Legendary Pokémon

Full Version: Επαγγελματικός Προσανατολισμός !?!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6
εγώ θέλω να γίνω(πέφτει η βόμβα) στρατιωτικός οικονομικός. θα πληρώνομαι αρκετα(1000+μισθος) και θα ασχολούμαι με υπολογιστές.
Ξέχασα να γράψω τον μισθό που μάλλον θα παίρνω!
Ο μαθηματικός παίρνει την εβδομάδα 1200 $ στην Αμερική και όσο για τον Δικηγόρο δεν θυμάμαι τι μου είχαν πει!
για ισιώστε όλοι σας το μόνο σοβαρό ποστ είναι του ποκεμαν. προγραμματιστές στην Ελλάδα το 50 % είναι άνεργοι το 40 % δουλεύουν ως υπαλληλάκια σε κατι πλαίσια και τους ταΐζουν με λεφτά που να μην τα σχολιασω.
μονο το 10 % βγάζει λεφτά και στοίχημα οτι δεν έχετε τα φόντα για να είστε στο 10%. άλσο είναι το πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον . άπλα σκεφτήκατε οτι άτομα εκτός κλάδου μπορούν να μπουν στον κλάδο αυτό? τρανό παράδειγμα ο admin του site και ο μπρο που εχει το neolaia.gr.
^ ποκεφαν ΔΕΝ θα δουλεψεις αμερική αρα κοιτα΄τους μισθούς εδώ
οσο για δικηγόρος στην Ελλάδα wake up πιο πολλά λεφτα βγάζουν αυτοι που καθαρίζουν παράθυρα παρα οι δικηγόροι anymore. deal with it. καλά τα όνειρα αλλά προσγειωθείτε για να μην κάνετε ελεύθερη πτώση απο τα σύννεφα όταν θα είναι πια αργά
Αν ενδιαφέρεται κάποιος από τους προλαλήσαντες για προγραματισμό και περιμένει να περάσει σε κάποια σχολή για να μάθει μια γλώσσα, να αναθεωρήσει και να αρχίσει να μαθαίνει απο... χτές. Δεν φαντάζεστε καν πόσα 14-16χρονα στην Ινδία έχουν γνώσεις προγραμματισμού που δεν τις έχει ούτε απόφοιτος ΑΕΙ.

Και όντως δεν είναι δύσκολο να ξεκινήσει κάποιος σήμερα, πηγές και αναφορές, να ναι καλά το internet, υπάρχουν άπειρες, αλλά όπως είπε και ο Στράτος, το επάγγελμα είναι ήδη υπέρ του δεόντος κορεσμένο, όπως και η δικηγορία όπως και η ιατρική, με τους μεν πρώτους να βρίσκουν δουλειά μόνο αν έχουν γραφείο στην οικογένεια και τους δεύτερους να πιάνουν δουλειά στα 35 τους (και αν).

Όπως και να χει όμως, το πτυχίο δεν εξασφαλίζει ούτε δουλειά, ούτε λεφτά, πρωτεύον είναι να σας αρέσει αυτό που κάνετε, γιατί αν επιλέξετε κάτι για τα λεφτά, θα υπάρχουν πολλοί ακόμα που θα το κάνουν για το γούστο τους - και θα το κάνουν καλύτερα. Οπότε βρείτε περίπου τι σας αρέσει και πηγαίντε προς τα κει, και αφήστε το τι μισθούς θα παίρνετε για αρκετά αργότερα...
mpori stin arxi na sou aresi o mis8os pou pernis alla meta apo merika xronia 8a kataliksis distixismenos kai 8a les ka8e proi "pooooo pali gia doulia"

afti ine i apopsi mou gia osous 8eloun na kanoun kati pou den tous ekfrazi...
και όχι μόνο αυτό αρκετές δουλείες καταντάνε μονότονες , ένας ακόμη λόγος που διάλεξα την νοσηλευτική ειδικά στα ΤΕΠ ποτέ δε ξέρεις τι σε περιμένει Toungue
to kako me emena ine oti den antexo ta emata !!!!!!
me to mou ta vlepo asprizo kai pefto kato !!!!

kai girnao sto 8ema mas !!!
to kalitero gia olous (kata tin gnomi mou panta) 8a itan na kanoume afto pou mas aresi (gia doulies milao) kai oxi afto pou mas simferi....exo tin estisi oti etsi den 8a ipirxe toso poli anergia.
Smile
Agree with John... ειναι σημαντικο να το κοιταμε. Ποιο το νοημα να κανουμε κατι αν το σιχαινομαστε?

