Legendary Pokémon

Full Version: Διπλή ταυτότητα;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
fr3quency Wrote:Basika i prwin mou epaize Pokemon Sillver!!!

kalo aftoToungueToungueToungue
i diki mou fire red kai tis arese poli
exontas pira raikoy den soy lew oti ta koritsia syxenontai ta pokemon, aplos ta perissotera theloyn to agori dynamiko.Tha moy peis ti sxesh exei ayto.Ki omws exei megalh sxesh........
Λοιπόν, έριξα μία γρήγορη ματιά στο όλο θέμα, και θα ήθελα να εκφράσω τη γνώμη και τις εμπειρίες μου.

Καταρχήν να πω ότι είμαι 15 ετών και πλησιάζω στα 16. Τα Video Games αποτελούν χόμπι μου από τα πρώτα μου χρόνια, και άρχισα να ασχολούμαι με το Pokemon από το 1999, όταν ήρθαν εδώ δηλαδή. Ήμουν τυχερός, αφού για τη γενιά μου το Pokemon, και ίσως γενικότερα τα Video Games, δεν είχαν την απήχηση που έχουν σήμερα, θετική ή αρνητική.Βασικά νομίζω ότι όλοι οι παλιοί έχουν ζήσει το σύνδρομο σε πρώτο χέρι. Τις συγκεντρώσεις στις γειτονιές, το περπάτημα στη μέση του δρόμου με τα GameBoy συνδεδεμένα με το Game Link, την παραμέληση του διαβάσματος για την δημιουργία καλής ομάδας και πολλά άλλα.

Ευτυχώς ή δυστυχώς όμως η διάδοση των Video Games έχει προχωρήσει αρκετά, έτσι ώστε, εκτός αυτών που αγνοούν, ή αποδοκιμάζουν τα παιχνίδια -που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν πλειονότητα- να έχουν δημιουργηθεί διάφορες ομάδες Gamers. Αυτών που ασχολούνται, και αυτών που θέλουν να λένε ότι ασχολούνται. Είναι γεγονός ότι η δεύτερη ομάδα, δυστυχώς, είναι και η μεγαλύτερη, και ανάλογα με τις υποκειμενικές απόψεις διαμορφώνεται μία -πλασματική- κοινή γνώμη που επικρατεί.

Στην περίπτωσή μας, το Pokemon, χαρακτηρίζεται από μία επιφανειακή παιδικότητα, η οποία στα μάτια αυτών που δεν έχουν τη δυνατότητα -ή επηρεάζονται από τους υπόλοιπους- να κρίνουν, μεταφράζεται σε ανωριμότητα και διώχνεται. Σε αυτό μεγάλη συμβολή έχει το Anime του Pokemon, το οποίο δημιούργησε την αντίληψη -το σύνδρομο "Pikachu"- ότι πέρα από την ηλικία των 13, είναι απαράδεκτο να ασχολείται κανείς με αυτό το παιχνίδι. Βέβαια, δεν θέλω να αποδώσω την ευθύνη στο Anime. Οι χώρες τις δύσης -συμπεριλαμβάνοντας την Ευρώπη- στοχεύουν την εμπορικότητα, εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη κριτικής ικανότητας από τις μικρότερες ηλικίες.
Έτσι λοιπόν, οι περίπλοκοι μηχανισμοί, και ο ώριμος τρόπος παιχνιδιού καλύπτονται από μικρότητες που στοχεύουν -όντως- ηλικίες μεταξύ τριών και δεκατριών ετών -αν και είναι γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το παιχνίδι, στην Αμερική κυρίως, δεν κατακρίνεται τόσο όσο φαίνεται-.

