Legendary Pokémon

Full Version: Super Tournament
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6
HoT,βαριεμαι να γραψω απειρα :Ρ

w/e gl στο tour...
(07-09-2011 06:00 PM)herooftime Wrote: [ -> ]Οφείλω να πω πως με ερμηνεύσατε λάθος...

Δεν είπα πως το τουρνουά που οργανώνει ο George'T είναι "αποτυχία" και δε το λέω αυτό για να φανώ "καλός". Απεναντίας, δεν αμφισβήτησα ποτέ το πόσο καλό ή όχι είναι το εν λόγω τουρνουά. Το αν αποτυχαίνει ένα τουρνουά δεν εξαρτάται μόνο από τον διοργανωτή, αλλά και από το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Εξηγώ...

Θα αναγκαστώ να κάνω διακρίσεις στους gamers του forum, στην "κλίκα" των hardcore και στους "αδαείς" casual, αν και απευχθάνομαι αυτούς τους δύο όρους. Ας πούμε πως όλοι είμαστε στην κατηγορία των hardcore και πως ο George'T είναι ο μόνος casual και ο οποίος τυχαίνει να διοργανώνει το τουρνουά. Ο διαχωρισμός αυτός έγινε έτσι διότι ο George'T δεν έχει τόσες γνώσεις (περισσότερο "σερβιρισμένες", παρά ψαγμένες, αλλά αυτό ανήκει σ' άλλη κουβέντα) όσες έχει η πλειοψηφία των μελών του παρόντος forum, χωρίς όμως να υπονοείται για κανένα λόγο πως ο George'T δεν είναι καλός Pokemon gamer.

Έτσι κινά ο φίλος μας να κάνει ένα τουρνουά και απευθύνεται σ' αυτό το forum. Έρχεται αντιμέτωπος με μια σειρά αντιρρήσεων και ενστάσεων, οι οποίες προέρχονται από τους "hardcore", τους "έμπειρους". Ο ίδιος δε γνωρίζει περί τίνος πρόκεινται όλα αυτά τα clause και santa claus και ούτο καθεξής, αλλά μπαίνει στη διαδικασία να τα κοιτάξει για χάρη μας. Όπως είναι λογικό, δε ξέρει τι σημαίνει metagame, δε ξέρει τι είναι το smogon. Και με το δίκιο του. Γιατί, κύριοι και... κύριοι (δε νομίζω να έχουμε κυρίες), το παιχνίδι βρίσκεται στα χέρια των gamers, όχι κάθε smogonίτη που τη βρίσκει με τη λαμπρή του θέση ως Pokemaster.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως, επειδή ο George'T δεν παίζει με τους στάνταρ (δυστυχώς) κανόνες του internet και των clans, είναι θύμα μιας "προκατάληψης" ας πούμε. Αν το ίδιο τουρνουά με τους ίδιους φαινομενικά "άκυρους" κανόνες απευθύνονταν σ' ένα άλλο κοινό, το κοινό στο οποίο ανήκει θεωρητικά και ο ίδιος, τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πάρτε για παράδειγμα τους φίλους των Pokemon του nintendo.gr... Νομίζετε πως θα είχαν προβλήματα με τους υπάρχοντες κανόνες; Θα τους έμοιαζαν θεϊκή, θα νόμιζαν πως είναι οι Δέκα Εντολές των Pokemon...

Όλο αυτό το βαρετό κείμενο το έγραψα για να δούνε ορισμένοι, ή και όλοι μας, πως δεν υπάρχει λόγος να "σνομπάρουμε" όσους αγνοούν πράγματα τα οποία εμείς θεωρούμε δεδομένα. Αυτό είναι βασικό λάθος στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και ελπίζω επιτέλους να μη χρειάζεται να γράφω κάθε τόσο από εδώ και από εκεί για την αδικία γύρω από το διαχωρισμό hardcore-causal.

Θεωρώ πως αυτό το thread είναι καλή αφορμή για τέτοια συζήτηση...

Όντως αφορμή για συζήτηση.

Επειδή κι εγώ άρχισα εντελώς από το μηδέν στα Pokémon μισό χρόνο πριν, πολλές φορές αναρωτήθηκα για αυτό το Smogon και τους κανόνες τους. Δεν έχω παίξει PO και αυτά που θα πω βασίζονται σε ότι ξέρω από το internet και την μικρή εμπειρία που έχω σε random matchup και IR battles.

Μπορεί να φαίνονται περίεργοι αλλά οι γενικοί κανόνες competitive έχουν πάντα βάση. Δεν ξέρω αν τους έβγαλε όλους το Smogon αλλά προσωπικά τους θεωρώ σωστούς. Και το εκτιμώ που κάποια άτομα κάθισαν και ασχολήθηκαν τόσο ώστε να βελτιωθεί το game. Αυτό που δεν εκτιμώ είναι να προσπαθούν να τους επιβάλουν (που δεν ξέρω αν και κατά πόσο ισχύει). Καλά τα clauses και τα bans αλλά δεν σημαίνει ότι μόνο με αυτά παίζεται το παιχνίδι.

