Θέλω να κάνω μερικά σχόλια για τον οδηγό.
Δεν έχω δει πουθενά πειστικά στοιχεία για το ότι τα χορτάρια της ζώνης 4 που απέχουν 4 ή 8 βήματα από τον χαρακτήρα έχουν μειωμένες πιθανότητα να συνεχιστεί η αλυσίδα. Προσωπικά έχω δοκιμάσει να πηγαίνω μόνο σε σημεία που απέχουν 4 ή 8 βήματα, χωρίς να παρατηρήσω ουσιαστική διαφορά με τα άλλα χορτάρια της ζώνης 4. Οι αλυσίδες σπάνε πιο εύκολα όταν ψάχνω σπάνιο pokemon, και τίποτα άλλο εκτός από αυτό. Νομίζω δηλαδή ότι η ζώνη 4 απλά δίνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες, χωρίς να υπάρχουν άλλοι κανόνες. Επίσης, αν σκεφτούμε και από την πλευρά των προγραμματιστών, μάλλον ότι είναι δύσκολο να προγραμματιστεί κάτι που έχει πολλές εξαιρέσεις.
Το συμπέρασμά μου λοιπόν είναι ότι απλά επιλέγουμε τα χορτάρια της ζώνης 4. Αν έχουμε τύχη, συνεχίζουμε, αν όχι ξαναπροσπαθούμε.
Επίσης, νομίζω ότι ο κανόνας: 6. Μη πατάτε σε patch μετά τη χρήση ενός max repel. Επαναφορτίστε και κάντε reset.
Δεν ισχύει. Αυτός δεν είναι λόγος που μπορεί να σπάσει η αλυσίδα.
Ακόμα, νομίζω ότι σε περίπτωση αυτοκαταστροφής του pokemon, η αλυσίδα συνεχίζεται κανονικά.
Και μια παρατήρηση για τη συμβουλή 6.
6. Έχετε μαζί σας ένα pokemon με την ικανότητα pickup (meowth, aipom, phanphy, teddiursa,
zigzagoon, pachirisu, manchlax) για τη συλλογή τυχαίων αντικειμένων.
Γιατί όχι 5; Το pickup ισχύει για όσα pokemon δεν πολεμούν, οπότε αν έχουμε ένα που πολεμάει, τα υπόλοιπα 5 μπορούν να βρουν αντικείμενα, αν έχουν pickup.
Πριν απαντήσω, λέω ότι δεν είμαι 100% βέβαιος γι' αυτά που γράφω, δεν έχω δει πώς λειτουργεί το PokéRadar από προγραμματιστικής πλευράς και δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με το chaining.
(03-10-2011 05:10 PM)METAMON Wrote: [ -> ]Επίσης, νομίζω ότι ο κανόνας: 6. Μη πατάτε σε patch μετά τη χρήση ενός max repel. Επαναφορτίστε και κάντε reset.
Η χρησή του Repel ή οποιουδήποτε item γενικότερα θα μπορούσε να επηρεάζει το chain. Ενέργειες μέσα στο παιχνίδι όπως το να αλλάζεις τη θέση ενός Pokémon στο party ή να κάνεις save επηρεάζουν το επόμενο Pokémon που θα συναντήσεις, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τη χρήση ενός item. Αλλά είπα, δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργεί το PokéRadar, στην περίπτωση που έχει τελείως δικούς του αλγορίθμους που "δημιουργούν" το Pokémon που θα συναντήσεις, μπορεί να έχεις και δίκιο.
(03-10-2011 05:10 PM)METAMON Wrote: [ -> ]Οι αλυσίδες σπάνε πιο εύκολα όταν ψάχνω σπάνιο pokemon, και τίποτα άλλο εκτός από αυτό.
Ας υποθέσουμε ότι στο route που είσαι υπάρχει ένα Pokémon με appearence rate 90% κι ένα με 10%. Αν κάνεις chain το πρώτο και πας για παράδειγμα σε patch της πρώτης ζώνης, ακόμα κι αν το παιχνίδι "αποφασίσει" να σταματήσει το chain, έχεις 90% πιθανότητα να βρεις το πρώτο Pokémon έστω και τυχαία, οπότε το chain θα συνεχίσει. Αντίθετα για το δεύτερο. Οπότε λογικό είναι να σπάει πιο εύκολα το chain στα πιο σπάνια Pokémon.
