Ηταν οι πρωτες με τις οποιες μερικοι απο εμας αρχισαν το ταξιδι μεχρι σημερα που υπαρχει η 4 γενια...Τι θυμαστε απο εκεινες τις εποχες οπου αρχιζε η (τρελα) μας στον κοσμο των Pokemon??Τωρα ακομα μπορειτε να ποσταρετε και για την 3η γενια.....
καμενα πραγμτα, δεν ειχα gameboy και επαιζα σε εναν φιλο μου (με ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ μπαταριες), μεχρι που πηρα ενα gameboy με την κρισταλ και εγινα ανθρωπος, τι μου θυμισες τωρα....
Επισης ειμουν νηπειο και δεν ηξερα καλα καλα ελληνικα, που αγγλικα, γενικα ακαταλαβηστα πραγματα, θυμαμε που κυνηγουσα ντοτριο μες το μεσημερι με τον ηλιο να καει σαν *κολοκύθι*...
Ααααχ, παλιές καλές εποχές. Η πρώτη μου κασέτα ήταν η Yellow. Την αγόρασα όταν ένα κορίτσι μου χάρισε το GameBoy της(1999-2000).(νομίζω μετά από 2-3 ημέρες την αγόρασα). Είχα λιώσει εντελώς με αυτήν την κασέτα, κρίμα που δεν την έχω ακόμη. Τη αντάλλαξα για την Silver. :ρ Τέλος πάντων, όταν την πρωτό έπαιξα, δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα κολλήσει στην δεύτερη πόλη(εκεί που πρέπει να δώσεις το γράμμα στο PokeMart). xD Είχα πάει τον Pikachu κάπου 30+ Lv. από την πρώτη πόλη. Μία μέρα, μου ζήτησε ο μεγάλος αδερφόσ του φίλου μου να παίξει και κατάφερε να πάει στην επόμενη πόλη και να αγοράσει μερικές PokeBalls.(I was like \_(°.O)_/). Μετά από κάποιους μήνες, μπόρεσα να την τερματίσω, και πέρασα μερικές από τις σπηλιές χωρίς Flash(XD). Είχα πιάσει όλα τα Pokemon που μπορούσα να πιάσω στην Yellow. Το Zapdos και το Mewtwo τα έπιασα με Frozesn status, το Articuno κανονικά, ενώ το Moltres, επειδή δεν είχα κάνει save, το έπιασα με MasterBall. xD
εμενα παλι H πρωτη μου κασσετα ηταν η yellow και ειχα μεγαλη πορωση....αν και εμαθα μετα απο 4 μηνες πως να κανω save.Aν θυμαμε καλα εκανα 1 χρονο για να την τερματισω γιατι δεν ηξερα καθολου αγγλικα τοτε....Στη συνεχεια φυσικα αγορασα τις silver/gold οι οποιες δυστιχως μου χαλασαν!........
εγω θυμαμε οτι στο νηπειαγωγειο με πρωτη δημοτικου αρχισαν να παιρνουν τις κασετες ολοι, εκτος απο μενα βεβαια που για καποιον λογο που ακομα δεν εχω μαθει οι γονεις μου δε με αφηναν (ουτε γκεημ μποη). φοβερες φασεις ηταν οταν εδινε καποιος την κασετα στον αλλον για να παιξει και του ελεγε ας πουμε "Μην χρησιμοποιεις αυτη τη κινηση πολυ, θα τελειωσει και παει μετα" ή οταν πολεμαγαν με μεταποντ "οχι οχι!! εκανε σκληρηνση!!!! παει πεθανες". καψιμο επεσε απο δω οταν με αφησαν να παρω γκεημ μποη αντβ και ρουμπι. φφς.
