Legendary Pokémon

Full Version: Εσεις πιστευετε στη μαγεία;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5
(21-06-2009 07:27 PM)Fake Apology Wrote: [ -> ]πραγματικα και ειλικρινα, ειμαι ακραιος ρεαλιστης και δεν πιστευω στην μαγεια. κατ'αρχας αξιζει να διευκρινισουμε πως αλλο ξερω'γω η μαγεια της αγαπης, και αλλο η μαγεια να 'εξαφανισεις' ενα αμαξι η ενα αγαλμα. η μαγεια της αγαπης ειναι δυνατο να υπαρχει, αλλα ολα τα αλλα τυπου 'ουοου, εξαφανιστηκε το αγαλμα!', εχουν μια λογικη εξηγηση οπως ειπαν και αυτοι που ποσταραν πριν-την οποια καποιοι αρνουνται να δωσουν για τον α η β λογο της αποκαλυψης-, καπου στηριζονται. και για να ειμαστε απολυτως ρεαλιστες και να μην δουλευουμε τον κοσμο και υποτιμαμε την νοημοσυνη μας, ολα εχουν μια εξηγηση, ολα καπου στηριζονται, ολα ειναι λογικα.

Και ποιο θα ειναι το κερδος του ακραιου ρεαλισμου και του ορθολογισμου που προσπαθουν να σου επιβαλλουν; Απορριπτεις καθετι μυστηριο και ανεξηγιτο , ως ψεμα και απλως συμβιβαζεσαι με την πραγματικοτητα ; Συγνωμη φιλε μου , αλλα αυτο δεν ειναι εφικτο. Η ζωη θα ηταν πολυ μονοτονη ετσι.
Χμ....εγώ από όσα είπαν συμφωνώ με τον Shadowslidez και τον Dragar.Και σίγουρα με αυτά που είπε ο SSZ συμφωνώ στο ότι και η θρυσκεία ακόμη όπως π.χ οι αρχαίοι έλληνες που πίστευαν στο δωδεκάθεο δεν είχαν δει ποτέ τους έναν θεό να κάνει θαύματα.Αλλά όμως πίστευαν σε αυτούς ακόμη και χωρίς να δούν κάτι, γιατί;Γιατί δεν είχαν εξήγηση σε αυτά που γίνονταν ή ήθελαν να νιώθουν πως κάποιο ανώτερο, μη ανθρωπινο ον να τους βοηθάει, άλλωστε μέχρι και θυσίες πρόσφεραν.Αυτό ισχυεί και σήμερα σε όλες τις θρησκείες.Και με το Dragar φυσικά συμφωνώ πως κάποια πράγματα ξεπερνούν την λογική και δεν μπορούν να εξηγηθούν με την απλή λογική.Π.χ. η αγάπη.Πείτε μου αν μπορείτε να την εξηγήσετε.Εγώ προσωπικά δεν μπορώ(και δεν είναι μόνο αυτή άλλωστε).
(21-06-2009 07:27 PM)Stefoserpent Wrote: [ -> ]
(21-06-2009 06:21 PM)ShadowSlideZ Wrote: [ -> ]Ο άνθρωπος προσπαθεί να "ελέγξει" / "εξηγήσει" τα πάντα. Γι αυτό δεν αφήνει τίποτα στην ησυχία του, ανεξήγητο. Όταν ένα πράγμα το κοινωνικό σύνολο δεν μπορεί να εξηγήσει με τον ίδιο τρόπο, ο καθένας του αποδίδει μία διαφορετική σημασία.

Μετρο της μαγειας δεν αποτελει η νοημοσυνη των ανθρωπων , γιατι ακομα και επιστημονες ( η επιτροπη που ανεφερερα προηγουμενος ) δεν μπορεσαν να εξηγησουν λογικα καποια γεγονοτα.

Δεν λέω ακριβώς ότι εξηγούνται τα πάντα. Ο καθένας εξηγεί τα ανεξήγητα γεγονότα όπως νομίζει, χωρίς λογική όμως. π.χ. "Η εξαφάνιση του αυτοκινήτου μπροστά στα μάτια των θεατών οφείλεται στο γεγονός ότι το "πήρε" ο θεός". Άλλο το να εξηγείς κάτι με τι λογική και άλλο χωρίς λογική... Στην πρώτη, βασίζεσαι στη λογική. Δεν μπορείς να πεις ότι σου 'ρθει. Στην δεύτερη περίπτωση δεν έχεις καθόλου περιορισμούς. Ουσιαστικά δεν το εξηγείς, λες ότι σε κάνει να νιώσεις πως το εξήγησες...
(21-06-2009 07:30 PM)Stefoserpent Wrote: [ -> ]
(21-06-2009 07:27 PM)Fake Apology Wrote: [ -> ]πραγματικα και ειλικρινα, ειμαι ακραιος ρεαλιστης και δεν πιστευω στην μαγεια. κατ'αρχας αξιζει να διευκρινισουμε πως αλλο ξερω'γω η μαγεια της αγαπης, και αλλο η μαγεια να 'εξαφανισεις' ενα αμαξι η ενα αγαλμα. η μαγεια της αγαπης ειναι δυνατο να υπαρχει, αλλα ολα τα αλλα τυπου 'ουοου, εξαφανιστηκε το αγαλμα!', εχουν μια λογικη εξηγηση οπως ειπαν και αυτοι που ποσταραν πριν-την οποια καποιοι αρνουνται να δωσουν για τον α η β λογο της αποκαλυψης-, καπου στηριζονται. και για να ειμαστε απολυτως ρεαλιστες και να μην δουλευουμε τον κοσμο και υποτιμαμε την νοημοσυνη μας, ολα εχουν μια εξηγηση, ολα καπου στηριζονται, ολα ειναι λογικα.

