λοιπόν, εγώ πιστεύω οτι είναι σωστή διότι, οι άνθρωποι απο πού έρχονται; δεν γίνετε να δημιουργηθήκαμε απο το μηδέν! και οι πίθηκοι και όλα τα πρωτεύοντα έχουν παρόμοια χαρακτηρηστικά με τους ανθρώπους και μοιάζουν και τα DNA μας με αυτούς.
οπότε η θεωρία είναι βάσιμη, άρα σωστή
Μπά...εγώ δεν ξέρω βασικά, δεν είμαι σίγουρος.Αν και είναι βάσιμη δεν έχω πειστεί.Αλλά ίσως να ναι σωστή.
Βασικα δεν λεει μονο αυτο η θεωρια. Λεει και πως ουσιαστικες οι αλλαγες γινονται τυχαια απο καποια μεταλλαξη, και στη συνεχεια διαιωνιζονται αν ευνοουν καποιο ζωο καθως αυτο επιβιωνει καλυτερα και παραγει απογονους. Επισης εχω την εντυπωση πως αυτη η θεωρια δεν αμφισβητειται απο την επιστημονικη κοινοτητα
και να εξηγήσω τι θέλει να πει ο Μπλε
Στην αρχή, τα αρσενικά παγόνια δεν είχαν πολύχρωμα φτερά, τότε έτυχε κάποιο να γεννηθεί και να έχει, τα θυληκά εντυπωσιαστήκαν και έκαναν με αυτό απογόνους, και οι απόγονοι αυτού του πουλιού είχαν και αυτοί πολύχρωμα φτερά, έτσι τα θυλάκα προσελκύονταν από τα αρσενικά με τα πολύχρωμα φτερά και όχι με αυτά με τα απλά φτερά, έτσι επειδή δεν έκαναν απογόνους τα αρσενικά με τα απλά φτερά σιγά σιγά εξαφανιστήκαν και επικράτησαν αυτά με τα πολύχρωμα.
^copy paste από ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ αλλά βαριέμαι να σκεφτώ κάτι καλύτερο
επισης, μπορεί να είναι απλά μια θεωρία, βάσιμη και με στοιχειά, αλλά άμα δεν την σιγουρέψουν μπορεί να μην είναι σωστή, και όσο αντιφάσκει με την θρησκεία (Αδάμ και Έυα) τότε μην περιμένετε να την σιγουρέψουν...
Δεν αντιφάσκει με τη θρησκεία εκτός αν κανένας θεωρεί οτι οι μέρες που αναφέρει η Γένεσις είανι ημερολογιακές. Οι θεολόγοι που σέβονται τον εαυτό τους και το γνωστικό τους αντικείμενο τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού αυτα, δυστυχώς στην Αμερικα ελλείπονται τέτοιων...
Σαν θεωρια ειναι βασιμη αλλα νομιζω οτι εχει καποια κενα. Εφοσον λεμε οτι ο ανθρωπος προηλθε απο τους πιθηκους γιατι συνεχιζουν ακομα να υπαρχουν πιθηκοι?
Αν παρουμε ως παραδειγμα αλλες "μεταλλαξεις" ειδων. Οι τιγρεις λεγεται οτι προηλθαν απο τους προϊστορικους μαχαιροδοντες. Οι ελεφαντες απο τα μαμουθ. Ο λυκος εξελιχθηκε και αυτος. Σε ολες τις περιπτωσεις, το προηγουμενο ειδος ή τα χαρακτηριστικα του δεν αντεξαν στην παροδο του χρονου. Οποτε λοιπον, αν προερχομαστε απο πιθηκους, γιατι υπαρχουν ακομα?
διότι ο άνθρωπος εξελήχτηκε απο 1 είδος πιθήκου και όχι απο όλα, μερικά δεν εξελήχτηκαν, και γι' αυτό υπάρχουν ακόμα...
Kατά την περίοδο αυτή της εξέλιξης ο πίθηκος και ο άνθρωπος μοιράστηκαν εναν κοινό πρόγονο. Από κει και πέρα διαχωρίστηκαν οριστικά, οπώτε θεωρητικά είναι λάθος να λεει κανείς οτι προερχόμαστε από τον πίθηκο, καθώς ο Δαρβίνος είχε υποστηρίξει πως προερχόμαστε από ένα πρωτεύον γενικότερα, έχει διαφορά.
Ι make no sense? C:
(06-07-2009 12:24 AM)Johan Wrote: [ -> ]λοιπόν, εγώ πιστεύω οτι είναι σωστή διότι, οι άνθρωποι απο πού έρχονται; δεν γίνετε να δημιουργηθήκαμε απο το μηδέν! και οι πίθηκοι και όλα τα πρωτεύοντα έχουν παρόμοια χαρακτηρηστικά με τους ανθρώπους και μοιάζουν και τα DNA μας με αυτούς.
