Εγώ προσωπικά πιστεύω βασικά πως η καταστροφή της γης θα οφείλεται στον άνθρωπο.Εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε τον κόσμο και πάνω από όλα την φύση και εκείνη κάποτε θα μας εκδικηθεί.
Τώρα για τον τρόπο πιστεύω πως απλά στο τέλος δεν θα έχουμε ακόμη και οξυγόνο να αναπνεύσουμε διότι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο αυτοκαταστρεφόμαστε.
Τώρα πέρα από αυτό πιστεύω πως εκτός από την φύση όπου ο άνθρωπος την καταστρέφει ένας παράγοντας μπορεί να είναι η υπερβολική ζέστη στους πόλους της γης (σε σχέση με παλαιότερα) όπου προκαλείται και το λιώσιμο των πάγων, έτσι πιστεύω πως αν λιώσουν όλοι οι πάγοι που υπάρχουν το νερό είναι αρκετό για να καταπνίξει όλη την γη.
Επιπρόσθετα μπορεί στο μέλλον να ανακαλύψουν έναν πλανήτη με οξυγόνο(αν και δεν το νομίζω όμως ποτέ δεν ξέρεις) και έτσι ο άνθρωπος με τα χρόνια θα πάει σε πολλούς πλανήτες και θα τους καταστρέφει με την πάροδο του χρόνου.
Επίσης πιστεύω πως μπορεί να δημιουργηθεί και από διάφορες εκρήξεις στην γη και σε άλλους πλανήτες και αυτό μπορεί να είναι το τέλος.
Για αυτό που θα πω τώρα ίσως να φανώ λίγο περίεργος αλλά βλέπω πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας;P
Μπορεί κάποιο εξωγήινοι να εισβάλουν σε όλον τον κόσμο και να θέλουν να τον καταστρέψουν.
Τώρα για το πότε δεν το ξέρω.Πάντος πιστεύω πως δεν θα αργήσει..
''Ακούω'' δικές σας εκδοχές και τις γνώμες σας για το πως πιστεύετε ότι θα καταστραφεί η γη και γενικός όλος ο κόσμος.
πολυ απλα πιστευ πως δεν θα γινει! τωρα αν ενοεις την καταστροφη της γης, δεν ξερω, μπορει και να βρουμε τροπο να την αποτρεψουμε! και το ελπιζω!
μπά, εγώ πιστεύω το αντίθετο, ότι θα γίνει κάποτε για έναν λόγο.Αν σκεφτείς καλύτερα έτσι όπως πάμε ειδικά η γη δεν σώζετε με τίποτα D:
Η Γη θα καταστραφει απο τη βλακεια που υπαρχει γενικως.Ολα για τους εξωγηινους,τους πλανητες κτλ και τα πονυ ειναι μπουρδες,ταξιδεψτε 13,000 μιλια προς τα αριστερα και να'τοι οι εξωγηινοι.
The Human Torch Wrote:Επίσης πιστεύω πως μπορεί να δημιουργηθεί και από διάφορες εκρήξεις στην γη και σε άλλους πλανήτες και αυτό μπορεί να είναι το τέλος.
Για αυτό που θα πω τώρα ίσως να φανώ λίγο περίεργος αλλά βλέπω πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας;P
Μπορεί κάποιο εξωγήινοι να εισβάλουν σε όλον τον κόσμο και να θέλουν να τον καταστρέψουν.
Τώρα για το πότε δεν το ξέρω.Πάντος πιστεύω πως δεν θα αργήσει..
Αυτο με τη γη και τους πλανητες ειναι παντα πιθανο,οποτε...
Αλλα αυτο με τους εξωγηινους,μπλιαχ.Ναι,πιστευω πως υπαρχουν εξωγηινοι αλλα δε συμφωνω με τη γενικη αντιληψη που υπαρχει ''Οι εξωγηινοι ειναι μεγαλοι,δυνατοι,θελουν να μας καταστρεψουν,εχουν πλοκαμια και τους αρεσουν οι ανοξειδωτοι κουραμπιεδες''κτλ.Οσο σιγουροι ημαστε για το αν υπαρχουν αλλες μορφες ζωης,αλλο τοσο ημαστε για την πραγματικη ταυτοτητα τους.Μπορει να ειναι πιο αδυναμοι απο εμας,μπορει να μην εχουν καταστροφικες διαθεσεις,μπορει να προτιμουν τα μακαρονια με σαλτσα σαυρας αντι για ανοξειδωτους κουραμπιεδες,και μπορει να ειναι ιδιοι και ομοιοι μ'εμας και να ειναι πολυχρωμοι ή ροζ πουα.Γενικα σ'αυτο το θεμα τιποτα δεν ειναι σιγουρο,οποτε ας μη βαζουμε ταμπελες απο δω κι απο κει.