Και ποιο θα ειναι το κερδος του ακραιου ρεαλισμου και του ορθολογισμου που προσπαθουν να σου επιβαλλουν; Απορριπτεις καθετι μυστηριο και ανεξηγιτο , ως ψεμα και απλως συμβιβαζεσαι με την πραγματικοτητα ; Συγνωμη φιλε μου , αλλα αυτο δεν ειναι εφικτο. Η ζωη θα ηταν πολυ μονοτονη ετσι.

και ερχομαι και σε ρωταω: ποιο θα ηταν το δικο σου κερδος αν πιστευες σε μαγικα πραγματα και ετσι? με το να απορριπτω καθε τι ανεξηγητο δεν με ωφελει πολυ -αφου ωφελει εσας τους οποιου πεδευετε το μυαλο σας με σχεδον ανυπαρκτα πραγματα-, αλλα δεν χανω και τιποτα. συμβιβαζομαι με την πραγματικοτητα επειδη η φαντασια ειναι ψευτικη. δεν λεω, μερικες φορες ειναι ωραιο να χανεσαι, αν με εννοεις. και ναι, η ζωη θα ηταν μονοτονη αν την ζουσες μονο με ρεαλιστικο τροπο, αλλα θα ηταν ψευτικη αν την ζουσες μονο με φανταστικο και υποτιμιτικο. οποτε το συμπερασμα ειναι οτι πρεπει να ισορροπισει ο καθενας απο εμας τα πραγματα, και να γευομαστε πραγματικοτητα και μαγεια/φαντασια 50-50. α και κατι αλλο, δεν μου επιβαλλει κανεις τιποτα, δεν σημαινει οτι οταν καποιος μου σερβιρει κατι πρεπει να το φαω ντε και καλα. αν γουσταρω.
(21-06-2009 07:39 PM)Fake Apology Wrote: [ -> ]και ερχομαι και σε ρωταω: ποιο θα ηταν το δικο σου κερδος αν πιστευες σε μαγικα πραγματα και ετσι? με το να απορριπτω καθε τι ανεξηγητο δεν με ωφελει πολυ -αφου ωφελει εσας τους οποιου πεδευετε το μυαλο σας με σχεδον ανυπαρκτα πραγματα-, αλλα δεν χανω και τιποτα. συμβιβαζομαι με την πραγματικοτητα επειδη η φαντασια ειναι ψευτικη. δεν λεω, μερικες φορες ειναι ωραιο να χανεσαι, αν με εννοεις. και ναι, η ζωη θα ηταν μονοτονη αν την ζουσες μονο με ρεαλιστικο τροπο, αλλα θα ηταν ψευτικη αν την ζουσες μονο με φανταστικο και υποτιμιτικο. οποτε το συμπερασμα ειναι οτι πρεπει να ισορροπισει ο καθενας απο εμας τα πραγματα, και να γευομαστε πραγματικοτητα και μαγεια/φαντασια 50-50. α και κατι αλλο, δεν μου επιβαλλει κανεις τιποτα, δεν σημαινει οτι οταν καποιος μου σερβιρει κατι πρεπει να το φαω ντε και καλα. αν γουσταρω.

