξήσεις το τετράγωνο ως προς τον χώρο του δημιουργείς έναν κύβο και μαζί την 3η διάσταση
τώρα αν αυξήσεις τον όγκο του κύβου δημιουργείς την τέταρτη
Το γεγονός ότι δεν μπορεί να το αντιληφθεί ο εγκέφαλός μας δεν σημαίνει ότι είναι και απαγορευτικό ώς προς την μελέτη της 4ης διάστασης
Η αντίληψή μας είναι μόνο ένα αποτέλεσμα της έλιψης ικανότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου.Βλέπεις το τραπέζι και όχι τα μόριά του.Αν είχες την δυνατότητα να βλέπεις απ όλα τα πράγματα τα μόρια θα είχες το πρόβλημα να ξεχωρίζεις τα αντικείμενα,διότι ουσιαστικ, δεν θα υπήρχαν.Αλλά αυτό τώρα τραβάει πολύ κουβέντα και δεν έχω και πολλή όρεξη xD
αν της αυξήσεις την τελεία δημιουργείς την πρώτη διάσταση δημιουργόντας μια γραμμή
αν αυξήσεις την γραμμή ως προς το ύψος δημιουργείς ένα τετράγωνο και μαζί την τέταρτη διάσταση
αν αυξήσεις το τετράγωνο ως προς τον χώρο του δημιουργείς έναν κύβο και μαζί την 3η διάσταση
Το γεγονός ότι δεν μπορεί να το αντιληφθεί ο εγκέφαλός μας δεν σημαίνει ότι είναι και απαγορευτικό ώς προς την μελέτη της 4ης διάστασης
(02-07-2009 05:13 PM)The Human Torch Wrote: [ -> ]Συμφωνώ με τον Boss.Πολλά πράγματα ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν μπορεί να τα κατανοήσει/καταλάβει, και πολλά πράγματα δεν μπόρει να τα δεί.Και όπως και ο Boss και εγώ πιστεύω ότι τα χρώματα(και αυτό είναι μικρό παράδειγμα) ότι υπάρχουν και άλλα που ίσως δεν μπορούμε να τα δούμε/αναγνωρίσουμε.Και χωρίς να έχω αντίρηση και από απλή περιέργεια θέλω να δώ τις αποδείξεις, και να σιγουρευτό πως, ναί πολλά πράγματα δεν μπορούμε να τα δούμε/κανανοείσουμε/καιόλααυτά.
Η αντίληψή μας είναι μόνο ένα αποτέλεσμα της έλιψης ικανότητας του ανθρώπινου εγκεφάλου.Βλέπεις το τραπέζι και όχι τα μόριά του.Αν είχες την δυνατότητα να βλέπεις απ όλα τα πράγματα τα μόρια θα είχες το πρόβλημα να ξεχωρίζεις τα αντικείμενα,διότι ουσιαστικ, δεν θα υπήρχαν.Αλλά αυτό τώρα τραβάει πολύ κουβέντα και δεν έχω και πολλή όρεξη xD
02-07-2009, 05:19 PM
(02-07-2009 05:13 PM)The Human Torch Wrote: [ -> ]θέλω να δώ τις αποδείξεις, και να σιγουρευτό πως, ναί πολλά πράγματα δεν μπορούμε να τα δούμε/κανανοείσουμε/καιόλααυτά.
Ε βασικα απλα σκεψου ολους τους ηχους που ακουνε οι σκυλοι και τα δελφινια και οι νυχτεριδες και εμεις δεν ακουμε
Α ναι και σκεψου και τις γατες, τα μονα χρωματα που μπορουν να ξεχωριζουν ειναι το κοκκινο απο το πρασινο, το κοκκινο απο το μπλε, το κοκκινο απο το γκριζο, το μπλε απο το γκριζο, το κιτρινο απο το γκριζο, και το κιτρινο απο το μπλε.
Εγω καπως ετσι το βλεπω.
(02-07-2009 05:17 PM)Billaros Wrote: [ -> ]τώρα αν αυξήσεις τον όγκο του κύβου δημιουργείς την τέταρτη
αυτο δεν το καταλαβα, αν μεγαλωσεις τον ογκο του κυβου δεν θα γινει απλα πιο μεγαλος?
02-07-2009, 05:38 PM
Προσοχή:Ακολουθεί μακροσκελές κείμενο,μπορεί να προκαλέσεις πονοκεφάλους.
Από τα βασικά σημεία της θεωρίας της σχετικότητας του Άλμπερτ,ξέρετε,του Αϊνστάιν.
Τώρα για το τέλος του κόσμου εξαρτάται πως το εννοεί ο καθένας.Η Γη λογικά θα καταστραφεί σύντομα,το σύμπαν δεν το βλέπω ιδιαίτερα σύντομα,και αυτό είναι κόσμος ουσιαστικά,όχι μόνο οι άνθρωποι.