Χωρίς βέβαια να λέω ότι παρόμοια γεγονότα δεν συμβαίνουν στην Ιαπωνία, όπου τουλάχιστον το gaming αποτελεί κουλτούρα, και τέτοιες "μικρότητες" δεν επηρεάζουν την αλήθεια -άλλο που η υπερβολή εκεί είναι γεγονός-, και την κοινή γνώμη η οποία δεν ετεροκαθορίζεται από τις απόψεις των λάθος "άψαχτων" ατόμων.
Για μία ακόμη φορά, να πω ότι το γεγονός ότι η σειρά στοχεύει εμπορικότητα -πράγμα λογικό- σε μικρές ηλικίες, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι απωθείται -στο βαθμό της Ελλάδα- και το παιχνίδι, το οποίο είναι αναγνωρισμένο σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, και την Αμερική.

Τώρα για να γυρίσουμε πάλι στην Ελλάδα. Τα τελευταία 2 με 3 χρόνια η διάδοση των Video Games έχει αυξηθεί, όμως -δυστυχώς- περιορίζεται στα στενά πλαίσια των MMORPG και γενικότερα των παιχνιδιών που παρουσιάζουν "ώριμα" -κατα Έλληνα- στοιχεία, όπως για παράδειγμα Racing, Fighting και λοιπά. Τα ιαπωνικά παιχνίδια ρόλων, όπως το Pokemon, που κάνουν χρήση στρατηγικής και μυαλού, έχουν περιορισμένη απήχηση στο Ελληνικό κοινό. Έτσι άλλο ένας λόγος προστίθεται στον λόγο δημιουργίας της παράταξης ενάντιας στα Pokemon.

Ίσως φταίει η Nintendo, ίσως η Ελλάδα, ίσως και εμείς. Ο κομφορμίζων Έλλην έχει την ιδιότητα να προσπαθεί να γίνεται -άκυρο, να δείχνει- καλύτερος στην επιφάνεια, απορρίπτοντας αυτό που πραγματικά του αρέσει. Αυτό το κάνει, εκτός για ενίσχυση του φαίνεσθαι, και για να ταιριάξει με τους υπόλοιπους.
Πάντως, δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθούν οι κατάλληλοι φίλοι -έστω και αν είναι περιορισμένοι- για οποιαδήποτε ασχολία έχει κανείς. Και ίσως τα κορίτσια της Ελλάδας να χαρακτηρίζονται από μία λέξη που αρχίζει από π, όμως ποιος όμως απολύει την ύπαρξη ατόμων με διαφορετικά χαρακτηριστικά;

Και όλα αυτά δεν είναι αερολογίες, στα 16 σχεδόν χρόνια που ζω, δεν έχω κανένα παράπονο ή/και πρόβλημα από καμία άποψη. Οι συμμαθητές μου γνωρίζουν για αυτό που μου αρέσει. Άλλοι το αποδέχονται, άλλοι όχι -βέβαια, η ιδιοτυπία πολλές φορές αναγνωρίζεται και σαν έλλειψη ωριμότητας-. Οι πρώτοι μπορούν να ονομάζονται φίλοι μου. Οι λοιποί είναι για λύπηση, δεν κάνουν ούτε για εχθροί.
Όσο για το θηλυκό φύλο και το Pokemon, επίσης είναι καθαρά θέμα θέλησης. Το να παίζει ένα κορίτσι Video Games, ή να βλέπει Anime δεν του αφαιρεί τίποτα, μόνο του προσθέτει. Όσο δυσεύρετη και αν είναι μία τέτοια περίπτωση, υπάρχει.

Ναι, ο Έλληνας καπνίζει, παίζει LineAge και ψάχνει για γκόμενες -υποβιβάζοντας τον όρο της "κοπέλας" και κοιτώντας στην επιφάνεια-. Το θέμα δεν είναι να τον μεταπείσουμε, αλλά να μην πέσουμε το επίπεδο μετριότητας και ηλιθιότητας με αυτόν. Ο συμβιβασμός είναι συνώνυμο με την ήττα. Το να κρύβουμε αυτό που μας αρέσει, ίσως μας βγάζει από καταστάσεις χλευασμού, απώθησης και απόρριψης. Η ύπαρξη όμως "διπλής ταυτότητας" οδηγεί μόνο στη μαζικοποίηση και το χάσιμο της προσωπικότητας.