Δεν υποστηριζω οτι ο ανθρωπος θα πρεπει να πιστευει σε ανυπαρκτα πραγματα.Ειναι παραλογο να αρνουμαστε την αληθεια για χαρη του παραμυθιου.Ομως δεν θα πρεπει να φτανουμε στο αλλο ακρο , δηλαδη να τοποθετουμε τα παντα μεσα στο φιλτρο της λογικης. Ειναι γεγονος οτι καποια πραγματα δεν μπορουν να εξηγηθουν με την ωμη λογικη. Ισως αυτη να ειναι η προσωπικη μου αποψη , αλλα αν εσυ εισαι 100% ρεαλιστης , μπορεις να αποδειξεις οτι εχω αδικο;
Δεν πρέπει να συγχέουμε το ανεξήγητο με το δυσεξήγητο.
Θέλετε να εξηγήσουμε την αγάπη ανάμεσα σε λιγότερο αναπτυγμένους οργανισμούς; Αρκετά εύκολο όταν πρόκειται για τα έντομα για παράδειγμα. Μεγαλώνοντας σε πολυπλοκότητα όσον αφορά στον οργανισμό, μεγαλώνει και ο βαθμός πολυπλοκότητας του φαινομένου.
Η αγάπη δεν είναι μαγεία, είτε πρόκειται για αγάπη μεταξύ ανθρώπων, είτε μεταξύ δελφινιών, πρωτευόντων κ.ο.κ
Απλά όταν δεν αρκούν οι βιολογικές επιλογές όπως στα έντομα και περνάμε στο επίπεδο της νόησης όπως π.χ. στα ανώτερα θηλαστικά ή στα πτηνά τότε όντως γίνεται δυσεξήγητο το γεγονός. Είναι αφελές να πιστέψουμε όμως ότι είμαστε θύματα μιας ανεξήγητης μαγείας...

Η θρησκεία γεννήθηκε μέσα από την ανθρώπινη ανάγκη να αποδώσει μια δράση στην αντίδραση, να εξήγήσει π.χ. το φώς του ήλιου με ένα φωτεινό θεό. Όπως η πυρηνική σύντηξη είναι μαγική, αλλά δεν είναι μαγεία ομοίως η αγάπη είναι μαγική, αλλά δεν είναι μαγεία.

Όσοι ερμηνεύουν ως μαγεία ορισμένα κάποια φαινόμενα συνήθως αδυνατούν να δουν την φυσική τους εξήγηση ηθελημένα, ερμηνεύουν το θαυμαστό και το στατιστικά αδύνατα πιθανό ώς μαγικό.
Είναι μαγικό και "χέρι θεού" όταν κάποιος επιβιώνει από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όμως γιατί όταν κάποιος κερδίζει το λαχείο είναι απλώς τύχη; Διότι το "πίστευε και μην ερεύνα" είναι βολικό...
(21-06-2009 07:51 PM)Stefoserpent Wrote: [ -> ]
(21-06-2009 07:39 PM)Fake Apology Wrote: [ -> ]και ερχομαι και σε ρωταω: ποιο θα ηταν το δικο σου κερδος αν πιστευες σε μαγικα πραγματα και ετσι? με το να απορριπτω καθε τι ανεξηγητο δεν με ωφελει πολυ -αφου ωφελει εσας τους οποιου πεδευετε το μυαλο σας με σχεδον ανυπαρκτα πραγματα-, αλλα δεν χανω και τιποτα. συμβιβαζομαι με την πραγματικοτητα επειδη η φαντασια ειναι ψευτικη. δεν λεω, μερικες φορες ειναι ωραιο να χανεσαι, αν με εννοεις. και ναι, η ζωη θα ηταν μονοτονη αν την ζουσες μονο με ρεαλιστικο τροπο, αλλα θα ηταν ψευτικη αν την ζουσες μονο με φανταστικο και υποτιμιτικο. οποτε το συμπερασμα ειναι οτι πρεπει να ισορροπισει ο καθενας απο εμας τα πραγματα, και να γευομαστε πραγματικοτητα και μαγεια/φαντασια 50-50. α και κατι αλλο, δεν μου επιβαλλει κανεις τιποτα, δεν σημαινει οτι οταν καποιος μου σερβιρει κατι πρεπει να το φαω ντε και καλα. αν γουσταρω.

Δεν υποστηριζω οτι ο ανθρωπος θα πρεπει να πιστευει σε ανυπαρκτα πραγματα.Ειναι παραλογο να αρνουμαστε την αληθεια για χαρη του παραμυθιου.Ομως δεν θα πρεπει να φτανουμε στο αλλο ακρο , δηλαδη να τοποθετουμε τα παντα μεσα στο φιλτρο της λογικης. Ειναι γεγονος οτι καποια πραγματα δεν μπορουν να εξηγηθουν με την ωμη λογικη. Ισως αυτη να ειναι η προσωπικη μου αποψη , αλλα αν εσυ εισαι 100% ρεαλιστης , μπορεις να αποδειξεις οτι εχω αδικο;