Πότε θα καταστραφεί η ανθρωπότητα:
Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις.Σίγουρα(?) θα καταστραφεί κάποτε.Λογικά όμως δεν θα τελειώσει η ανθρωπότητα απ' ότι λένε μαζί με τη Γη.Θα μετακομίσουμε λογικά σε άλλους πλανήτες,και αν συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε για να προσαρμοστούμε η διαβίωσή μας εκεί θα είναι πιο εύκολη,έστω και αν θα είμαστε πολύ διαφορετικοί απ' ότι τώρα(χάπια ftw ).
Μια δεύτερη περίπτωση είναι σύμφωνα με την θεωρία της ασχετικότητας να καταστραφεί η ανθρωπότητα είναι το έτος 2666 είτε κάποιο έτος που θα χαρακτηριστεί ως έτος της καταστροφής μας.Και αυτό διότι οι άσχετοι θα φοβούνται π.χ. για σατανάδες το 2666,και θα σκοτωθούνε μεταξύ τους.
Αυτά τα λίγα,είχα και άλλα αλλά στην πρώτη μου μεγάλη ποστ(τούτη εδώ) πόνεσε το χέρι μου...
(02-07-2009 01:11 PM)BLUE Wrote: [ -> ]Ο χρονος ειναι μια ενοια που αντιλαμβανομαστε. Η εκφραση παραμορφωση του χρονου ειναι ορθη, αλλα οι περισσοτεροι παραλειπουν να τη συμπληρωσουν με κατι απαραιτητο. Η παραμορφωση του χρονου ως προς καποιον ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Δηλαδη ΑΝ μπορουσε καποιος να κινηθει με την ταχυτητα του φωτος θα ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ το χρονο να περνα διαφορετικα σε σχεση με καποιον που κινειται με ανθρωπινες ταχυτητες.
Από τα βασικά σημεία της θεωρίας της σχετικότητας του Άλμπερτ,ξέρετε,του Αϊνστάιν.
Τώρα για το τέλος του κόσμου εξαρτάται πως το εννοεί ο καθένας.Η Γη λογικά θα καταστραφεί σύντομα,το σύμπαν δεν το βλέπω ιδιαίτερα σύντομα,και αυτό είναι κόσμος ουσιαστικά,όχι μόνο οι άνθρωποι.
Πότε θα καταστραφεί η ανθρωπότητα:
Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις.Σίγουρα(?) θα καταστραφεί κάποτε.Λογικά όμως δεν θα τελειώσει η ανθρωπότητα απ' ότι λένε μαζί με τη Γη.Θα μετακομίσουμε λογικά σε άλλους πλανήτες,και αν συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε για να προσαρμοστούμε η διαβίωσή μας εκεί θα είναι πιο εύκολη,έστω και αν θα είμαστε πολύ διαφορετικοί απ' ότι τώρα(χάπια ftw ).
Μια δεύτερη περίπτωση είναι σύμφωνα με την θεωρία της ασχετικότητας να καταστραφεί η ανθρωπότητα είναι το έτος 2666 είτε κάποιο έτος που θα χαρακτηριστεί ως έτος της καταστροφής μας.Και αυτό διότι οι άσχετοι θα φοβούνται π.χ. για σατανάδες το 2666,και θα σκοτωθούνε μεταξύ τους.
Αυτά τα λίγα,είχα και άλλα αλλά στην πρώτη μου μεγάλη ποστ(τούτη εδώ) πόνεσε το χέρι μου...
02-07-2009, 05:56 PM
(02-07-2009 05:19 PM)XaralaBoss Wrote: [ -> ](02-07-2009 05:13 PM)The Human Torch Wrote: [ -> ]θέλω να δώ τις αποδείξεις, και να σιγουρευτό πως, ναί πολλά πράγματα δεν μπορούμε να τα δούμε/κανανοείσουμε/καιόλααυτά.
Ε βασικα απλα σκεψου ολους τους ηχους που ακουνε οι σκυλοι και τα δελφινια και οι νυχτεριδες και εμεις δεν ακουμε
Α ναι και σκεψου και τις γατες, τα μονα χρωματα που μπορουν να ξεχωριζουν ειναι το κοκκινο απο το πρασινο, το κοκκινο απο το μπλε, το κοκκινο απο το γκριζο, το μπλε απο το γκριζο, το κιτρινο απο το γκριζο, και το κιτρινο απο το μπλε.
Εγω καπως ετσι το βλεπω.
(02-07-2009 05:17 PM)Billaros Wrote: [ -> ]τώρα αν αυξήσεις τον όγκο του κύβου δημιουργείς την τέταρτη
αυτο δεν το καταλαβα, αν μεγαλωσεις τον ογκο του κυβου δεν θα γινει απλα πιο μεγαλος?