οπότε η θεωρία είναι βάσιμη, άρα σωστή
Δεν ξέρω αν το πρόσεξε κανείς αλλά η λέξη που χρησιμοποίησες είναι ΘΕΩΡΙΑ.
ΘΕΩΡΙΑ σημαίνει ότι ΘΕΩΡΩ κάτι δεδομένο δηλαδή ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ για την εγκυρότητά του.
Thus, καθώς το μόνο που έχουμε είναι ΘΕΩΡΙΕΣ και όχι ΔΕΔΟΜΕΝΑ ή ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, τίποτα δεν είναι σωστό ή λάθος.
Εγώ είμαι κατά της θεωρίας του Δαρβίνου και υποστηρίζω την θεωρία του κενού δηλαδή ότι αρχίσαμε όλοι να εξελισσόμαστε από τα πρωτόζωα κλπ σε κάποια φάση κάποια ήταν να ζήσουν στη στεριά άλλα στη θάλασσα κλπ και μετά άρχισε η διαφοροποίησή τους.Σε κάποια στιγμή κάποιο από τα ήδη κάπως εξελιγμένα πρωτόζωα ήταν να γίνει αυτό που λέμε άνθρωπος.Ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακριβώς την πορία του μέχρι να γίνει άνθρωπος,Γι' αυτό λέγεται θεωρία του κενού.
Αν γνωρίζατε περί γενετικής και βιολογίας 3ης λυκείου θα έκανα μια προσπάθεια να σας δείξω γιατί κατά την άποψή μου είναι λανθασμένη η θεωρία του δαρβίνου.
Βασικα η θεωρια του Δαρβινου δεν αντικρουει αυτα που λες...
(06-07-2009 11:01 PM)Charizard2005 Wrote: [ -> ]Σαν θεωρια ειναι βασιμη αλλα νομιζω οτι εχει καποια κενα. Εφοσον λεμε οτι ο ανθρωπος προηλθε απο τους πιθηκους γιατι συνεχιζουν ακομα να υπαρχουν πιθηκοι?
Αν παρουμε ως παραδειγμα αλλες "μεταλλαξεις" ειδων. Οι τιγρεις λεγεται οτι προηλθαν απο τους προϊστορικους μαχαιροδοντες. Οι ελεφαντες απο τα μαμουθ. Ο λυκος εξελιχθηκε και αυτος. Σε ολες τις περιπτωσεις, το προηγουμενο ειδος ή τα χαρακτηριστικα του δεν αντεξαν στην παροδο του χρονου. Οποτε λοιπον, αν προερχομαστε απο πιθηκους, γιατι υπαρχουν ακομα?
αγαπητη Μαρια θα σου καλυψω τα τυχον κενα
πολυ απλα συμφωνα με την θεωρια ολοι προερχομαστε απο τα προκαρυωτικα κυταρρα που ζουσαν μεσα στο νερο. αρκετα αρχισαν να μεταλασονται συνεχως ενω αλλα να παραμενουν στασιμα . ε για να μην τα πολυλογω(βρμαι να γραφω χωρις geeklish) φτασαμε τωρα να εχουμε πολυκυταρους οργανισμους (ακα ανθρωπος) και στιλλ προκαρυωτικους. αυτο το οτι μεταλλασονται αλλα παραμενουν και τα 2 μπορω ευκολα να σας το αποδειξω.
εχουμε τον swinub virus αυτος περιπου τον σεπτεμβριο θα μεταλαχθει σε κατι πιο βαρυ αλλα αυτο δε συμαινει οτι θα μεταλαχθουν ολα τα swinub virus και ετσι μεχρι τον δεκεβριο θα εχουμε εναν ηπιο swinub virus και εναν ποιο ανθεκτικο-επικυνδινο swinub virus
παρτο αναλογικα
εξου πιθικι-μεταλλαξη-ανθρωπος
ετσι swinub 1-μεταλαξη-swinub 2
Ο Δαρβίνος ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ LOSER
Ας ξεκινήσω με μία εισαγωγή...
Αυτή
η ιδέα της εξέλιξης ΔΕΝ ανήκει αποκλειστικά στον Κάρολο Δαρβίνο... Επηρεάστηκε από θεωρίες αρχαίων Ελλήνων (φιλοσόφων)ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ...
Η μελέτη της "εξέλιξης" ήρθε στο προσκίνιο τον 18ο αιώνα από τον Ζαν-Μπατίστ Λαμάρκ. Ήταν
Ο ΠΡΩΤΟΣ που υποστίριξε με επιχειρήματα πως τα είδη μεταβάλλονται και οτι η ζωη στη γη προέρχεται από απλούστερες μορφές που σταδιακά έγιναν περίπλοκες...
Ο Δαρβίνος που γεννήθηκε το 1809 (αρκετά αργότερα από τον Λαμάρκ), μόλις τελίωσε τις σπουδες του ασχολήθηκε με την ιατρική και την Θεολογία(?)..
