Legendary Pokémon

Full Version: Εσεις πιστευετε στη μαγεία;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
'Οχι.
Πιστεύω ότι όλα έχουν μια φυσική εξήγηση.Όπως είπε και ο Blue,εαν πιστεύεις σε τέτοια πράγματα,τότε ύπαρχουν στο δικό σου κόσμο.
(07-12-2008 11:29 PM)link Wrote: [ -> ]
(07-12-2008 11:29 PM)links link Wrote: [ -> ]Η μαγεία έχει συσχετιστεί με όλων των ειδών απόκρυφα και παραφυσικά φαινόμενα όπως το ESP
OMG, οι ESP κιθαρες ειναι σατανικες!! οι μεταλλικα παιζουν με σατανικες κιθαρες!!! ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!

[Image: esp_het_truckster.jpg]
ΙΔΟΥ Η ΚΙΘΑΡΑ ΤΟΥ ΧΕΤΦΙΛΝΤ, ΜΕ ΤΙΜΗ 1666Ε!!
1. Αν έκανε 1500 € λιγότερα, χαλαρά την αγόραζα.
2. Βλακεία, τώρα μου έρχεται να ξαναρχίσω να παίζω κιθάρα.
3. Πραγματικά, το ανωτέρω μαραφέτι αγγίζει τα όρια αυτού που αποκαλείτε "μαγεία"...

Επίσης. For you, Metallica!
Νομίζω η απάντηση εξαρτάται από το ΤΙ ορίζεις μαγεία. Γτ μαγεία μπορεί να είναι οτιδήποτε, όπως ένα ωραίο τραγούδι πχ. Αλλά υποθέτω εννοείτε τη μαγεία όπως με ραβδιά ή ξόρκια ή κάτι τέτοια. Σίγουρα αυτά είναι μπούρδες. Ωστόσο, σίγουρα το μυαλό είναι πολύ ισχυρό. ΠΟΛΥ. Νομίζω πως αν το χρησιμοποιήσεις σωστά μπορείς να κάνεις καταπληκτικά πράγματα. πχ, δεν ξέρω αν είχατε δει μια παλιά διαφήμιση με ένα γκουόύ ή κάτι τέτοιο που ανυψώθηκε στον αέρα με τη δύναμη του μυαλού του; τέσπα, ποιος ξέρει; :Ρ
εγω νομιζω οτι δεν θα χρηαστει να απαντισω! οποιος εχει δει το προφιλ μου ξερει με τι ασχολουμε...

και, ακομα αν το thread εχει να απαντιθει μηνες, το θεμα με αφορα αμεσα! ειναι θεμα τημης! λολ!
Πρεπει να γινει ο διαχωρισμος μεταξυ μαγειας και ταχυδακτυλουργιας , γιατι ειναι δυο τελειως διαφορετικες εννοιες.

Η Ταχυδακτυλουργια ειναι η χρηση τεχνικων μεσων , συσκευων ή τρικ , σε συνδιασμο με εναν ταλαντουχο και εξασκημενο ταχυδακτυλουργο , για την πραγματοποιηση πραξεων που ξεφευγουν απο τα στενα ορια της λογικης.

Ωστοσο , η μαγεια ή το θαυμα αν προτιματε , ειναι το υπερφυσικο και ανεξηγιτο φαινομενο που συμβαινει απο τον μαγο. Δηλαδη ο μαγος επικαλειται καποιες δυναμεις ή χρησιμοποιει γνωσεις , ξορκια κτλ , χωρις να καταφευγει σε δολια μεσα.

Η ταχυδακτυλουργια ειναι ολοκληρη επιστημη , ο ανθρωπος μπορει να κατασκευασει πραγματα ακαταληπτα για τον ανθρωπινο νου ( για δειξτε εναν υπολογιστη σε ανθρωπους το 16ου αιωνα...στην πυρα θα καταληξετε :humantorchSmile

Η μαγεια φαινεται πως δεν υπαρχει. Στην ανθρωπινη ιστορια πολλοι ανθρωποι χρηστικαν με τον τιτλο του " μαγου , θαυματοποιου " , ομως στην πραγματικοτητα δεν υπαρχουν αποδειξεις που να το εξηγουν αυτο. Ομως δεν υπαρχουν αποδειξεις που να το αποκλειουν επισης. Και φυσικα η απουσια αποδειξης δεν σημαινει και αποδειξη απουσιας.Wink