Όχι αν το μέγεθός του παραμείνει σταθερό
ξέχασα να αναφέρω ότι στις προηγούμενες περιπτώσεις παραμένει σταθερό ό,τι αύξησες πριν
02-07-2009, 06:43 PM
Σχετικα με το θεμα,ωστε να μπορουν να κατατοπιστουν ολοι:
http://www.youtube.com/watch?v=JkxieS-6WuA (part 1) και
http://www.youtube.com/watch?v=ySBaYMESb...re=channel (part 2)
Οι διαστασεις αλλοι λενε ειναι 10,αλλοι 11 και αλλοι 12. Παρακολουθηστε και αν θελετε ψαξ'τε το,ειναι πολυ ενδιαφερον
http://www.youtube.com/watch?v=JkxieS-6WuA (part 1) και
http://www.youtube.com/watch?v=ySBaYMESb...re=channel (part 2)
Οι διαστασεις αλλοι λενε ειναι 10,αλλοι 11 και αλλοι 12. Παρακολουθηστε και αν θελετε ψαξ'τε το,ειναι πολυ ενδιαφερον
02-07-2009, 07:02 PM
BTW, συμφωνω με αυτα που υπονοει ο Billaros στα προηγουμενα Humorιστικα posts. Δεν ειμαστε σιγουροι τι εγινε, απλα υποθετουμε. Απο κει και περα, ο καθενας βγαζει οσες θεωριες θελει, λιγοτερο ή περισσοτερο τεκμηριωμενες.
@ADK: Σχετικα με το χρονο. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ Power ρε Γιατι καποιοι υποτιμουν τις γνωσεις μας στις φυσικες επιστημες!
@ADK: Σχετικα με το χρονο. ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ Power ρε Γιατι καποιοι υποτιμουν τις γνωσεις μας στις φυσικες επιστημες!
02-07-2009, 07:08 PM
(02-07-2009 05:17 PM)Billaros Wrote: [ -> ]Έστω ότι έχεις μία τελεία.
Fyi, http://en.wikipedia.org/wiki/Hypercube
Δεν βλέπω όμως κάποια σχέση που μπορεί να έχουν οι διαστάσεις στο θέμα του τέλους του κόσμου.
Επίσης, http://en.wikipedia.org/wiki/Dimension
Προσοχή στη φράση κάτω από τη 2η εικόνα. "A diagram showing the first four spatial dimensions". Τέταρτη διάσταση στο χώρο. Απλά για να μην παίρνετε ως δεδομένο ότι η τέταρτη διάσταση είναι ο χρόνος.
Κι ένα τζιφάκι επειδή μου αρέσει:
03-07-2009, 12:10 AM
(02-07-2009 07:08 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ]"A diagram showing the first four spatial dimensions". Τέταρτη διάσταση στο χώρο. Απλά για να μην παίρνετε ως δεδομένο ότι η τέταρτη διάσταση είναι ο χρόνος.
Οι 4 γνωστες διαστασεις ειναι οι αναφερομενες στο χωρο και ειναι αυτες που μπορουμε ν'αντιληφθουμε...μαλλον αυτο εννοει,γιατι οι επομενες διαστασεις ξεπερνανε τα ορια του χωρου και του χρονου. Συν τοις αλλοις,οι υπολοιπες διαστασεις συμπεριλαμβανουν μεσα τους ολα τα παραλληλα συμπαντα οπου μπορει να λειτουργουν ισως διαφορετικοι νομοι της Φυσικης.Δηλαδη δεν αναφερομαστε σε κατι διαφορετικο,απλα λεει οτι οι 4 πρωτες διαστασεις ειναι οι χωρικες.Λογικο αφου και η 4η διασταση υπαρχει στο χωρο,ο χρονος.
Παντως οντως ξεφυγε η συζητηση...
@Blue: Εισαι πολυπραγμων δασκαλος ρε!! Παιδαγωγικο + Μετσοβιο = Συνεργασια ΤΩΡΑ! xD
03-07-2009, 01:12 AM
(02-07-2009 07:08 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ]Προσοχή στη φράση κάτω από τη 2η εικόνα. "A diagram showing the first four spatial dimensions". Τέταρτη διάσταση στο χώρο. Απλά για να μην παίρνετε ως δεδομένο ότι η τέταρτη διάσταση είναι ο χρόνος.
ναι και δειχνει αυτην την εικονα
Το κιτρινο ειναι απλα δυο τρισδιαστατα σχηματα το ενα διπλα στο αλλο. Δεν ειναι καινουργια διασταση. Και ο hypercube ειναι ενας κυβος μεσα στον αλλον, καμια διαφορετικη διασταση. Μηπως δε τα βλεπω σωστα?