Θα μπορούσα να επεκταθώ κι άλλο, δυστυχώς όμως δεν μου το επιτρέπει ο χρόνο. Αυτά λοιπόν. Smile
Συμφωνω σχεδον στα παντα μαζι προσθετοντας τα εξης:
1.Στην τελευταια παραγραφο θα ηταν προτιμοτερο να πουμε ο μεσος Ελληνας.
2.Αν και για το 90% των ατομων ισχυουν οσα ειπες θα αφηνα ενα περιθωριο 10% να τους αρεσει πραγματικα αυτο που κανουν και να μην το κανουν για φιγουρα.Γενικως εχω παρατηρησει το εξης:
Αν για παραδειγμα σε μια καινουρια παρεα αναφερθουν τα Pokemon και πω "εγω παιζω" και μου πουν "Ελα ρε συ;" και συνεχισει για λιγο η κουβεντα μετα απο λιγο ολοι εξομολογουνται: "Ειχα κι εγω τη Silver καποτε και ειχα πολλα Pokemon αλλα τωρα την εχω αφησει.Μολις παω σπιτι θα παιξω λιγο για να θυμηθω".Αυτο δειχνει ακριβως αυτο που ειπε ο Ash_Pokemaster, δηλαδη το οτι οι περισσοτεροι δεν αφηνουν αυτο που θελουν να εξωτερικευτει λογω του "Image" τους.
Παντως, εχω να πω οτι τουλαχιστον εγω μιλαω απο μια θεση η οποια ειναι πολυ ευνοικη καθως ποτε δεν κατακρηθηκα ουσιαστικα για το οτι παιζω Pokemon.Αυτο σημαινει οτι εχω την ανεση να λεω "Κι αν σε κοροιδευουν τι πειραζει;" χωρις να ξερω ποσο ασχημη μπορει να γινει η κατασταση.Γι αυτο δεν κατακρινω κανεναν ο οποιος αφηνει τα Pokemon για να ζησει καλυτερα εφοσον βεβαια εχει καταληξει οτι αυτο ειναι αυτο που πραγματικα θελει.
Θα συμφωνήσω μαζί σου, για τον μέσο, 90%, Έλληνα.
Όσο για την κοροϊδία, αυτό είναι μία μεγάλη ιστορία... (Και ουσιαστικά αποτελεί κέντρο του παρόντος θέματος Toungue)
Και εγώ πιστεύω ότι είναι πάνω στην κρίση του καθενός για το αν θα αποκαλύψει αυτό που κάνει -αυτή την αμαρτία...-. Το θέμα είναι, ότι αν δεν το κάνει, και βρίσκεται επιφανειακά στην κατηγορία των άλλων ανθρώπων, τότε είναι απλώς σαν αυτούς, ίσως και χειρότερος. Αν θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, ας είναι ειλικρινής και με τους άλλους.
Άλλωστε τι "φίλοι" είναι αυτοί που σε κοροϊδεύουν για αυτό που σου αρέσει;
Quote:Ναι, ο Έλληνας καπνίζει, παίζει LineAge και ψάχνει για γκόμενες -υποβιβάζοντας τον όρο της "κοπέλας" και κοιτώντας στην επιφάνεια-. Το θέμα δεν είναι να τον μεταπείσουμε, αλλά να μην πέσουμε το επίπεδο μετριότητας και ηλιθιότητας με αυτόν. Ο συμβιβασμός είναι συνώνυμο με την ήττα. Το να κρύβουμε αυτό που μας αρέσει, ίσως μας βγάζει από καταστάσεις χλευασμού, απώθησης και απόρριψης. Η ύπαρξη όμως "διπλής ταυτότητας" οδηγεί μόνο στη μαζικοποίηση και το χάσιμο της προσωπικότητας.
Όμορφες και ώριμες (με την πραγματική σημασία της λέξης) σκέψεις.