Υπαρχει ενα συμβουλιο που μαζευε και εξεταζε τα στοιχεια τετοιων περιστατικων " μαγειας ". Στο 98% των περιπτωσεων αποδειχθηκε οτι ηταν απατη. Ομως υπαρχει και ενα 2% που δεν ηταν δυνατο να εξηγηθει απο το επιστημονικο κοινο
Εμ,το οτι δεν πιστευετε στην μαγεια ή σας ειναι δυσκολο να πιστεψετε οτι υπαρχει δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.Οτι δεν πιστευουμε δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει.Ειναι απιστευτα ΗΛΙΘΙΑ η νοοτροπια του : Για ολα υπαρχει μια λογικη εξηγηση.Ε οχι φυσικα δεν ειναι ετσι.Ελεος.Δεν γινεται ολα να ειναι λογικα.Δεχομαι το οτι ολα πρασπαθουμε να τα εξηγουμε λογικα για να μην σαλταρουμε,οχι οτι το καταφερνουμε.
Συνεπως ναι εγω πιστευω στην μαγεια Smile
Ομοίως πιστεύω ότι όλα μπορούν να έχουν λογική εξήγηση, magic is just another word for science. Συνληθως ότι ονομάζουμε "μαγικό" έχει γύρω του ένα πέπλο μυστικότητας που καλύπτει τις λεπτομέρειες, ακούγεται σαν φήμη και οι φήμες μετατρέπονται σε γεγονότα, έλα μου ντε που αυτές οι λεπτομέρειες είναι αυτές που δείχνουν τι πραγματικά είναι και τεχνιέντως αποκρύπτονται...
Αποψη σου.Δεν πιστευω οτι γινεται για ολα να υπαρχει λογικη εξηγηση.Καποια πραγματα ξεπερναν την λογικη :/
Απλα οι περισσοτεροι οτι και αν γινει δεν το δινουν σημασια κ προσπαθουν να το εξηγουν λογικα για να καθησυχαστουν.Ναι για ολα μπορει να βρεθει μια λογικη εξηγηση.Αλλα το θεμα ειναι : Στεκει η λογικη η ετσι θελουμε να πιστευουμε ?
Με την μαγεια προκαλεις αλλαγες σε συμφωνια με την θεληση.Anyway..
Το θέμα τραβάει πολλή συζήτηση, η οποία βρίσκεται "κρυμμένη" πίσω από έναν απλό αλλά περιεκτικό τίτλο... Πολλά πράγματα ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να τα εξηγήσει με τη λογική, όσο κι αν προσπαθήσει. Αυτός εστί και ο λόγος ύπαρξης των θρησκειών (ουψ, άνοιξα κι άλλο θέμα...). "ΠΟΠΟ! Πως γλύτωσε έτσι;" Μία γνωστή φράση. Ότι λοιπόν, ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το εξηγήσει με τη λογική, του δίνει μία "άλλη" εξήγηση. Μία εξήγηση η οποία, όπως και αυτό το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει δεν έχει λογική, είναι παράλογη. Για πολλούς αυτό ονομάζεται τύχη, για άλλους δε, θεία δύναμη. Γνωστό και ως "μαγεία". Όταν κάποιος βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εξηγεί τα ανεξήγητα και επικαλείται αυτό το οποίο θεωρεί πως τον καλύπτει περισσότερο. Ο άνθρωπος προσπαθεί να "ελέγξει" / "εξηγήσει" τα πάντα. Γι αυτό δεν αφήνει τίποτα στην ησυχία του, ανεξήγητο. Όταν ένα πράγμα το κοινωνικό σύνολο δεν μπορεί να εξηγήσει με τον ίδιο τρόπο, ο καθένας του αποδίδει μία διαφορετική σημασία. Γι αυτό, δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κανένας γι αυτό που πιστεύεις και να σου πως το δικό μου είναι σωστό ενώ το δικό σου λανθασμένο. Για 'μένα... Χμ... Δεν έχω αποδώσει στα ανεξήγητα φαινόμενα κάτι το οποίο πιστεύω πως είναι απόλυτα "σωστό" (σωστό κατά την άποψη μου, φυσικά). Είμαι ακόμα σε "αναζήτηση", έχοντας και τα τρία προαναφερόμενα ως πιθανές εξηγήσεις. Πραγματικά δεν ξέρω... Ίσως πάει αναλόγως με την περίσταση. Όποτε με συμφέρει δηλαδή, το αποδίδω σε κάτι διαφορετικό... Ενδιαφέρουσα συζήτηση, μπράβο Torch για την ιδέα!
συμφωνω με τον ShadowSlideZ
οχι δεν μπορω να πιστεψω στη μαγεια ακομα και αν ολοι τη ζωη μεχρι τωρα ασχολουμε με φανταστηκα οντα μαγειες ξορκια για παιχνιδια μιλαω φυσικα οσο και αν θα ηθελα να υπαρχει (αν και πιστευω πως δεν θα ηταν καλο)ΟΧΙ δεν μπορω να πιστεψω κατι που δεν εχω δει με τα ματια μου!αυτο εισχιει και με τη θρησκια ειμαι ακομα στην αναζητιση!
(21-06-2009 03:59 PM)Dragar Wrote: [ -> ]Αποψη σου.Δεν πιστευω οτι γινεται για ολα να υπαρχει λογικη εξηγηση.Καποια πραγματα ξεπερναν την λογικη :/
Όπως όμως;
(21-06-2009 06:21 PM)ShadowSlideZ Wrote: [ -> ]Πολλά πράγματα ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να τα εξηγήσει με τη λογική, όσο κι αν προσπαθήσει. Αυτός εστί και ο λόγος ύπαρξης των θρησκειών (ουψ, άνοιξα κι άλλο θέμα...). "ΠΟΠΟ! Πως γλύτωσε έτσι;" Μία γνωστή φράση. Ότι λοιπόν, ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί να το εξηγήσει με τη λογική, του δίνει μία "άλλη" εξήγηση. Μία εξήγηση η οποία, όπως και αυτό το οποίο προσπαθεί να εξηγήσει δεν έχει λογική, είναι παράλογη. Για πολλούς αυτό ονομάζεται τύχη, για άλλους δε, θεία δύναμη. Γνωστό και ως "μαγεία". Όταν κάποιος βρίσκεται σε δύσκολη θέση, εξηγεί τα ανεξήγητα και επικαλείται αυτό το οποίο θεωρεί πως τον καλύπτει περισσότερο. Ο άνθρωπος προσπαθεί να "ελέγξει" / "εξηγήσει" τα πάντα. Γι αυτό δεν αφήνει τίποτα στην ησυχία του, ανεξήγητο. Όταν ένα πράγμα το κοινωνικό σύνολο δεν μπορεί να εξηγήσει με τον ίδιο τρόπο, ο καθένας του αποδίδει μία διαφορετική σημασία. Γι αυτό, δεν μπορεί να σε κατηγορήσει κανένας γι αυτό που πιστεύεις και να σου πως το δικό μου είναι σωστό ενώ το δικό σου λανθασμένο.