Εγω ημουν 1η γυμνασιου οταν αρχισα να παιζω. Ωραια χρονια... Οπως κι ο pokeman αρχισα να παιζω σε gameboy φιλων μου. Στην αρχη, δεν ηξερα τι να κανω και απλα δεχομουν συμβουλες μεχρι να μαθω. Μετα, οταν απεκτησα μια Α εμπειρια σχετικα με το πως κινειται το ανθρωπακι και πως επιτιθονται τα pokemon
, πηρα και καποιες πρωτοβουλιες σχετικα με την εκπαιδευση των pokemon ενος απο τους φιλους μου. Βλακεια μου, γιατι μετα μου εβαλε τις φωνες οτι ηθελε να τα εκπαιδευσει μονος του. Δε βαριεσαι... Οταν καταφερα και πηρα εγω gameboy και την red, ειχε γεμισει το σχολειο και οι περισσοτεροι μιλουσαν για pokemon. Οσοι παλι δεν μιλουσαν, απλα ακουγαν τους υπολοιπους. Το καλο ηταν οτι τα απολαμβαναμε περισσοτερο τοτε.. Δεν μας ενοιαζε να εκπαιδευσουμε τελεια τα pokemon. Απλα τα πηγαιναμε στο lvl 100 με rare candy και το Missigno glitch, τους βαζαμε και 4 επιθετικες κινησεις και καναμε μαχες.
Τεσπα, οσον αφορα την πρωτη μου κασετα, πραγματικα δεν αντιμετωπισα καποια ιδιαιτερη δυσκολια. Ισα ισα, μπορω να πω οτι την τερματισα και σχετικα ευκολα...
τυχερος ησουν
οχι σαν εμενα που αργησα τοσο επειδη ολο με νικουσαν οι Elite 4.........
Ax, τι μου θύμίσατε...Εμένα η πρώτη μου κασέτα ποκεμον ήταν η blue και ήταν γενικά η πρώτη κασέτα που πήρα ever...Τότε είχα ένα κίτρινο color (το οποίο δεν υπάρχει πλεον) και θυμάμαι πως με μύησε η κασέτα αυτή στον κόσμο των pokemon kai των videogames γενικότερα...
Τότε δεν ήξερα τα αγγλικά που ξέρω τώρα και με καθοδηγούσε το ένστκτο..
Το παιχνίδι μου φαινόταν αρκετά δύσκολο, αλλά μετά από λίγο συνηθισα..
Αυτό με το missigno glitch το κάναμε κι εμείς και θυμάμαι πως όλοι είχαν από 1 mewtwo 100lv στην εξάδα τους! Και συνήθως τα άλλα 5 pokemon τoυς ηταν Μoltres, Articuno, Zapdos, κάποιο starter στην τελική του evolution, και κανένα snorlax ή electabuzz ή nidοking...
Κι εγώ με Blue άρχισα την όλη φάση... Στην έκτη δημοτικού (χειμώνας 2002 πρέπει να 'ταν), για κάποιον ηλίθιο λόγο, χάθηκε το saved game που είχα και σπάστηκα πάρα πολύ. 151/151 στο dex και πάει χάθηκαν. Έκανα ένα νέο run βέβαια, αλλά το άφησα στη μέση δυστυχώς, λίγο πρίν περάσω το league. Κοινώς έφτασα μέχρι το Cinnabar για να έχω πρόσβαση σε Missingno. και να κατοσταρίσω μια 6άδα. Τελικά κατοστάρισα κάπου 50 Pokémon, αλλά γενικά βαριόμουν να περάσω το league. Βασικά περισσότερο βαριόμουν την κόλαση που λέγεται Victory Road. Anyway, το παιχνίδι έμεινε εκεί μέχρι τον προηγούμενο Μάη, που σε καιρό εξετάσεων ο Billaros κι εγώ αποφασίσαμε ότι έπρεπε να ξανακαούμε με RBY. Αυτός έπιασε τα 6/7 Pokémon που του έλειπαν για τα 151/151 κι εγώ ξεκίνησα νέο run και πάλι, έχοντας μεταφέρει τα παλιά Pokémon στην κασέτα. Πέρασα όλο το παιχνίδι σε 3 μέρες (τις μέρες που γράφαμε Έκθεση, Αγγλικά και Βιολογία), έφτιαξα και μια υποτυπώδη 6άδα το καλοκαίρι και πλέον γουστάρουμε να παίζουμε επικές μάχες. Το σπαστικό όμως είναι ότι...
(09-11-2008 10:51 PM)link Wrote: [ -> ]...και θυμάμαι πως όλοι είχαν από 1 mewtwo 100lv στην εξάδα τους!