Ένα άλλο σημείο το οπόιο θα συμπλήρωνε -επίτρεψέ μου- την λογική σου, είναι το ότι στην Ελλάδα συγχίζουμε την ωριμότητα με ακαταλληλότητα. Θεωρούμε ώριμο οτιδήποτε δεν μπορεί λόγω της φύσης του να απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες , όπως τα you-know-what περιοδικά, οι ταινίες με βία (και όχι μόνο), ο τζόγος κτλ, με αποτέλεσμα πολλές ενασχολήσεις να βρίσκονται παρεξηγημένες μόνο και μόνο επειδή υιοθετούνται και από παιδιά σαφώς επειδή είναι κατάλληλες για την ηλικία τους.
Αυτό συμβαίνει με τα βιντεοπαιχνίδια επειδή η πρώτη γενιά που άρχισε να παίζει μόλις τώρα έχει αρχίζει να αποκτά παιδιά και να τους περνά την καινούργια κουλτούρα, και η ενίσχυση απο το οικογενειακό περιβάλλον είναι πολύ ισχυρή για να την αγνοήσει κανείς.
Αντίθετα, τα comics που βρίσκονται στο προσκήνιο για πολύ περισσότερο καιρό είναι πλέον αποδεκτά στην ευρύτερη κοινωνία (βλέπε Spiderman).
Κατ'εμέ όλα προκαλούνται από την τεχνοφοβία (απόρρεια της άγνοιας) και την συντηρική στάση που δείχνουν οι Έλληνες απέναντι σε οτιδήποτε νέο, ίσως ορθώς ωρισμένες φορές, αδυνατώντας ωστόσο να διακρίνουν πότε πρέπει να κρατήσουν αυτή τη στάση και πότε όχι, με αποτέλεσμα όλα να πέφτουν στην ίδια μοίρα.
Αργά ή γρήγορα (και μάλλον αργά κρίνοντας από άλλα έθνη) θα γίνουν και τα videogames μέρος της κουλτούρας μας, απλά μέχρι τότε όσοι τα έχουμε αποδεχτεί ως μέρος της καθημερινότητάς μας θα αισθανόμαστε βρισκόμαστε δακτυλοδεικτούμενοι πατώντας σε δύο βάρκες.
σμεταίχμιο
Επιτέλους, χαίρομαι που κάποιοι έκαναν τον κόπο να τα γράψουν όλα αυτά. Είμαι κι εγώ 15 προς 16 ετών και είμαι δυστυχώς στην ίδια κατάσταση με τον Ash_Pokemaster. Θυμάμαι την εποχή που πρωτοβγήκαν τα Pokémon (1999-2000), τότε που όλοι κοίταζαν αν είχε διαλέξει ο φίλος τους το Omanyte γιατί αυτοί είχαν διαλέξει το Kabuto, τότε που μαζευόμαστε σε πάρκα και κάναμε τα δικά μας μικροτουρνουά, τότε που συγκρίναμε τα stats του Charizard μας με του φίλου μας για να δούμε ποιος είχε τον καλύτερο, τότε που σε κάθε δεκάλεπτο διάλειμμα προσπαθούσαμε να τελειώσουμε τον αγώνα PTCG που αρχίσαμε ακόμα κι αν αργούσαμε να ανέβουμε στην τάξη για το μάθημα... Πραγματικά αναρωτιέμαι τι έχει αλλάξει από τότε. Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι με άτομα που έπαιζαν Pokémon και σταμάτησαν στην πορεία για τους λόγους που ανέφερε ο Ash_Pokemaster (NM2 για εμένα, Α για έναν φίλο μου):
Παλιά:
Α: Ρε συ, χθες συμπλήρωσα το Pokédex!
ΝΜ2: Που βρήκες το Mew ρε? Εγώ είμαι στα 150 ακόμα!
Α: Πήγα στο Jumbo που το μοίραζαν κάποιοι τύποι.
Πριν μερικούς μήνες:
Α: Μην μου πεις ότι παίζεις ακόμα με κάρτες Pokémon?
NM2: Φυσικά, πήγα και στο πανελλήνιο και βγήκα 3ος.
Α: Καλά, χαλάς τα λεφτά σου σε κάρτες ρε? Έλεος.
ΝΜ2: Λιγότερα μου φαίνεται οτί χαλάω από εσένα...

