Legendary Pokémon

Full Version: Lucky Egg - Το αντικείμενο που ζητούν όλοι και τρόπος να το αποκτήσετε
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
Σίγουρα για όλους το πιο κουραστικό κομμάτι της εκπαίδευσης ενός pokemon είναι το ανέβασμα των level. Bαρετό, χρονοβόρο, αλλά δυστυχώς απαραίτητο. Υπάρχει όμως τρόπος να περιοριστεί η διάρκειά του; Φυσικά!! Τη λύση μας δίνει το αντικείμενο lucky egg!!


1) Τι είναι το lucky egg;
Το lucky egg είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και πολύτιμο αντικείμενο. Δώστε το σε ένα pokemon και οι πόντοι εμπειρίας που παίρνει έπειτα από κάθε μάχη αυξάνονται κατά 50%, όσο δηλαδή είναι το μπόνους ενός pokemon από ανταλλαγή. Σε περίπτωση που το pokemon που το κρατάει προέρχεται από ανταλλαγή κερδίζει τους διπλάσιους πόντους εμπειρίας απ' ότι ένα, το οποίο ούτε κρατάει lucky egg ούτε έχει ανταλλαχθεί.* Εξαιρετικά βολικό, έτσι δεν είναι;

2)Πώς μπορώ να το αποκτήσω;;
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Lucky egg υπάρχει πιθανότητα 5% να κουβαλάει μια wild chansey, δεν πωλείται πουθενά ούτε είναι δυνατό να βρεθεί με άλλο τρόπο ("OMG, εδώ είναι δύσκολο να πιάσω μία chansey από μόνη της, σιγά μη βρω και lucky egg" θα έλεγαν όλοι). Και πράγματι η τρίτη γενιά σου έδινε δυνατότητα να βρεις chansey μόνο στη safari zone, εκεί όπου ήταν και δύσκολο να βρεθεί μία chancey και να πιαστεί.
Όμως η τέταρτη γενιά κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη!!
Αφότου αποκτήσετε το national pokedex, μπορείτε να βρείτε πολύ πιο εύκολα ένα lucky egg, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες.

α) Παίρνετε μαζί σας κάμποσα max repels, τα οποία είναι διαθέσιμα σε κάθε poke mart.

β)Πηγαίνετε στο mansion της route 212 (στο οποίο βρίσκεται ο trophy garden) και σταθείτε ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ από τον ιδιοκτήτη του που βρίσκεται στο δωμάτιο με τον αστυνομικό και το άγαλμα. Σώστε και μιλήστε του ώσπου να σας πει ότι είδε μία chansey στον trophy garden. Έτσι και δε γίνει με την πρώτη (που είναι και το πιο πιθανό) κάντε soft reset( L + R + select + start) και ξαναμιλήστε του μέχρι να πει για την chansey.

γ) Ξέρουμε πια πού είναι η chansey. Τώρα πρέπει να αυξήσουμε τις πιθανότητες να κρατάει αντικείμενα, αφού κατά 50% έχει πάνω της oval stone και κατά 5% lucky egg. Αυτό είναι δυνατό χάρις την ιδιότητα compoudeyes που έχουν τα nincada και butterfree, με την οποία η πιθανότητα ενός pokemon να κουβαλάει κάποιο αντικείμενο αυξάνεται κατά 50%, πράγμα που πολύ απλά σημαίνει ότι κάθε chansey θα έχει πάντα μαζί της είτε oval stone είτε lucky egg!!
Nincada (που χρησιμοποίησα κι εγώ) μπορείτε να πιάσετε στο eterna forest με χρήση pokeradar. Ανεβάστε το μέχρι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ LV 18, γιατί chansey και pikachu είναι τα μόνα pokemon με lv18 στον trophy garden. Oπότε χρησιμοποιώντας max repel (από το step 1) το nincada ή η butterfree σας θα αντιμετωπίζει πάντα κάποιο απ' αυτά τα δύο pokemon (εφόσον το έχετε στην πρώτη θέση της ομάδας σας)

δ)Πώς ξέρω τι αντικείμενο κουβαλάει η chancey; Και εδώ τη λύση άλλη μία ιδιότητα κάποιων pokemon, που ονομάζεται frisk. Το pokemon που την έχει μπορεί και αναγνωρίζει το αντικείμενο του αντιπάλου μόλις αυτό μπει στη μάχη. Pokemon με frisk είναι το bannete(βρίσκεται στις route 225-227 ΜΟΝΟ τη νύχτα) και το stantler( στη route 207 μόνο στην PEARL ΜΕ ΧPHΣΗ POKERADAR.)

ε) Έχοντας ένα pokemon από κάθε βήμα στην ομάδα(στην πρώτη θέση το nincada ή butterfree) μπαίνουμε στον trophy garden, βάζουμε repel και ξεκινάμε. Μόλις συναντήσουμε την chansey(lv 18 πάντα) αλλάζουμε το nincada με το bannete και βλέπουμε αν κουβαλάει lucky egg. Aν όχι φεύγουμε, αν ναι τότε είτε πιάνουμε την chansey (πράγμα δύσκολο, αφού έχει catch rate μόλις 30(!! λιγότερη και απ' του mew!!) είτε της κλέβουμε το πολύτιμο lucky egg με thief ή covet είτε κάνουμε item swap με την κίνηση trick! Kαι το lucky egg γίνεται δικό σας!!!
Δυστυχώς η μέθοδος αυτή δεν ισχύει και στην platinum, όπου τα lv στο trophy garden αυξήθηκαν και φτάνουν μέχρι τα 24 ενώ τα chansey παραμένουν 18lv. Τουλάχιστον πιάνονται ακόμα pikachu με light ball(το ποκεμον me compound eyes πρέπει να είναι 24lv αυτή τη φορά)

P.S.1 Δώστε στο nincada ή στο butterfree μία smoke ball αφού τα pikachu που θα συναντήσετε θα είναι συνήθως πιο γρήγορα
P.S.2 Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αποκτήσετε και μία light ball από ένα pikachu, με πιθανότητα πάλι 5%.
P.S.3 Δείτε αυτό το βίντεο στο youtube που εξηγεί στα αγγλικά ό,τι ήδη περιέγραψα: http://www.youtube.com/watch?v=yRU8PlJwe...40&index=4

[Image: LuckyEggSprite.png]: το πολύτιμο lucky egg!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!