Επισης,για το χρονο που θα γινει αυτο.Πριν δεκαετιες,λεγανε οτι ο κοσμος θα καταστραφει το '50,το '60,το 2000.Οι ανθρωποι παντα γουστερνουν να βαζουν ορια σ'ολα τα πραγματα.Τωρα εχουμε το 2012,τη δευτερα παρουσια και τον επανεκλογη του μπους.Σε λιγα χρονια,θα εχουμε κατι αλλο :p
θα κανω ενα ποστ με περισσοτερο νοημα μετα.xD
αλλο ενα debate torch και σε εχω σκοτωσει.
χρονικα, το τελος του κοσμου δεν θα ερθει ποτε. in other words, ο χρονος παντα θα κυλαει και θα μετραει, no matter what. τωρα υλικα, η καταστροφη της γης μπορει να επιτευχθει απο ανθρωπινα χερια, αφου οπως ισχυριζεται και ο αλμπερτος αινσταιν 'δυο πραγματα ειναι απειρα; η ανθρωπινη βλακεια και το συμπαν'.
(30-06-2009 04:04 PM)Mirka Wrote: [ -> ]Πριν δεκαετιες,λεγανε οτι ο κοσμος θα καταστραφει το '50,το '60,το 2000.Οι ανθρωποι παντα γουστερνουν να βαζουν ορια σ'ολα τα πραγματα.Τωρα εχουμε το 2012,τη δευτερα παρουσια και τον επανεκλογη του μπους.Σε λιγα χρονια,θα εχουμε κατι αλλο
ολα αυτα περι δευτερας παρουσιας και ετσι ειναι σκετες αρλουμπες, και δεν νομιζω πως τα πιστευουν πολλοι παρα μονο αυτοι που τα λενε/ισχυριζονται.
αυτα προς το παρον.
(30-06-2009 04:04 PM)Mirka Wrote: [ -> ]Ναι,πιστευω πως υπαρχουν εξωγηινοι αλλα δε συμφωνω με τη γενικη αντιληψη που υπαρχει ''Οι εξωγηινοι ειναι μεγαλοι,δυνατοι,θελουν να μας καταστρεψουν,εχουν πλοκαμια και τους αρεσουν οι ανοξειδωτοι κουραμπιεδες''κτλ.
Κι ομως, κι ομως. Οι εξωγηινοι υπαρχουν, ειναι μεγαλοι, δυνατοι, μερικοι θελουν να μας καταστρεψουν, τους λενε Decepticons και τσακωνονται με τα Autobots που θελουν να μας προστατεψουν. Ολα αυτα στη νεα ταινια Transformers. Οκ σκαω, βλακεια τελος.
Βασικα, μερικοι υποστηριζουν οτι το τελος του κοσμου θα ερθει το 2012. Οτι θα γινει ενας μεγαλος πολεμος και θα καταστρεψει τα παντα πλην του ελληνικου πολιτισμου. Κι οτι αυτα τα εχει ηδη προβλεψει καποιος, ο οποιος μου διαφευγει αυτη τη στιγμη... Και βαση αυτης της προφητειας, η καταστροφη εχει ηδη αρχισει και οτι σημαδια της ηταν οι φωτιες/σεισμοι/πλημμυρες που εγιναν τα τελευταια 2 χρονια.
Αποψη μου, για τον κοσμο, εννοωντας το συμπαν, δεν ξερω. Ο πλανητης μας ομως ηδη μετραει τα χρονακια του αντιστροφα. Και γι' αυτο φταιει το ανθρωπινο ειδος και η πλεονεξια που το διακατεχει..