Ο Billaros έχει Mewtwo αλλά εγώ βαριέμαι και πάλι να περάσω το Victory Road οπότε πρέπει να τον νικάω χωρίς Mewtwo, πράμα που συνήθως δεν καταφέρνω. Έφτιαξα μια εξαίσια counter-Mewtwo strategy αλλά την πρώτη φορά που πήγα να την κάνω (στην τελευταία συνάντηση), κόλλησε η μάχη... Έτσι, και έμαθε και τη στρατηγική, και δεν νίκησα τότε. Αργκ.
Τέλος πάντων. Τώρα σκέφτομαι μετά τις πανελλήνιες να ξαναρχίσω την Silver ώστε να μεταφέρω Pokémon με egg moves πίσω στη Blue για να νικάω τον Billaro.
Πολλά είπα, πα να φάω τώρα, έχουμε παστίτσιο εδώ.
λειτουργουν ακομη οι silver/gold κασσετες σας?Οι δικες μου οποτε τις σεβαρω και ξανανoiξω για να παιξω μου λενε παλι new game...Οι τεχνικοι μου ειπαν οτι μαλλον εχει χαλασει η δισκετα δεδομενων...
αλλα δεν ειναι σιγουροι....
(09-11-2008 11:13 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ]... για κάποιον ηλίθιο λόγο, χάθηκε το saved game που είχα και σπάστηκα πάρα πολύ....
Έμένα την πρώτη φορά που μου σβήστικε το save στην blue, ήταν την εποχή που δεν ήξερα για το glitch που στα έκανε εύκολα κατοστάρια me rare candy..Είχα φτάσει το mewtwo 100 όπως και το Lapras, (που θυμάμαι πως στο έδινε κάποις σε πολύ μικρό level και είχα πολεμήσει με αυτό όλους τους εκπαιδευτές που που είχα αποφύγει αρχικά)Ήταν το αγαπημένο μου pokemon εκείνη την εποχή...Με μάχες elite 4 προσπαθούσα να κάνω 100lv και τα 6 μου pokemon, αλλά μια μερα ανοίγω το GB και το continue δεν ήταν πουθενα...
Αχ παλιες καλες εποχες...Λοιπον..εμενα ολα αρχισαν οταν πηρα ενα λαχανι game boy!
Ημουν ηδη καμενος με τα ποκεμον(επεισοδεια,ταπες,καρτες και ολα τα σχετικα)ως που πηρα και την blue κασετα και καηκα εντελως.Δεν ειχα ιδιαιτερες δυσκολιες νομιζω.Μαρεσε πολυ,επαιζα συνεχεια.Ενα μεγαλο παιδικο τραυμα που μου εχει αφησει αυτη η παιδικη κασετα ειναι οτι ειχα 150 ποκεμον.Πηγαμε εκδρομη με το σχολειο + στην επιστροφη ενας φιλος μου μου εδωσε το mew και χαιρομουν οτι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ εχω 151 ποκεμον.Ε ειπα μολις γυρισω σπιτι θα το δω,θα παιξω με το mew και θα δω μπας και γινει τπτ που συμπληρωσα το ποκεντεξ..Αλλα γυρισα σπιτι και η κασετα ειχε κανει new game..
.Δεν την ξαναγγιξα απο τοτε γιατι ειχα απιστευτα νευρα..Μετα πηρα και την gold απτην οποια δεν θυμαμαι και πολλα αλλα κ αυτη μαρεσε πολυ.Τελος..πηρα την crystal με την οποια ειχα κολλημα γιατι τοτε το suicune ηταν το αγαπημενο μου ποκεμον αλλα και απο αυτην μου εχει μεινει παιδικο τραυμα.Περιμενα πως και πως να ερθουν τα χριστουγεννα θυμαμαι γιατι η μαμα μου θα μου την επερνε δωρο.Ηρθαν τα χριστουγεννα,μου την πηρε,επαιξα αρκετα.Αλλα μετα απο 2-3 μηνες την εχασα..Ακομη δεν την χω βρει απο τοτε..
Tεσπα..αυτα!Συγκινηθηκα τωρα
xa09x0ax9a0x xD
Αχ τη μου θυμησες τωρα η πρωτη μου ηταν η Yellow και κατα την γνωμη μου ειναι η καλυτερη της πρωτης γεννιας
συμφωνω απολυτα ηταν η καλυτερη κασσετα της πρωτης γενιας!!!!xDxD