πρωτον, ο ανθρωπος ειτε το θελουμε ειτε οχι, ειτε θα πιστευει σε ανυπαρκτα πραγματα, ειτε σε υπαρκτα. κανεις δεν οριζει την γνωμη και την λογικη η την παραλογια, του ανθρωπου και κανεις δεν μπορει. δευτερον, οπως ισχυριστηκα και πριν, τα παντα εχουν μια λογικη και μια εξηγηση, κατα την δικη μου αποψη παντα. δεν μπορο να αποδειξω οτι εχεις αδικο, μερικα πραγματα δεν εξηγουνται με την 'ωμη' -οπως την αποκαλεις εσυ- λογικη, αλλα με την φυσικολογικη λογικη, και την κοινη παντα, ολα εξηγουνται. σεβομαι την προσωπικη σου αποψη, και ελπιζω να σεβεσαι και εσυ την δικη μου.
(21-06-2009 07:54 PM)Arty2 Wrote: [ -> ]Δεν πρέπει να συγχέουμε το ανεξήγητο με το δυσεξήγητο.
Θέλετε να εξηγήσουμε την αγάπη ανάμεσα σε λιγότερο αναπτυγμένους οργανισμούς; Αρκετά εύκολο όταν πρόκειται για τα έντομα για παράδειγμα. Μεγαλώνοντας σε πολυπλοκότητα όσον αφορά στον οργανισμό, μεγαλώνει και ο βαθμός πολυπλοκότητας του φαινομένου.
Η αγάπη δεν είναι μαγεία, είτε πρόκειται για αγάπη μεταξύ ανθρώπων, είτε μεταξύ δελφινιών, πρωτευόντων κ.ο.κ
Απλά όταν δεν αρκούν οι βιολογικές επιλογές όπως στα έντομα και περνάμε στο επίπεδο της νόησης όπως π.χ. στα ανώτερα θηλαστικά ή στα πτηνά τότε όντως γίνεται δυσεξήγητο το γεγονός. Είναι αφελές να πιστέψουμε όμως ότι είμαστε θύματα μιας ανεξήγητης μαγείας...

Η θρησκεία γεννήθηκε μέσα από την ανθρώπινη ανάγκη να αποδώσει μια δράση στην αντίδραση, να εξήγήσει π.χ. το φώς του ήλιου με ένα φωτεινό θεό. Όπως η πυρηνική σύντηξη είναι μαγική, αλλά δεν είναι μαγεία ομοίως η αγάπη είναι μαγική, αλλά δεν είναι μαγεία.

Όσοι ερμηνεύουν ως μαγεία ορισμένα κάποια φαινόμενα συνήθως αδυνατούν να δουν την φυσική τους εξήγηση ηθελημένα, ερμηνεύουν το θαυμαστό και το στατιστικά αδύνατα πιθανό ώς μαγικό.
Είναι μαγικό και "χέρι θεού" όταν κάποιος επιβιώνει από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όμως γιατί όταν κάποιος κερδίζει το λαχείο είναι απλώς τύχη; Διότι το "πίστευε και μην ερεύνα" είναι βολικό...

Τα ζωα ως γνωστον , λειτουργουν ενστικτωδως. Αυτο ειναι που τα κανει να διαφερουν απο τους ανθρωπους. Η " αγαπη " μεταξυ των εντομων , ερπετων κτλ δεν υφιστανται , γιατι ζευγαρωνουν απο ενστικτο , μονο για τη διαιωνιση του ειδους τους. Αρα , το παραδειγμα σου ειναι λανθασμενο.
Η αγαπη επισης δεν οριζεται απο τη λογικη. Υπαρχει αναμεσα σε ολους τους ανθρωπους , καθε ηλικιας , καθε κοινωνικης ταξης. Συμβαινει ακομα και απο αποσταση , γεγονος που καμπτει καθε λογικη εξηγηση του φαινομενου.Σιγουρα εχει να κανει με χημικες ουσιες , αντιδρασεις και ορμονες , αλλα ειναι το ιδιο σιγουρο οτι δεν εχει να κανει μονο με αυτο. Θυματα μαγειας δεν ειμαστε , ωστοσο ο ερωτας σιγουρα δεν χωραει στα στενα πλαισια του " φυσιολογικου " κοσμου.

Ακομη νομιζω οτι δεν εχω γινει κατανοητος , και ειναι φυσικο αφου η ολη συζητηση γινεται απο ενα παραθυρο.... Εν πασει περιπτωση , ΔΕΝ πιστευω οτι ο ανθρωπος θα πρεπει υποχρεωτικα να πιστευει σε καθε τι φανταστικο ή οτι θα ειναι απαραιτητο να αρνουμαστε τη πραγματικοτητα. Ελεος δηλαδη.
Ομως αποτελει αληθεια , γεγονος , οτι πολλα περιστατικα της ανθρωπινης ιστοριας , ΔΕΝ μπορουν να εξηγηθουν επιστημονικα και λογικα. Και αυτο γιατι ξεφευγουν απο τη λογικη.
Για να δωσω και ενα παραδειγμα:
Υπαρχουν εκατονταδες ατομα που ειτε λογο ατυχηματος , ειτε λογο δυσπασιας , μενουν παραπληγικα. Ομως υπαρχουν περιστατικα ανθρωπων που ακομη και μετα απο χρονια παραπληγιας , καταφεραν ξανα να περπατησουν. Εκει πρεπει να μιλουμε για θαυμα. Οχι απαραιτητα θεοπνευστο , αλλα απο την θεληση του ιδιου του ανθρωπου για ζωη.