Και πολλές φορές γίνονται λάθη. Τίποτα και κανείς δεν είναι τέλειος. Γι' αυτό χρειάζεται κριτική σκέψη σε συνδιασμό με τις εμπειρίες του καθενός. Το ότι το Arceus είναι imba δεν είναι δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Όπως είπε ο herooftime, το παιχνίδι το παίζουν οι gamers και αυτοί επιλέγουν το πως. Απλώς επικρατούν συγκεκριμένες αντιλήψεις για το competitive battling που καλώς ή κακώς δεν αλλάζουν εύκολα.
HoT, δε νομίζω ότι το μόνο πρόβλημα εδώ είναι αποκλειστικά οι ελλιπείς γνώσεις του παιδιού όσον αφορά το Competitive Battling όπως το εννοούμε εμείς. Αν και καλώς ή κακώς βέβαια κάθε τουρνουά στην ενότητα Arena το θεωρούμε πλήρως Competitive.

Το θέμα πάντως είναι (για μένα τουλάχιστον) άλλο. Καταρχάς αν δεν ξέρει από τουρνουά μπορεί σίγουρα να ρωτήσει κάποιον άλλο για να τον βοηθήσει. Για τους κανόνες και τα bans μπορεί να κάνει δικές του επιλογές. Αλλά ένα άτομο που διοργανώνει τουρνουά πρέπει (προσωπική μου άποψη, πιστεύω ωστόσο θα συμφωνείτε) να εμπνέει σεβασμό και να αιτιολογεί τις περισσότερες έστω επιλογές του με βάσιμα επιχειρήματα.

Δυο(μιση) τελευταία σχόλια για να μην μακρηγορώ. Πρώτον, η κλήρωση δεν πιστεύω πως έχει νόημα πριν συγκεντρωθούν όλοι οι συμμετέχοντες, ενώ η ώρα για πρακτικούς λόγους πρέπει να επιλέγεται από τους ίδιους (αν και πολλοί κάνουν κατάχρηση των διοριών και κωλυσιεργούν χωρίς προφανή λόγο). Και τέλος, στο δικό μου μάτι μια αρχική πόστ σε ένα τέτοιο θέμα χωρίς την κατάλληλη μορφή με προϊδεάζει αρνητικά. Και βασικά σε οποιοδήποτε θέμα.

Όσον αφορά το Smogon, σε γενικές γραμμές με κάλυψε ο Db0, δεν πιστεύω πως είναι το κατάλληλο μέρος για να γράψω περισσότερα (και έχω να ασχοληθώ και με κάτι ελατήρια οπότε χρόνος γιοκ Toungue )

Πάντως σε κάθε περίπτωση καλή διασκέδαση σε όσους παίξουν στο τουρνουά, και περισσότερη προσπάθεια στο επόμενο του διοργανωτή. Smile


EDIT: Juan, και να ήθελες να γράψεις δεν μπορείς. Toungue
GS οταν εγω εγραφα εσυ επαιζες με τα ελατηρια :Ρ
Κανε καμια ταλαντωση και ασε εμενα :Ρ
Μπορουσα να απαντησω απο την αρχη αλλα ειπα αστο θελω να μιλησει ο Master ΓιωργοΣφαχτης!

Απλα βαριεμαι να γραφω μεγαλες απαντησεις γιατι κουραζομαι απο το πολυ γραψιμο στο χαρτι πια :Ρ

Με τη λεξη fail περιεγραψα οτι εγραψες εσυ σε 10000 λεξεις.
Ωραια με λιτοτητα :Ρ
Συγνώμη που δεν μπόρεσα να έρθω, αλλά ο σκληρός δισκος του computer χάλασε και τώρα θα τον αλλάξω....
δεν πειραζει....
έπαιξα με Kingnothing και έχασα άρα περνάει με Phoenex στον τελικό! και επειδή δεν ξέρω τα προγράμματα σας κανονίστε πότε θα παίξετε και πήτε μου πότε και ποιος θα νικησει! Ok?
Μην ξεχάσετε να κρατήσετε το battle log του τελικου!!!
(10-09-2011 05:11 PM)GeorgeT Wrote: [ -> ]έπαιξα με Kingnothing και έχασα άρα περνάει με Phoenex στον τελικό! και επειδή δεν ξέρω τα προγράμματα σας κανονίστε πότε θα παίξετε και πήτε μου πότε και ποιος θα νικησει! Ok?

ε.........τι?Ποτε παιξαμε???Εγω γιατι δν θυμαμαι τπτ?Confused
οκ θα ξαναπαίξουμε
Ερώτηση κρίσεως, έχει παιχτεί έστω και μία μάχη μετά από 70 posts;
οχιToungue παραλιγο!
(11-09-2011 01:56 PM)GeorgeT Wrote: [ -> ]οχιToungue παραλιγο!
George T για να τελειωνουμε μπες ΡΟ στο πρoτο σερβερ.Θα σε περιμαινω.Name: Kingnothing412
μαγκες επαιξα με τον Kingnothing και με νικησε 6-3 περναει στον τελικο με Phoinex
με τον τελικό του τουρνουα εχει γινει κατι? εχετε κανονισει κατι? περιμενω απαντηση
Pages: 1 2 3 4 5 6
Reference URL's