Και τι έχει αλλάξει τελικά? Μόνο η νοοτροπία του Έλληνα έχει αλλάξει. Θεωρούν τα Pokémon - και όσα άλλα παιχνίδια δεν παίζουν οι ίδιοι - παιδικά και χαζά. Το θέμα είναι όμως γιατί? Αφού δεν έχουν παίξει. Ή άλλοι έχουν παίξει και, παρόλο που τους άρεσε, σταμάτησαν λόγω αυτής της αλλαγής νοοτροπίας. Παιδικό... Δηλαδή σε τι ηλικίες απευθύνεται? 5-10? Ας προσπαθήσουν αυτοί οι "έξυπνοι" να μάθουν σε ένα παιδάκι να φτιάξει μια σωστή ομάδα...

Αλλά ας το πάρουμε αλλιώς (το θέμα πάντα). Παίζουν σχεδόν όλοι Pro Evolution Soccer και Fifa σαν τρελοί. Δεν τους κατηγορώ, κι εγώ παίζω. Ποιο είναι ρε ηλίθιε άνθρωπε ποιο πολύπλοκο παιχνίδι? Ποιο είναι πιο παιδικό? Τι δεν σου αρέσει, τα ίδια τα Pokémon σαν "τερατάκια"? Δηλαδή αν είχε τίποτα zombie να φτύνουν αίμα και να πετάν τα χέρια τους από 'δω κι από 'κει, θα ήταν πιο αστείο? Αν αντί να αγοράζεις items τα έκλεβες, θα ήταν πιο ελκυστικό? Αν αντί για 3+ έλεγε 16+, δεν θα το αγόραζες το παιχνίδι? Κάτι τέτοιοι τύποι είναι που δεν μου αρέσουν καθόλου. Κάτι τέτοιοι είναι οι "μάγκες" οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή για εμένα. Το ότι δεν παίζουν δεν τους δίνει το δικαίωμα να κοροϊδεύουν τους άλλους. Θα έπρεπε να το είχαν καταλάβει αυτό από μόνοι τους σαν "υψηλοτέρου επιπέδου" άτομα που είναι αλλά, εντελώς τυχαία, εμείς, τα μωράκια που παίζουν ακόμα Pokémon τους το θυμίζουμε πού και πού.

Βέβαια, υπάρχει και μια ακόμα κατηγορία, ακόμη πιο αστεία κι από αυτούς. Είναι εκείνοι που παίζουν Pokémon κρυφά και μάλιστα κοροϊδεύουν τους άλλους. Γι' αυτούς δεν έχω να πω τίποτα. Είναι για κλάματα και το ξέρουν και οι ίδιοι... (Πάλι καλά που έχει κανόνες το forum και δεν θέλω να φάω ban εξαιτίας τους...)

Τέλος, θέλω να πω σε όσους είναι ακόμα περίπου 12-13 ετών να μην τολμήσουν να αποκρύψουν από την παρέα τους ότι παίζουν Pokémon φοβούμενοι μήπως τα βρουν οι άλλοι "παιδικά". Γιατί, οι φίλοι σας παιδιά δεν είναι? Όσο για το θέμα girlfriend/boyfriend (γιατί έχουμε και θηλυκά μέλη εδώ μέσα), προτιμήστε 100 φορές να φάτε απόρριψη από κάποια/-ον επειδή παίζετε Pokémon παρά επειδή πέσατε σε μία/έναν λογική/ό που δεν της/του αρέσει το κάπνισμα και οι αλητείες γενικότερα. Γιατί απορρίπτοντάς σας επειδή παίζετε Pokémon, φαίνεται ο χαρακτήρας της/του. Δεν την/τον νοιάζει τι νιώθει αυτή/-ός αλλά τι θα πουν οι άλλοι. Αυτά τα άτομα μου αρέσει να τα αποκαλώ losers. Γιατί τους αξίζει.