Παραδειγμα 2 : η συγχρονη επιστημη λεει πως το συμπαν δημιουργηθηκε απο μια εκρηξη. Παρακαλω σκεφτειτε το καλα. Δετε λιγο τη φυση γυρω σας. Ειναι δυνατον , κατι τοσο αρμονικο και τελειο ( μιλαω για τον φυσικο κοσμο ) να ειναι αποτελεσμα μιας εκρηξης ; Μπορει μια εκρηξη να δημιουργησε περιπου 3.000.000.000 πλασματα ( και αυτα μονο στο δικο μας πλανητη ) , και να τα εκανε ολα διαφορετικα το ενα με το αλλο ; Γινεται το καθε πλασμα να εχει μοναδικα χαρακτηριστικα και ιδιαιτεροτητες ; Παρακαλω , αυτο θα ηταν αστειο.

Και για οσους απο εσας με βριζουν ή προσπαθουν να μου τη πουν , ειμαι αθρησκος και αδιαφορω για τη θρησκεια. Ομως μια ανωτερη δυναμη υπαρχει , και αν μπορουσατε να ξεκολλησετε τα ματια σας απο το δρομο που σας εχουν επιβαλλει , εναν δρομο απολυτο και " λογικο" θα το βλεπατε ξεκαθαρα. Αυτα ειχα να πω , καλο σας απογευμα.
(21-06-2009 08:22 PM)Stefoserpent Wrote: [ -> ]εκατονταδες ατομα που ειτε λογο ατυχηματος , ειτε λογο δυσπασιας , μενουν παραπληγικα. Ομως υπαρχουν περιστατικα ανθρωπων που ακομη και μετα απο
Παραδειγμα 2 : η συγχρονη επιστημη λεει πως το συμπαν δημιουργηθηκε απο μια εκρηξη. Παρακαλω σκεφτειτε το καλα. Δετε λιγο τη φυση γυρω σας. Ειναι δυνατον , κατι τοσο αρμονικο και τελειο ( μιλαω για τον φυσικο κοσμο ) να ειναι αποτελεσμα μιας εκρηξης ; Μπορει μια εκρηξη να δημιουργησε περιπου 3.000.000.000 πλασματα ( και αυτα μονο στο δικο μας πλανητη ) , και να τα εκανε ολα διαφορετικα το ενα με το αλλο ; Γινεται το καθε πλασμα να εχει μοναδικα χαρακτηριστικα και ιδιαιτεροτητες ; Παρακαλω , αυτο θα ηταν αστειο.

βασικα υπηρχε το συμπαν απο παντα και εγινε αυτη η εκρηξη, και η θερμοκρασια αρχισε να γινεται υψηλη, και οταν υποχωρισε αρχισαν να δημιουργουνται πετρες και οι πετρες συγκρουονταν και εγιναν σκονες και απο την ζεστη εγιναν αστερια και μετα τα αστερια εγιναν γαλαξιες. Στον δικο μας γαλαξια τωρα και καλα βγηκε ενα δυνατο φως και ετσι εγινε ο ηλιος και αρχισε να προσελκυει ολες τις σκονες και τις στριφογυριζε και ετσι αρχισαν να ενωνονται και να γινονται μεγαλυτερα κομματια και απο τοτε βγηκαν οι 9 πλανητες (ο ενας μας αφησε) μεσα στους οποιους συμπερηλαμβανεται και η γη. Λεπτομερειες για την αναπτυξη ζωης στον πλανητη γη σε ενα αλλο επεισοδιο

Εδιτ:
(21-06-2009 08:22 PM)Stefoserpent Wrote: [ -> ]Και για οσους απο εσας με βριζουν ή προσπαθουν να μου τη πουν , ειμαι αθρησκος και αδιαφορω για τη θρησκεια. Ομως μια ανωτερη δυναμη υπαρχει , και αν μπορουσατε να ξεκολλησετε τα ματια σας απο το δρομο που σας εχουν επιβαλλει , εναν δρομο απολυτο και " λογικο" θα το βλεπατε ξεκαθαρα. Αυτα ειχα να πω , καλο σας απογευμα.

θα προσπαθουσα να σου απαντησω κι εδω αλλα εξαντλησαμε χθες ολα τα θεματα περι θρησκειας στο αμαξι του φιλιππου και βαριεμαι να ξανασυζητω για θρησκειες.
(21-06-2009 08:22 PM)Stefoserpent Wrote: [ -> ]Τα ζωα ως γνωστον , λειτουργουν ενστικτωδως. Αυτο ειναι που τα κανει να διαφερουν απο τους ανθρωπους. Η " αγαπη " μεταξυ των εντομων , ερπετων κτλ δεν υφιστανται , γιατι ζευγαρωνουν απο ενστικτο , μονο για τη διαιωνιση του ειδους τους.
Ως γνωστόν αυτή η αντίληψη είναι παρωχημένη εδώ και δεκαετίες. Όχι, τα ζώα σαφώς και δεν λειτουργούν ενστικτωδώς. Δεν υπάρχει τίποτα το ενστικτώδες όταν ένα δελφίνι αυτοκτονεί χτυπώντας με μανία πάνω στους βράχους όταν χάνει τον σύντροφό του και τίποτα το ενστικτώδες όταν ένας πίθηκος χάνει τα λογικά του όταν πεθαίνει το παιδί του.

