Legendary Pokémon

Full Version: Τα pokemon σημερα
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Αρχίζω το thread με αφορμή ότι συνέβη σήμερα.

Καθόμουν λοιπόν στο δωμάτιο μου και έπαιζα στο DS μου όταν άκουσα φασαρίες από το δωμάτιο του μικρού αδερφού μου. Πήγα να ρίξω μια ματιά και τι βλέπω;

Τα μικρά είχαν μαζευτεί γύρω από ένα ξεχαρβαλωμένο DS και έπαιζαν pokemon. White version. Τέτοια εικόνα είχα να δω από τότε που πήγαινα κατασκήνωση και ήμουνα μέρος της.

Τέλος πάντων, με πιάνει η νοσταλγία και συγκρίνω το τότε με το σήμερα. Όταν ήμουνα εγώ 5η δημοτικού, δεν υπήρχε παιδί που να μην ξέρει τα Pokemon, τον Ας , τον Pikachu! Σήμερα, εκτός από τον αδερφό μου που βλέπει από μένα και ένα άλλο παιδί που ξέρει πολύ καλά, κανείς δεν ασχολείται. Κανείς δεν έμαθε για το νέο Gen που κυκλοφόρησε. Κανείς δεν θα έρθει ενθουσιασμένος στο σχολείο να μιλήσει για τα νέα Pokemon.

Ακόμα παλιότερα, όταν οι πρώτες ταινίες έπαιζαν στον κινηματογράφο, όταν όλοι περίμεναν το σάββατο να δούνε πόκεμο, όταν το να βλέπεις δυο παιδιά να κάνουν trade με τα καλώδια ήταν συχνό. Τότε υπήρχε μια αίγλη, μια μαγεία. Καθώς εμείς μεγαλώσαμε, σιγά-σιγά αφέθηκαν, νομίζω.

Που θέλω να καταλήξω; Δεν είναι δημοφιλή πια. Καθώς το νέο Generation μπαίνει, δοκίμασα πολλά για να φέρω νέο κόσμο, όπως εγώ θυμήθηκα και εκτίμησα έναν τίτλο που δεν αξίζει να χαθεί. Μοίρασα ROMs, είδα παλιούς παίκτες να ξανασχολούνται αλλά το σημαντικότερο, ο αδερφός μου εκτίμησε την αξία τους. Δεν θέλω τα Pokemon να μείνουν σαν ένα πρόσκαιρο φαινόμενο της γενιάς μας.

Βέβαια, αυτά συμβαίνουν στην περιοχή μου, μια κωμόπολη ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Τι νομίζετε εσείς, που ασχολείσται και από πολύ παλιότερα; Θεωρείται τον τίτλο ξεπερασμένο, αδικημένο; Βλέπετε τους μικρότερους σήμερα να ασχολούνται με το δικό μας πάθος ή απλά να αγνοούν;
Sigh...I know how you feel, even if the translation is bad. People our age just don't like Pokemon. Last week, I brought a DS to school to play during break time in some band event. Everyone else though had cell phones to play with. Once someone saw me with a DS, a bunch of people came over and one of them proceeded to take it from me and ridicule me for playing Pokemon. I told him "Yeah I play Pokemon, so what?". What he came back with was "Pokemon is only played by 5 year old retards. Just be normal, and smash your DS to bits right now, and I won't tell everyone else." I told him "I don't care if people know if I play Pokemon or not. I like it, and thats what matters. If your shit pit you call a brain can't understand this, I suggest you stop talking to me." This of course took him by surprise, and all he said was something about how retarded I was and left. The significance of this is that people nowadays think that people my age that play Pokemon have something wrong with them.
Κυρίως έχουν αλλάξει οι ηλικίες που παίζουν, και οι μεγαλύτεροι πολλές φορές το κρύβουν πως παίζουν (ή έστω δεν το βροντοφωνάζουν) και έτσι δεν βρίσκονται μεταξύ τους οι παίκτες. Όσον αφορά τα μικρότερα παιδιά, απλά πλέον υπάρχουν ΠΟΛΥ περισσότερα πράγματα να κάνουν. Όταν από πολύ μικρές ηλικίες παίζουν σε PS3,XBox κλπ παιχνίδια με τρομερά γραφικά μπορεί και να σνομπάρουν τα Pokemon γι'αυτό το λόγο. Και εκτός απ'αυτό, τα παιχνίδια με βία είναι πολύ πιο διαδεδομένα.

Παρόλα αυτά πάντως, αν κοιτάξουμε στα νούμερα, τα Pokemon παραμένουν πολύ πετυχημένη σειρά (2η πιο πετυχημένη αν θυμάμαι καλά), και δεν βλέπω να αλλάζει πολύ σύντομα αυτό.
εμενα στο σχολειο μου οταν ειμασταν μοικροι ολοι ασχολουμασταν αλλα τωρα ολοι[εκτος απο εμενα και αλλα 6 παιδια]τα λενε μαλ'κι'ς
δεν συμφονω φυσικα..
Πιστεύω πως όλοι τάχα μεγάλωσαν και νομίζουν ότι τα pokémon είναι για μικρά παιδιά. Γι'αυτό μπορεί να φταίνε τα 'παιδικά' και το γεγονός ότι όλοι έπαιζαν pokémon στο δημοτικό και μετά σταμάτησαν.

http://www.awkwardzombie.com/index?p...mic=032910

Μπορεί πάντα να ισχύει και αυτό.
Quote:http://www.awkwardzombie.com/index?p...mic=032910

Μπορεί πάντα να ισχύει και αυτό.