Αυτά είχα να πω, κουράστηκαν και τα χέρια μου από το typing...
Παιδια εγω ειμαι 13 και ακομα παιζω ποκεμον σαν τρελος(πραγμα λογικο για την ηλικια μου)
Πολλοι μεσα στο σχολειο μας που παλαιοτερα επαιζαν τωρα σταματησαν για να αρχισουν εκεινα τα ηληθια[no offense]MMORPG που το μονο που κανουν ειναι να σου ρουφανε το μυαλο απο αλλες ασχολειες και σημαντικοτερα θεματα
Μπορει να σας φανει παραξενο αλλα 5-6 παιδια πρωτης γυμνασιου καπνιζουν.Αυτοι θελου να λεγοναται τα κακα παιδια του σχολειο που τελικα το μονο που καταφερνουν ειναι να αυτοκαταστρεφονται.

Επισης θα ηθελα να ανφερθω στο ολο θεμα με τις κοπελες...
Το να τα εχεις με μια κοπελα απο την πρωτη γυμνασιου δεν ειναι κακο αλλα αφοτου δεν σταματησεις τις αγαπημενες σου ασχολιες.

Επανερχομαι στο ολο θεμα με τα ''κακα παιδια ''.Πολλοι απο αυτους καποτε ηταν φιλοι μου,τονιζω το καποτε.Τωρα ειναι περισσοτερο εχθροι μου παρα φιλοι μου.Απλα δεν μπορω να καταλαβω το πως καποιοι ανθρωποι απο τη στιγμη που ηταν μανιακοι με τα ποκεμον τωρα οταν τα ακουουν γελαουν.
Το θεμα ειναι οτι ολοι αυτοι ειναι μολις 13 χρονων,so τι πιο λογικο απο το να παιζεις ποκεμον

Beetween αυτοι που λενε οτι το PTCG ειναι για μωρα 5-10 χρονων τοτε καλυτερα να κοιταξουν στο πισω μερος ενος οποιουδηποτε deck oπου γραφει
RECCOMENED 10 YEARS OR OLDER
Ενα παιδι 7 χρωνον απλα δεν μπορει να καταλαβει τις καρτες ποκεμον και να κατανοησει τι εννοει η καθε μια ξεχωριστα.

Συμπερασμα??=Αρπαξτε τα gba σας και ξεκινηστε παιχνιδι.....
ποπο καιρο ειχα να μπω σε αυτο το thread και κουραστικα να διαβαζω Toungue αρχικα Ash_Pokemaster εσαι σιγουρα 16 χρονων γτ αφτα που λες δεν τα λενε καν οι ωριμοι...

κατι αλλο ... ηταν μια περιοδος οταν ημουν 3η εως εκτη δημοτικου οπου γηνοταν χαμος....
(ξερετε πολλες τετοιες σκηνες γιαυτο δεν θα μπω στον κοπο να τις αναφερω)
ptcg κυριαρχο παντου
ακομη και οι "κακοι"(δεν ξερω ποιον αλλο ορο να χρησιμοποιησω) ξεκινησαν να παιζουν Pokemon επειδη ηταν τις μοδας...

μετα απο καιρο ειμαι 3η γυμνασιου κατα εναν περιεργο τροπο ειχα χασει τις καρτες pokemon οταν ημουν 1 γυμνασιου και δεν ειχα το κουραγιο να ξεκινησω απο τιν αρχη...

ειχα μολις αγορασει ενα deck το eevelution και ελεγα να ξεκινησω απο τιν αρχη...
και αρχησα με το που εβλεπα καποιον που παλαια επαιζε Pokemon να τον ρωταω αμα παιζει ακομα ptcg Η κλασικη απαντηση" ελα Στρατο ξερω οτι εισαι καμενος nintedakias εγω δεν ειμαι μωρο για να παιζω αμα θες σου δινω τις καρτες που ειχα..." τι ανακαλυπτα καθε φορα?