Quote:
Παραδειγμα 2 : η συγχρονη επιστημη λεει πως το συμπαν δημιουργηθηκε απο μια εκρηξη. Παρακαλω σκεφτειτε το καλα. Δετε λιγο τη φυση γυρω σας. Ειναι δυνατον , κατι τοσο αρμονικο και τελειο ( μιλαω για τον φυσικο κοσμο ) να ειναι αποτελεσμα μιας εκρηξης ; Μπορει μια εκρηξη να δημιουργησε περιπου 3.000.000.000 πλασματα ( και αυτα μονο στο δικο μας πλανητη ) , και να τα εκανε ολα διαφορετικα το ενα με το αλλο ;

Όπως ανέφερα πριν, το να μπερδεύουμε το θαυμαστό με το μαγικό και το στατιστικά αδύνατα πιθανό (δηλαδή το "απίθανο") με τη μαγεία και τα θαύματα είναι αφελές.
Ναι, δεν διαφωνώ πως αυτά που αναφέρεις είναι θαυμαστά, αλλά δεν είναι θαύματα, παίζουν στο ίδιο παιχνίδι, με κανόνες ίσως που δεν έχουμε ερμηνεύσει ακόμα. Κάποτε ήταν παράλογο ο κόσμος να είναι σφαιρικός, όμως όλα δείχνουν πως αργά ή γρήγορα καταλήγουμε σε μεγαλύτερη κατανόηση των κανόνων.
Αν δεν ήταν τέλειο το σύμπαν δεν θα ήμασταν εδώ να τα συζητάμε αυτά, μπορεί να έγινε η έκρηξη άπειρες με τη λογική μας φορές, σε χρόνο άχρονο και ασύλληπτο, και όμως να πέτυχε μόνο μια φορά ή τουλάχιστον αυτή τη φορά που ζούμε. Κανείς δεν είπε ότι έγινε μόνο ένα big bang, αλλά κάποια στιγμή έκατσε το λαχείο...

Quote:Γινεται το καθε πλασμα να εχει μοναδικα χαρακτηριστικα και ιδιαιτεροτητες ; Παρακαλω , αυτο θα ηταν αστειο.
Παραπέμπω στους σπίνους του Δαρβίνου: http://en.wikipedia.org/wiki/Darwin's_finches
Εφόσον η τροφή τους προϋπήρχε του είδους τους, δεν "δημιουργήθηκε" ώστε να χωράει στο ράμφος τους, το ράμφος τους άλλαξε ώστε να διευκολύνονται.
Το να συγκρινεις την ανθωπινη αγαπη με την αγαπη των ζωων ειναι εντελως παραλογο. Τα ζωα καλως ή κακως δρουν ενστικτωδως. Δεν εχω δει πολλα δελφινια να αυτοκτονουν οταν πεθαινει ο συντροφος τους , ουτε πιθηκους να τρελένονται απο το θανατο του παιδιου τους. Αντιθετα εχω δει δεκαδες φορες γατακια παρατημενα απο τη μανα τους ( μετα απο 3 μηνες ουτε καν τα αναγνωριζει ) και ποντικομανες να κατασπαραζουν τα παιδια τους επειδη πλησιασε ο αρσενικος.Ακομη εχω δει αντιλοπες και ελεφαντες να παρατουν τα μελη του κοπαδιου που γινονται λεια των θηρευτων. Οπως και να εχει το topic αυτο δεν εχει να κανει με την αγαπη , αρα δεν θα αναφερθω αλλο σε αυτο.

Για την εξελιξη των ειδων πρεπει να ομολογισω οτι η θεωρια του Δαρβινου ειναι κατατοπιστικη , τα ειδη προφανως εξελιχθηκαν και εξελισσονται αλλα αυτο δεν αλλαζει το γεγονος πως η εμφανιση τους ( και η ιδια η εξελιξη ) ειναι " θαυμαστο " οπως λες γεγονος.