Και στα δύο πήρε τον %$#@** ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Ο ΠΑΛΙΟΜΟΓΓΟΛΟΣ γι' αυτό πήγε ως φυσιοδίφης (τσαμπέ σιγά μην τον πληρώνανε κιόλας) σε μια υπερπόντια απόστολή για λογαριασμό του βρετανικού ναυτικού...
Στο ταξίδι αυτό ο δαρβίνος σύλλεξε πλήθος διαφορετικών ζώων, φυτών και απολιθωμάτων με σκοπό την πραγματοποίηση κλιματολογικών/ανθρωπολογικών/γεωλογικών/whatever παρατηρήσεων... Αυτές οι παρατηρήσεις του τον τον οδήγησαν στο να πιστέψει πως τα είδη μεταβάλλονται (παρόλο που αρχικά πίστευε πως είναι σταθερά.
SHOCK Ότι να'ναι ήταν ο τύπος, αλλα πιστευε στην αρχή, άλλα μετα...καμια σταθερότητα στις απόψεις του)
Tελικά, η θεωρία του δαρβίνου κατάφερε να δώσει μια απλή και πειστική εξήγηση για την ποικιλία των ειδών στη γη.Ill give him that....
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ο Δαρβίνος ήταν άχρηστος στην ιατρική (θα σκότωσε κανένα ασθενή του) και την θεολογία (έκλεψε το παγκάρι της εκκλησίας του χωριού του μάλλον) και έτσι ανέπτυξε την θεωρία της εξέληξης...
Also, ειχε μουσι και έμοιαζε με τον Τσακ Νορις
ταραμά αν ξαναγράψεις πόστ με τόσα μπιμπλίκια καιρδίζεις τίτλο εμπόρου πανηγυριού
Νομιζω οτι ο καθενας μπορει να βρεθει και ν'αμφισβητησει εναν ανθρωπο ετσι αλλα το θεμα ειναι προς τι τοσο μισος...;
Ειλικρινα,ακομα και να ηταν αχρηστος στον τομεα της Ιατρικης και της Θεολογιας η και να εκλεψε τελικα τη θεωρια της εξελιξης λιγο μας ενδιαφερει γιατι ειναι ο μονος που ασχοληθηκε με μια πιο ημιτελης θεωρια και την εδραιοποιησε στο περασμα του χρονου,ετσι ωστε οι σημερινοι επιστημονες να την εχουν στα υπ'οψιν τους. Τωρα το αν ειναι θεωρια ή πραγματικοτητα,ο καθενας εχει και τις δικες του αποψεις.
Προσωπικα,
(07-07-2009 09:54 AM)Billaros Wrote: [ -> ]Εγώ είμαι κατά της θεωρίας του Δαρβίνου και υποστηρίζω την θεωρία του κενού δηλαδή ότι αρχίσαμε όλοι να εξελισσόμαστε από τα πρωτόζωα κλπ σε κάποια φάση κάποια ήταν να ζήσουν στη στεριά άλλα στη θάλασσα κλπ και μετά άρχισε η διαφοροποίησή τους.Σε κάποια στιγμή κάποιο από τα ήδη κάπως εξελιγμένα πρωτόζωα ήταν να γίνει αυτό που λέμε άνθρωπος.Ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακριβώς την πορία του μέχρι να γίνει άνθρωπος,Γι' αυτό λέγεται θεωρία του κενού.
Αν γνωρίζατε περί γενετικής και βιολογίας 3ης λυκείου θα έκανα μια προσπάθεια να σας δείξω γιατί κατά την άποψή μου είναι λανθασμένη η θεωρία του δαρβίνου.
Τα πρωτοζωα δεν εξαιρουνται απο τη θεωρια του Δαρβινου. Απο'κει εξελιχθηκαμε κι εμεις. Ο darvor εθεσε καλυτερα το θεμα λεγοντας οτι καθως εξελισσονταν τα ειδη,καποια παρεμεναν στασιμα και καποια αλλα οχι.
Την πορεια του ανεπτυγμενου πρωτοζωου την υποθετουμε και μαλιστα,η θεωρια ειναι και η καταληξη αυτης της υποθεσης. Υποθετουμε οτι σιγα σιγα τα πρωτοζωα θα εξελιχθηκαν σε αλλες μορφες ζωης,αρχικα υδροβιες,υστερα αμφιβιες,ερπετα και σε καποια φαση τα ειδη αρχιζουν και διακλαδωνονται και το καθενα ακολουθει διαφορετικη εξελικτικη πορεια. Τα θηλαστικα προηλθαν και αυτα απο καποια τετοιου ειδους διακλαδωση,καταληξαμε στον πιθηκο και υστερα στον πρωτο ανθρωπο...ολα αυτα σε διαστημα αρκετων χιλιαδων χρονων εννοειται (δεν ξερω αν πρεπει να πω εκατομμυριων
).
Ma kala,pragmatika twra...ti sas noiazei re paidia;Exete kalutera pragmata na kanete reeee!