Μετρο της μαγειας δεν αποτελει η νοημοσυνη των ανθρωπων , γιατι ακομα και επιστημονες ( η επιτροπη που ανεφερερα προηγουμενος ) δεν μπορεσαν να εξηγησουν λογικα καποια γεγονοτα.
Περα απο αυτο. Η φραση " τα παντα εξηγουνται με τη λογικη " δεν στεκει , τουλαχιστον οχι απολυτα. Λενε οτι ο ερωτας ειναι αποτελεσμα ορμονων και χημικων αντιδρασεων στον εγκεφαλο. Ομως πρεπει να ειναι πολυ αναισθητος ο ανθρωπος που δεν πιστευει οτι κρυβεται κατι βαθυτερο.
Ετσι , και στο θεμα της μαγειας , η λογικη μπορει να βοηθησει , φυσικα ( αποκαλυπτοντας απατες , τεχνικες μαγειας κτλ ) αλλα δεν θα μπορεσει να δωσει απαντηση στην υπερφυσικη διασταση της μαγειας ( επαφες με δαιμονες , επικλησεις πνευματων κτλ ) , γιατι απλουστατα δεν διαθετει καποιο τροπο για να το κανει.
Η μαγεια αποτελει ενα κραμα πολιτισμικων αντιληψεων , φοβων , θρησκευτικων πεποιθησεων και προσωπικων βιωματων. Ισως να μην υπηρξε ποτε κατι μαγικο. Μπορει η επιστημη να το αποδειξει ; Οχι , μεχρι σημερα δεν το εχει κανει. Εγω , οντας αρκετα ρομαντικος στο θεμα , με συναρπαζει η ιδεα των αρχαιων γνωσεων , μυστικων τελετων κτλ. Πολλες απο αυτες τελουνται μεχρι σημερα ( βουντου , Μασονια ). Δεν πιστευω οτι υπηρξαν μαγοι , αντιθετα η γνωμη μου ειναι πως η ιδια η μαγεια αποτελεσε μεθοδο των ανθρωπων για να ανακαλυψουν υπερφυσικες δυναμεις , να νικησουν τη φυση , να κανουν το ακατορθοτο.

Φιλοσοφικη αναλυση...παντα....
πραγματικα και ειλικρινα, ειμαι ακραιος ρεαλιστης και δεν πιστευω στην μαγεια. κατ'αρχας αξιζει να διευκρινισουμε πως αλλο ξερω'γω η μαγεια της αγαπης, και αλλο η μαγεια να 'εξαφανισεις' ενα αμαξι η ενα αγαλμα. η μαγεια της αγαπης ειναι δυνατο να υπαρχει, αλλα ολα τα αλλα τυπου 'ουοου, εξαφανιστηκε το αγαλμα!', εχουν μια λογικη εξηγηση οπως ειπαν και αυτοι που ποσταραν πριν-την οποια καποιοι αρνουνται να δωσουν για τον α η β λογο της αποκαλυψης-, καπου στηριζονται. και για να ειμαστε απολυτως ρεαλιστες και να μην δουλευουμε τον κοσμο και υποτιμαμε την νοημοσυνη μας, ολα εχουν μια εξηγηση, ολα καπου στηριζονται, ολα ειναι λογικα.

@stefoserpent
η επιστημη δεν μπορει να αποδειξει κανενα ειδος μαγειας γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει κανενα, εκτος απο αυτο της αγαπης. επισης, δαιμονες, πνευματα και οτι αλλο κυνηγουν οι winchesters στο supernatural ειναι απλα fiction creatures, τα οποια επισης απατουν την ανθρωπινη νοημοσυνη.
Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's