Ανακεφαλαιωνοντας , η λογικη ειναι ενα εργαλειο , αλλα δεν αποτελει πανακεια για καθε γεγονος. Πιστευω ακραδαντα πως , ειτε λογο ελλειψης γνωσεων ειτε λογο ελλειψης στοιχειων , υπαρχουν μυστηρια , συμβαντα που διαφευγουν απο την λογικη , τουλαχιστον του 21ου αιωνα. Το θαυμα συμβαινει πολυ σπανια , και οφειλετε στις πιθανοτητες και στην ανθρωπινη δυναμη. Ισως να ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος που εχει δυνατοτητες περα απο τη φαντασια του ( εδω υπαρχουν ασθενεις που θεραπευονται μονοι τους , το λεγομενο φαινομενο Placebo ). Επισης λεγεται πως χρησιμοποιουμε μονο το 3% του εγκεφαλου μας σε καθημερινη βαση. Ισως το θαυμα να ειναι ενα ακραιο φαινομενο δυναμης και συμπτωσεων. Παραμενει ομως μια προκληση για τη λογικη.
(22-06-2009 12:35 PM)Stefoserpent Wrote: [ -> ]Το να συγκρινεις την ανθωπινη αγαπη με την αγαπη των ζωων ειναι εντελως παραλογο. Τα ζωα καλως ή κακως δρουν ενστικτωδως. Δεν εχω δει πολλα δελφινια να αυτοκτονουν οταν πεθαινει ο συντροφος τους , ουτε πιθηκους να τρελένονται απο το θανατο του παιδιου τους. Αντιθετα εχω δει δεκαδες φορες γατακια παρατημενα απο τη μανα τους ( μετα απο 3 μηνες ουτε καν τα αναγνωριζει ) και ποντικομανες να κατασπαραζουν τα παιδια τους επειδη πλησιασε ο αρσενικος.Ακομη εχω δει αντιλοπες και ελεφαντες να παρατουν τα μελη του κοπαδιου που γινονται λεια των θηρευτων. Οπως και να εχει το topic αυτο δεν εχει να κανει με την αγαπη , αρα δεν θα αναφερθω αλλο σε αυτο.

Εγώ πιστεύω πως είναι εντελώς λογικό. Όπως πολύ καλά τα ανέφερε ο Arty2, υπάρχουν πολλά παραδείγματα περιπτώσεων που αποδεικνύουν ότι τα ζώα ΔΕΝ λειτουργούν ενστικτωδώς. Η διαφορά τους με τους ανθρώπους είναι ο εγκέφαλος ο οποίος είναι διαφορετικός σε κάθε είδος. Το αν η γάτα έχει μικρή μνήμη και ξεχνάει τα γατάκια της ή δεν έχει αρκετή τροφή, είναι άλλο θέμα. Λειτουργούν και ενστικτωδώς σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά έχουν και μία λογική. Επίσης, εάν κάτι είναι ασυνήθιστο ΔΕΝ είναι αδύνατο.

(22-06-2009 12:35 PM)Stefoserpent Wrote: [ -> ]Ανακεφαλαιωνοντας , η λογικη ειναι ενα εργαλειο , αλλα δεν αποτελει πανακεια για καθε γεγονος. Πιστευω ακραδαντα πως , ειτε λογο ελλειψης γνωσεων ειτε λογο ελλειψης στοιχειων , υπαρχουν μυστηρια , συμβαντα που διαφευγουν απο την λογικη , τουλαχιστον του 21ου αιωνα. Το θαυμα συμβαινει πολυ σπανια , και οφειλετε στις πιθανοτητες και στην ανθρωπινη δυναμη. Ισως να ειναι ο ιδιος ο ανθρωπος που εχει δυνατοτητες περα απο τη φαντασια του ( εδω υπαρχουν ασθενεις που θεραπευονται μονοι τους , το λεγομενο φαινομενο Placebo ). Επισης λεγεται πως χρησιμοποιουμε μονο το 3% του εγκεφαλου μας σε καθημερινη βαση. Ισως το θαυμα να ειναι ενα ακραιο φαινομενο δυναμης και συμπτωσεων. Παραμενει ομως μια προκληση για τη λογικη.

Εδώ διαφωνώ κάθετα. Δηλαδή λες πως ΟΛΑ θα μπορέσουν να εξηγηθούν με τη λογική; Ότι τα θαύματα οφείλονται σε ανθρώπινες δυνάμεις και απλή τύχη; Φυσικά και υπάρχουν πράγματα που θα ανακαλυφθούν αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μας επιτρέπουν να κάνουμε θαύματα, δηλαδή να "ελέγχουμε" 100% τις ζωές μας. Action Replay Life Edition. Ας πούμε, με τη λογική, πως εξηγείς τα θαύματα του Ιησού; Τέλος, ο μέσος άνθρωπος χρησιμοποιεί το 3% του εγκεφάλου του, σύμφωνα με αυτά που λες. Εάν εγώ δουλεύω στη NASA, τότε χρησιμοποιώ περισσότερο, άρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σου έχω περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιήσω ένα θαύμα;
Δεν είναι ένστικτο να παρατάει τα γατάκια της, είναι ανικανότητα ώς γονιός πράγμα που υπάρχει και στους ανθρώπους. Όπως και σε ένα πόλεμο είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψουν κάποιον βαριά τραυματισμένο στο πεδίο της μάχης, έτσι και οι αντιλόπες θα εγκαταλείψουν το άρρωστο ζώο του κοπαδιού που καθυστερεί το υπόλοιπο κοπάδι. Τα ζώα είναι πολλές φορές σκληρά, ο θάνατος του μικρού ποντικού είναι η ζωή της μάνας του που μπορεί να μην έχει να φάει κάποια στιγμή μα θα γεννήσει και άλλα στο μέλλον - προτιμότερο από το να πεθάνουν όλα. Οι άνθρωποι είναι επίσης σκληροί, περισσότερο από τα ζώα συχνά...
Τι το ενστικτώδες υπάρχει όταν μια γάτα υιοθετεί ένα ποντικάκι ή όταν μια τσίχλα ταΐζει ένα κοκκινολαίμη που έχασε τη μάνα του;