Σε κάτι εκατομμύρια χρόνια ο ήλιος θα τα τινάξει, κυριολεκτικά. Θα μικρύνει σε σημείο όπου η γη θα παγώσει και μετά θα μεγαλώσει απότομα και θα ψήσει τα πάντα όλα. Πέρα απ'αυτό, και μεις από τώρα θα καταστρέψουμε τη ζωή στον πλανήτη με τη μόλυνση και τα σχετικά. Και θα μου πείτε, οκ, σε 1.490.543.466.646.346 χρόνια δε θα ζούμε, γιατί να μας νοιάξει; Πρέπει όμως, σκεφτείτε το και ο καθένας θα βρει τους λόγους του.
Οκ, ποιο σοβαρό ποστ άλλη φορά, είμαι με άλλο πληκτρολόγιο και δε μπορώ να γράψω, πα να δω καμιά ταινιά.
Δε θελω να φανω κακουλης, αλλα η γη ουτε προκειται να καταστραφει συντομα κι ουτε θα μετραει αντιστροφα οτιδηποτε.
Η γη ξερει καλυτερα απο οποιοδήποτε οργανισμο να επουλώνει της πληγες της, κι επισης οι παγοι στους πολους εχουν λιωσει αμετρητες φορες οπως αμετρητες ηταν και οι "καταστροφες" της.
Για παραδειγμα ο Βορειος πόλος ηταν μια απεραντη πεδιαδα που ένωνε την Βορεια Αμερικη με την Ευρωπη.
Η καταστροφη θα επελθει απο τον ανθρωπο προς τον ανθρωπο κι οχι απο τον ανθρωπο στη φυση κι αντιστρόφως.
εγω πιστευω στις εξης θεωριες, σ οτι αφορα το τελος του κοσμου:
1 σε μερικα εκατομμυρια χρονια, θα ανοιξει μια μαυρη τρυπα, που θα καταπιει ολο τον κοσμο.
2 απ τη βλακεια του ανθρωπου, γιατι αυτος μολυνει το περιβαλλον με τα εργοστασια, τα σκουπηδια κτλ, που αν δεν δρασουμε αμμεσα, χλωμους μας βλεπω....
3 θα ερθουν οι εξωγηινοι να μας σκοτωσουν ολους...
η πιο σιγουρη θεωρια ειναι η 2η, γιατι ειναι ολοφανερο οτι η κλιματικη αλλαγη, το φαινομενο του θερμοκηπιου και αλλα πραγματα, εχουν καταστροφικα αποτελεσματα (υπερβολικοι καυσωνες, τυφωνες, πλυμμηρες κ.α.), τα οποια προκαλουνται, λογω της οικολογικης καταστροφης. θα μπορουσαμε να καναμε κατι γι αυτο, αλλα απ οτι φαινεται, χαισμενο το εχουμε το περιβαλλον....
μην μπερδευουμαι το τελος του κοσμου με το τελος της Γης. Αμα το συνεχισουμε ετσι σε 100 χρονακια η γη θα ειναι νεκρη, Αλλα φυσικα ο ανθρωπας μεχρι τοτε θα βρει αλλον πλανητη να κατοικησει. πριν 100 χρονια δεν υπηρχαν τα αυτοκινητα και τωρα στελνουμαι ρομποτ στου διαολου την μανα, ποσο μαλλον σε 100 χρονια τι θα εχουμαι πετυχει ως ανθρωποτητα. Δεν λεω οτι αυτο ειναι καλο, εξαλου ειναι κριμα να καταστραφει η γη μονο για κατι πολυχρωμα χαρτακια, αλλα δυστηχως ετσι ειναι η φυση και η νοοτροπια του ανθρώπου ΣΗΜΕΡΑ, το γιατι καταντησαμε ετσι ειναι αλλο θεμα, ισως γιατι παλια υπηρχαν και καποιες αξιες τωρα πχ ποιος δεν θα ελεγε ψεματα για να παρει πολλα λεφτα? (μην πεταχτει κανεις και πει εγω, θα ειναι ηλιθιος και ψευτης).
edit: θα συμφωνησω με adk, η γη φυσικα και θα επανερθει, εμεις ομως η θα την εχουμε κανει η θα εχουμε πεθανει. εξαλου θα παρει αιωνες ωστε να γινει οπως πρωτα και δεν νομιζω να αντεξουμε ως ανθρωποτητα.
Όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, έτσι κι εγώ πιστεύω πως ολόκληρο το σύμπαν προέρχεται από μία σφαίρα η οποία περιείχε ακανόνιστη ύλη. Όλα δηλαδή γεννήθηκαν από μία μεγάλη έκρηξη που έσπρωξε την ακανόνιστη αυτή ύλη προς τα έξω. Όπως όλοι ξέρουμε, αυτή η μεγάλη έκρηξη, είχε ως αποτέλεσμα το Σύμπαν να διαστέλλεται συνεχώς και να απομακρύνονται οι γαλαξίες ο ένας από τον άλλον, το οποίο συμβαίνει ακόμη και σήμερα και ΘΑ συνεχίσει να συμβαίνει για δισεκατομμύρια χρόνια. Από το τελευταίο που ανέφερα, υπάρχουν δύο περιπτώσεις για το Σύμπαν. Σύμφωνα με την πρώτη περίπτωση, οι γαλαξίες θα συνεχίσουν να απομακρύνονται στο άπειρο, και, έτσι, το Σύμπαν θα διαστέλλεται συνεχώς. Όμως, με την δεύτερη περίπτωση, αυτή η συνεχής διαστολή θα σταματήσει με αποτέλεσμα η ώθηση που απομακρύνει τους γαλαξίες να τελειώσει. Οι τελευταίοι με τη σειρά τους, θα αντιστρέψουν την πορεία τους και θα ξαναενωθούν(Μπιγκ Κραντς). Σε αυτό το σημείο, μετά από εκατοντάδες χρόνια, όλα θα γίνουν πάλι μία άμορφη μάζα. Και ποίος ξέρει; Ίσως επαναληφθεί μια δεύτερη έκρηξη κι όλα θα ξαναγίνουν από την αρχή.
Δε θέλω να πει κάποιος πως δεν πιστεύω στον Θεό και τέτοιου είδους πράγματα. ΠΙΣΤΕΥΩ στον Θεό, απλά έτσι πιστεύω πως Αυτός, με αυτόν τον τρόπο θα τελειώσει τον κόσμο μας. Και ναι, πάλι πιστεύω πως Αυτός μας δημιούργησε, διότι για να γίνει η έκρηξη που ανέφερα(Μπιγκ Μπανγκ) ήθελε κάποια δύναμη.
Όταν η Δόξα βύρωνα πάρει πρωτάθλημα της α κατηγορίας
Εαν το συμπαν επεκτεινεται στο απειρο...ποτε. Και δε νομιζω πως μπορουμε να ξερουμε ποτε θα ερθει το τελος του κοσμου.
Πλεον το τελος της γης ειναι θεωρια πολυ προβλεψιμη και σε γενικες γραμμες θελω να πιστευω πως δεν ειμαστε οι ανθρωποι που καταδικαζουμε,ουτε πιστευω πως η ανθρωποτητα δεν καταλαβαινει απο τα λαθη της και ειναι απλα "money gatherers",οπως πολυ ομορφα προειδοποιουν οι καταστροφολογοι (οτι εχουμε δηλαδη γεμισει καπιταλιστες που δεν ενδιαφερονται για τη γη,αρκει να περνανε καλα και να βγαλουνε λεφτα).
Κοινως η γη σωζεται...ετσι πιστευω,ετσι ελπιζω.
Αλλα οσων αφορα τον κοσμο,ελπιζω να εχω κανει τα πραγματα που θελω μεχρι το 2012 και μετα βλεπουμε
Περιμενετε μεχρι τοτε και μετα το ξανασυζηταμε!!!
No kidding τωρα...το τελος του κοσμου ειναι πολυ μακρια.Η αρχη του κοσμου μας ομως ειναι παντα εδω.
Edit: Btw fr3 πρωτη φορα ακουω για το Big Crunch και μου αρεσε σαν θεωρια! (και πεινασα)
Απλα να πω οτι ολα τα περιπου επιστημονικα που αναφερουμε εδω δεν ειναι τοσο απλοϊκά όσο τα λέμε ούτε εξηγούνται με τους τις ορολογίες που χρησιμοποιούνται.
Χωρις να πω κατι πανω στο θέμα, γιατι είμαι σίγουρος πως ούτε εγώ, ούτε κανείς από όσους δεν ασχολούνται ερευνητικά με την αστρολογία μπορεί να πει κάτι σωστό για το διάστημα, θέλω να δώσω τους εξής προβληματισμούς:
Τι ορίζουμε κόσμο;
Πως ορίζουμε το χρόνο;
Τι ενοούμε όταν λέμε το τέλος του κόσμου;