*edit: Για την ακρίβεια ένα pokemon από ανταλλαγή που κρατάει lucky egg κερδίζει πάνω από τους διπλάσιους πόντους εμπειρίας σε σχέση με ένα χωρίς ανταλλαγή και lucky egg όπως ανακάλυψα πριν από λίγο, αφού στο πλήθος των πόντων με το μπόνους ανταλλαγής προστίθεται και το 50% του lucky egg.
π.χ. Νικώντας το rapidash του Ε4 Flint ένα pokemon κανονικά κερδίζει 2385 πόντους, ενώ ένα από ανταλλαγή και με lucky egg κερδίζει 5365(!!!!), που φυσικά είναι πάνω απ' το διπλάσιο.
Αυτό εξηγείται με μαθηματικά: 2385(κανονικό) x 150/100(μπόνους ανταλλαγής)=(περίπου)3577
και 3577 x 150/100(μπόνους lucky egg)=(περίπου)5365
δεν νομιζω να επιτρεπετε να κανεις ολοκληρο θεμα γιαυτο καθως δεν θα εχει συζητηση...
αν και τωρα οοοολοι οι μοντς ειναι σε διακοπες αρα κλαιν
Sorry αν δεν έπρεπε, απλώς σκέφτηκα ότι ένας τέτοιος οδηγός θα βοηθούσε πάρα πολλούς. Βέβαια, μπορεί να κλειδώσει αν οι mods το κρίνουν σωστό...
o3o
Παρα πολυ καλος οδηγος!! :D
Bασικα μια χαρα συζητηση μπορει να βγει...οποιος θελει μπορει να κανει ερωτησεισ κ.τ.λ.π!
Μια χαρα οδηγος Grovyle_Fan...και btw εχω lucky egg!
Ευχαριστώ για τα καλά σχόλια σας Big Grin

P.S. Για πρώτη φορά στη ζωή μου στάθηκα τυχερός ψάχνοντας για lucky egg. Η πρώτη chansey που εμφανίστηκε κρατούσε ένα και αμέσως μετά συνάντησα ένα pikachu με light ball!Big Grin
Πολυ καλος οδηγος μπραβο!

(Εγω στο Τροφι Γκαρτεν ειχα πιασει ενα μονο Πικατσου και ειχε Λαϊτ Μπολ)
Συγχαρητήρια Grovyle_Fan! Δεν περίμενα να βρω έναν τόσο αναλυτικό οδηγό στα Ελληνικά! Αυτά που γράφεις είναι φοβερά χρήσιμα! Παρότι έχω το Lucky Egg δεν ήξερα ότι σου δίνεις +50% στους πόντους εμπειρίας, πάντα νόμιζα ότι το Exp. Share σου δίνει του ίδιους πόντους εμπειρίας με το Lucky Egg.
ε ναι λοιπόν..επέστρεψα κι εγώ μετά από πολύ καιρό....
ενταξει επειδη εγώ είμαι πολυ κολοφαρδος Toungue βρηκα κατευθειαν lucky egg στο safari zone..για chansey ειχα παει πιο πολύ,και βρηκα με την πρωτη lucky egg...με την πρώτη ομως..τελειο?????
εγώ πήρα ένα lucky egg από ένα παιδί στο χωριό μου μου το έδωσε για ένα machamp 26 lv!! btw το πρώτο πίκατσου που έπιασα στο σαφάρι της έμεραλντ είχε λάιτ μπολ αν και δεν ήξερα ότι ήτανε τόσο σπάνιο
Ειναι,το βρισκεις και στο ''Colosseum'' μαζι με το pikachu,το κραταει.
Ναι, λέω ότι πριν λίγο καιρό έμαθα πόσο σπάνιο ήταν το λάιτ μπολ αλλά όσο για το λάκι εγκ ήξερα ότι ήταν πολύ σπάνιο.
Εκτός από την παραπάνω μέθοδο, υπάρχει και άλλος ένας τρόπος να αποκτηθεί το lucky egg. Bρίσκεται όμως στο Pokemon XD και δεν τον ανέφερα επειδή δε νομίζω να έχουν όλοι το συγκεκριμένο παιχνίδι και επειδή σου βγαίνει η πίστη με αυτό τον τρόπο.Πάντως για όσους ενδιαφέρονται, ορίστε πού εξηγεί πολύ καλά: http://www.serebii.net/xd/luckyegg.shtml
Ευχαριστω πολυ, θα μου φανει πολυ χρησιμος αυτος ο οδηγος
Kαι εγώ ελπίζω να σε βοηθήσει. Κι εμένα μου φάνηκε πολύ χρήσιμος και τώρα η διαδικασία της εκπαίδευσης έχει μειωθεί κατακόρυφα...
Anyway, καλή επιτυχία στην αναζήτηση του lucky egg!!! Big Grin
Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's