καρτες απο τις καινουργιες συλλογες......
(και για να μην νομιζετε οτι ειμαι cheapης τους τις αγοραζα κανονικα)

τωρα τελος 3ης λυκειου ημουν με τιν παρεα μου στιν σταση του λεωφοπειου στιν γλυφαδα περιμενοντας το(11,30 το βραδυ) και βλεπω εναν απο αφτους με σακακι με τιν παρεα του ετοιμοι για τον κιαμο και τοτε συνηδειτοποιησα οτι αφτος επαιζε πριν 6 χρονια Pokemon Toungue
Τι προβλημα εχουν αυτα που ειπε ο Ash_Pokemaster;
σε εμενα απευθυνεσαι??? γτ αν ναι κοιτα πχ" Ο κομφορμίζων Έλλην " ποσοι νομιζεις απο εδω ξερουν τι συμαινει αφτο... απλα λεω οτι τα ειπε μια χαρα...
Όποιος δεν ξέρει να ψάξει να μάθει, ειδικά για την συγκεκριμένη λέξη δεν θα μπορόυσε να πεί οτιδήποτε άλλο - οποιαδήποτε περίφραση και να χρησιμποιούσε δεν θα απέδιδε σωστά το νόημα. Wink
ναι ρε απλα και παλι ειναι μια λεξε εξεζητημενη....
Egw paizw pkmn apo tote pou protoirthan ellada. Eimai 13-14 kai asxoloumai para poly me ta pokemon. Xero merika paidia ta opoia ta gnwrizw apo tin 5h dimotikou kai malista enas apo autous (me tous alous den paw sto idio sxoleio kai etsi hathikame) paizei akoma, tou aresei, kai skopeuoume na paroume kai oi duo tis d/p. Genika kanena apo auta ta paidia den mou lene tpt. Par'ola auta oi kainourgioi mou simmathites koroideuoun ta pokemon giati ta thewroun paidika. Otan as poume vlepoun paidia apo to sxoleio mou tis A gymnasiou na paizoun pkmn (kai ap'oti nomizw einai arketa) den hanoun eukairia na ta koroidepsoun. Oloi osoi epikrinoun ta pkmn to kanoun epeidh nomizoun (kai tonizw oti aplws nomizoun) oti einai ''magkes'' kai thewroun oti ta pkmn den einai gia tin ilikia tous. Magkas gia autous eisai otan kapnizeis, exeis polles gkomenes, exeis mihanaki, vlepeis tainies "mono gia enilikous'' klp,klp... Omws auto einai na eisai magkas?
Epishs kati allo pou eho paratirisei einai to exis: Se poleis opws to Peristeri pou menw de synantw eukola paidia na paizoun enw sto xwrio mou gia paradeigma ola ta paidia tis geitonias mou paizoun pkmn. Epipleon pisteuw oti o kyrioteros paragontas pou kanei ta pkmn na fainontai paidika einai to anime to provalei (pisteuw) para poly tin paidiki opsi twn pkmn. Epipleon enas allos simantikos paragontas pou epireazei tin epituxia twn pkmn einai i nootropia twn katoikwn mias xwras. Apla sygkrinete ton arithmo autwn pou paizoun pkmn stin Iapwnia, Ameriki me auton tis Elladas. Diafora...terastia. Telos ftaiei kata ti gnwmi mou kai to promotion pou ginetai gia ta pkmn stin Ellada to opoio den nomizw na yfistatai kiolas. Pou einai oi diafimiseis gia tis d/p, tournoua ptcg kai Gba i pokemon centers opws stin ameriki ?(entaxei auto einai ligo dyskolo na ginei stin ellada alla tespa). Giati argoun panta na kykloforisoun stin ellada panta ta paihnidia pkmn?
Oson afora to ptcg pisteuw oti to magic kai kyriws to yugioh to dialysan se syndysmo me to oti ola ta tournoua diakopikan.
σωστος


παιδια πηγα σημερα απο την κατασκηνωση που εχω αφησει τον μικρο μου αδερφο (ηλικιας 12)


τι ειδα?????



ΟΛΟΙ ειχαν ds/sp kai ta lite kai to micro !!!!!


ειδα παιδια να παιζουν ptcg !!!!


και μαχες POKEMON ειδα και P/D !!!!


αφτα.... (του χρονου σκεφτομαι σοβαρα για ομαδαρχης !!!!!!!!!
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Reference URL's