Συνήθως το placebo θεραπεύει υποχονδριακές καταστάσεις. Μα το placebo δεν είναι μαγεία, η πνευματική δύναμη του οργανισμού είναι γνωστό ότι ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, και το αντίθετο.
Και όσο για το 3-10%: http://faculty.washington.edu/chudler/tenper.html
(21-06-2009 03:59 PM)Dragar Wrote: [ -> ]Αποψη σου.Δεν πιστευω οτι γινεται για ολα να υπαρχει λογικη εξηγηση.Καποια πραγματα ξεπερναν την λογικη :/
Απλα οι περισσοτεροι οτι και αν γινει δεν το δινουν σημασια κ προσπαθουν να το εξηγουν λογικα για να καθησυχαστουν.Ναι για ολα μπορει να βρεθει μια λογικη εξηγηση.Αλλα το θεμα ειναι : Στεκει η λογικη η ετσι θελουμε να πιστευουμε ?
Με την μαγεια προκαλεις αλλαγες σε συμφωνια με την θεληση.Anyway..

βασικα, για ολλα υπαρχει μια λογικη εξηγιση, απλα με τα σημερινα μεσα, αδηνατουμε να δοσουμε στα παντα μια λογικη εξηγηση: ακομα και ατομα που ασχολουντε πρακτηκα με το θεμα (οπος εγω π.χ.) εξηγουμε την λογικη της μαγειας (και ψιονισμου/τηλεπαθητικης) κατα προσεγγηση, μιας και δεν εχει ακομα βρεθει τροπος "μετρησης" της ψιονικης (μαγικης) ενεργειας που χρησιμοποιουμε (μιας και σημφωνα με την συμβατικη επιστημη "η αληθεια μετριετε"). Ωστοσο, με μια μελετη της κβαντικης θεωριας, μπορουμε να δουμε την υπαρξη πολων "αορατων" ενεργειων, καθως και το τι ειναι ενεργεια.

αν υπαρξει αρκετο ενδιαφερων, ισως ανοιξω ενα thread οπου θα δημοσιευσω μερικες σελιδες απο το προσοπικο μου γροιμοριο-οτι πρεπει για καποιων που θελει να αρχησει πρακτηκη. Ωστοσω θα ειναι πληροφοριες επιφανιακες, και δεν θα βαλω καμια πληροφορια σχετικα με θρησκιες, ουτε υπερβολικα προχωριμενες θεωριες, για ευνοητους λογους. Εαν εδιαφερεστε στειλτε PM. Αν τα ατομα ξεπερνουν εναν αροιθμο, θα το ανοιξω, διαφωρετικα, μπορω να παρεχω στους ενδιαφερομενους (εαν το επιθημουν) συμβουλες για αρχαριους μεσο PM (διωτι δεν εχω καμια ορεξη να ανοιξω ενα thread μονο και μονο για να διαβαζω ποστ οπος "δεν υπαρχει μαγεια" κτλ, και να μην υπαρχει συμετοχη απο ατομα: θα το φαω που θα το φαω το βρησιμο, ας μην το φαω και τσαμπα!).

*ασε που δεν εχω και καμια απολητος ορεξη για τσακομους: σοβαρα τωρα, δεν μου αρεσει καθωλου να τσακονομε σε φορουμ (και γενικοτερα)!
Οταν λεμε οτι η αγαπη κλπ ειναι μαγεια το λεμε μεταφορικα ρε παιδια.Τι το μπερδευεται αυτο :/
Μαγεια ειναι πνευματικη δυναμη.Υπαρχει και καλη και κακη οντως.
Οπως προανεφερα τοτι για ολα υπαρχει μια λογικη εξηγηση το λενε οι περισσοτεροι γιατι θελουν/προσπαθουν να τα εξηγουν ολα χωρις ομως να εχουν εμβαθυνει στο θεμα.

Arty2 : Οπως ? Αυτα που ανεφερε καποιος.Επικλησεις,επαφες με δαιμονες,αλλα παραξενα πραγματα.
Ακομη και τα στοιχειωμενα σπιτια που λενε.Υπαρχουν ιστοριες γιαυτα που οντως ειναι αληθινες.Για το σπιτι στην θεσσαλονικη ξερω οτι ειναι αληθεια απο πρωτο χερι αυτα που λενε.
Pages: 1 2 3 4 5
Reference URL's