Α και κατι π θυμηθηκα... σας εχουν κανει test επαγγελματικων ενδιαφεροντων (ΤΕΠΕ) ? Εμενα σημερα μ κανανε. Αυριο παιρνω τα αποτελεσματα. Big Grin
Πάντως από παρατήρησα, τα περισσότερα αντίστοιχα tests ζητούν 50E για την συμμετοχή - κανονική κοροϊδία χαχα

Ωστόσο βρήκα αυτό τυχαία: http://paroutsas.jmc.gr/iqtest/orient.htm (μάλλον απαιτεί ΙΕ)
Guess who took the test results!
Βγηκα 69% Καλλιτεχνικος, 56%επιχειριματικος και 50% κοινωνικος! Toungue
Εμένα με ενδιαφέρουν 2 πράγματα που φυσικά λατρεύω:
Το ένα είναι η μαγειρική και το άλλο η Ιστορία!Μια καθηγήτρια μου είχε πει ότι μπορούν να συνδυαστούν!Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να γίνει Toungue Αλλά σίγουρα θα ακολουθήσω έναν από τους 2 τομείς Big Grin
Εγώ από τα 5 μου ήθελα να γίνω γιατρός, στα 15 το γύρισα στην τέχνη, και εν τέλει σοβάρεψα και είπα να πάω αρχιτεκτονική ( ο τρόπος που συμπλήρωσα το μηχανογραφικό μου πάντως είναι αστείος, πρώτη αρχιτεκτονική Αθήνας,και δεύτερη Ιατρική Αθήνας, ενώ κάπου στο βάθος ήθελα να γίνω μαθηματικός). Τώρα που τελειώνω την αρχιτεκτονική, σκέφτομαι πάλι τι θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω (κι άλλο). Εικονογράφος, σκηνογράφος, σκηνοθέτης, φιλάνθρωπος, ποιητής, σχεδιαστής κοσμημάτων, δημοσιογράφος, άνεργος φιλόσοφος, καθηγητής στο πολυτεχνείο, όλα ωραία μου ακούγονταιWink Κι ακόμη να με πάρουν από τον οτέ, για να πά'να κάνω την τηλεφωνήτρια. In onther news, μη σταματάτε να ψάχνεστε, ποτέ δεν ξέρετε πού πραγματικά θα σας βγάλει η ζωή, και το να διαλέγεις ένα επάγγελμα μόνο και μόνο επειδή είναι στη μόδα και βγάζει λιλίκια, είναι η εύκολη λύση να ντύσεις με ωραίο περιτύλιγμα τη μελλοντική σου δυστυχία. Μόνο και μόνο για να λέει η μαμά σου στη θεία σου την Κούλα, "ο γιόκας μου πέρασε 3ος στην Ιατρική", "η κόρη μου έβγαλε με 9 τη νομική". Ενώ εσένα μπορεί να σου αρέσει κατά βάθος να στολίζεις καλαμάκια με στρασάκια..
(31-03-2010 02:37 PM)Velisianna Wrote: [ -> ]"ο γιόκας μου πέρασε 3ος στην Ιατρική", "η κόρη μου έβγαλε με 9 τη νομική"

god δεν ΥΠΑΡΧΕΙ πιο σπαστικο /κυρατσιστικο πράμα απο αυτό.
(04-04-2010 10:56 AM)Darvor Wrote: [ -> ]
(31-03-2010 02:37 PM)Velisianna Wrote: [ -> ]"ο γιόκας μου πέρασε 3ος στην Ιατρική", "η κόρη μου έβγαλε με 9 τη νομική"

god δεν ΥΠΑΡΧΕΙ πιο σπαστικο /κυρατσιστικο πράμα απο αυτό.

Όντως!Έρχεται η κάθε καρακαλτάκα και σου πουλάει μούρη προσπαθώντας να σε μειώσει!Χαρά στην υπομονή μας!Και φυσικά το ίδιο γίνεται και για τα επαγγέλματα!
Λοιπόν δίνω πανελλήνιες σε μια βδομάδα και ακόμα δεν ξερω τι θελω... yay!!!!
Πάντως θέλω η σχολή μου να έχει πολύ μαθηματικά σιγουρα, και κανενα μαθημα φυσικής/χημειας δε θα με χαλαγε....
Αν ήταν να διαλεξω σχολή χωρις την προοπτικη εργασιας (ουτοπικο, i know)τοτε σιγουρα θα πηγαινα μαθηματικο...Επειδή ομως καθηγητής δεν προκειται να γινω, το σκεφτομαι να παω εκει..(δλδ,σχετικα με τις προοπτικες που θα έχω)

tl;dr
math>>physics>chemistry>biology
με βαση τα δεδομενα της τριτης λυκείου
και το μεγαλύτερο λάθος μου ήταν που πήρα βιολογία γεν. αντ για μαθηματικα....
Αυταααααα
Pages: 1 2 3 4 5 6
Reference URL's