Αυτό έρχεται και μένα στο μυαλό μου όταν κάθε φορά που βλέπω μαντράχαλους σαν εμένα να ασχολούνται με τόσο ενδιαφέρον με τα pokemon.

Ίσως να φταίει και η ιδιαιετερότητα του παιχνιδιού γιατί ακόμα κι εγώ πριν από ένα χρόνο το θεωρούσα παιδιάστικο, με την έννοια πολύ απλό. Έπρεπε να ασχοληθώ από μόνος μου (μιας και κανείς δεν μου έμαθε) για να καταλάβω.

Τέλος πάντων, τα Pokemon ούτε καν πλησιάζουν στην παρακμή αλλά απλώς μπορεί να χάθηκε η υπερβολική (ίσως) φήμη που είχαν.

Quote:Ή μπορούμε να κατηγορήσουμε τους βλάκας Call of Duty αγάπης παίκτες lacross που κάνουν τη ζωή μου άθλια.

Btw, Giratina88 did you use google translate for this one? It makes no sense.
my POINT is that people are choosing COD over Pokemon these days
Αντί να γράφω εδώ, προτίμησα να το γράψω στο blog μου δημόσια, διαβάστε:
http://dominator.wordpress.com/
Πριν πολύ καιρό, σε ένα forum κάπου μακριά στο διαδίκτυο.. (επεισόδιο #3)
I wish I had a blog
Διάβασα το blog. Ωραίο.

Κάθε φορά που βλέπω αυτές τις κασέτες με το Lugia ψοφάω από τη ζήλια. Είναι αυτές που πάντα ήθελα να παίξω μικρός, που ποτέ δεν κατάφερα τελικά. Δεν πα να παίζω ως την 20η Gen αυτές τις κωλοκασέτες ποτέ δεν θα τις έχω παίξει και χαρεί παραγματικά. Πόσο θα ήθελα να είχα πάρει τότε που είχα την ευκαιρεία ένα color και την Silver. Να είχα παίξει pokemon στο Johto και στο Kanto. Θα ήμουν το πιο ευτυχισμένο άτομο στη γη.

Όσο γι αυτό που λες με τον φίλο που μετά από τόσα χρόνια λέγατε για pokemon, συνέβη και σε μένα. Πηγαίνω σπίτι του και που το φέρνει η συζήτηση, λέμε για τα Pokemon. Όλο χαρά του λέω πως πήρα τη Black και άρχισα να παίζω. Μου βγάζει τότε Color με τη Yellow και εγώ πράσινος να τον βλέπω να εξηγεί πως την είχε λιώσει μικρός. Και δούλευε ακόμα το σύστημα. Πως δεν το άρπαξα και εξαφανίστηκα, δεν ξέρω ακόμα.

Καμιά φορά αναρωτιέμαι για πόσα πράγματα έχω μετανιώσει και για πόσα θα μετανιώσω στο μέλλον.
@Divided by Zer0, έχω να γράψω και λίγο για την σημερινή εμπειρία που είχα με ένα άλλο παιδί, το γνώρισα από χρυσή ευκαιρία. Είχε ΑΠΕΙΡΕΣ κάρτες, κάναμε ανταλλαγές κ.α. πέρασα πολύ καλά, θα το φέρω στην συνάντηση στην Καισσα. Πάντως είμαι λίγο στην ίδια μοίρα με εσένα, δεν είχα GB να παίξω αλλά είχα τις κασέτες! μετά αγόρασα GB! Αν έχεις msn κάνε με add να τα λέμε. Cool (μην βγαίνουμε off topic)
Gratz gia to blog kai apo mena.

Egw eimai ths apopshs oti den einai anangh na to vrontofwnazeis,apla an to ferei h kouventa me kana gnwsto les ena "paizw pokemon ston eleythero moy xrono" kai teliwses. Logika tha symvei 1 apo ta parakatw:
A) O allos tha se parathsei. Se ayth thn periptwsh aston na fugei. Dn axizei.
B) Apla dn tha ton endiaferei kai tha minei idia h sxesh sas.
C) Tha pei "kai egw" kai tha anakalupsete ena akoma koino metaxy sas.
Kai stis 3 periptwseis dn yparxei kati na xaseis. Milaw ws prwhn paikths Yugioh pou gnwrise tous filous tou etsi.

Epishs to Greeklish to Greek dn douleuei sto Wii.
You and your greeklish keeps me from understanding
For our english-speaking friend:

I don't think that shouting "I play pokemon" is a good option. If someone brings up the subject of video games,you just say "I play pokemon". You will get 1 out of 3 responses:
1) "Still playing pokemon? I don't want to know you." Ditch that person. He/She is not worth it.
B) "Oh okay." Your relationship will remain the same.
C) "Really? Me too!" You both found another common interest.
It's a win-win-win situation. I'm talking as a person who found his friends from Yugioh.

The Greeklish to Greek feature doesn't work on the Wii.
I don't tell people. If I did I would only get option 1.
Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's