Τώρα για παραπάνω δεν μπορώ να απαντήσω καθώς δεν είμαι ειδικός στο θέμα. Όσο δοκίμαζα chaining, ο μόνος κανόνας που ακολουθούσα ήταν να πηγαίνω πάντα στην τέταρτη ζώνη και δεν έφτασα ποτέ πάνω από 30 το chain οπότε δεν ασχολήθηκα περαιτέρω.
(03-10-2011 08:25 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ] (03-10-2011 05:10 PM)METAMON Wrote: [ -> ]Επίσης, νομίζω ότι ο κανόνας: 6. Μη πατάτε σε patch μετά τη χρήση ενός max repel. Επαναφορτίστε και κάντε reset.
Η χρησή του Repel ή οποιουδήποτε item γενικότερα θα μπορούσε να επηρεάζει το chain. Ενέργειες μέσα στο παιχνίδι όπως το να αλλάζεις τη θέση ενός Pokémon στο party ή να κάνεις save επηρεάζουν το επόμενο Pokémon που θα συναντήσεις, το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τη χρήση ενός item. Αλλά είπα, δεν ξέρω πώς ακριβώς λειτουργεί το PokéRadar, στην περίπτωση που έχει τελείως δικούς του αλγορίθμους που "δημιουργούν" το Pokémon που θα συναντήσεις, μπορεί να έχεις και δίκιο.
[/quote]
Χωρίς να έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου θα απαντήσω με τη λογική. Αν λειτουργούσε με το ίδιο RNG που κάνει τα αυγά, etc , τότε λογικά δεν θα μπορούσες να κάνεις βήματα--->Reset--->New patch, αφού θα πήγαινες ξανά σε άσχετο frame. Μπορεί να λέω και βλακείες
Λοιπόν, ας πω γιατί πιστεύω ότι η χρήση repel δεν έχει σημασία.
Έχω χρησιμοποιήσει καινούριο repel πριν πάω σε shiny χορτάρι, και μου έβγαλε κανονικά shiny.
Αν η χρήση repel άλλαζε το τι θα βγει, τότε λογικά δε θα έβγαζε shiny.
Επίσης, στο youtube είχα δει ένα βίντεο με κάποιον να αλλάζει τη θέση των pokemon του πριν πάει σε shiny χορτάρι, και του έβγαλε κανονικά shiny.
Οπότε το συμπέρασμά μου είναι ότι εφόσον γίνει χρήση pokeradar, το τι θα εμφανιστεί σε κάθε χορτάρι καθορίζεται τη στιγμή της χρήσης του pokeradar, και δεν αλλάζει με τίποτα.
Αν υπάρχει κάποιος που ενώ έκανε χρήση repel ή αλλαξε θέση pokemon, και το shiny χορτάρι δεν του έβγαλε shiny pokemon, ας το πει.
Επίσης, μερικές φορές η αλυσίδα σπάζει ακόμα και αν έχω βρει το ίδιο pokemon.
Τέλος να πω και ένα glitch. Μερικές φορές, όταν πάω σε κάποιο χορτάρι ακριβώς τη στιγμή που τελειώσει το repel (τότε που εμφανίζεται το μήνυμα ότι το repel τέλειωσε), δε μου βγάζει μάχη. Αν κάνω ένα βήμα πέρα και επιστρέψω, η μάχη βγαίνει κανονικά.
ΥΓ: Έκανα μερικές δοκιμές για να επιβεβαιώσω κάτι που λεγόταν αλλά δεν ήμουν σίγουρος αν ισχύει.
Το nature του pokemon που θα εμφανιστεί μπορεί να αλλάξει με synchro, ακόμα και αν αλλάξουμε του θέση των pokemon μετά τη χρήση του pokeradar. Το συμπέρασμά μου είναι ότι το nature του pokemon καθορίζεται τη στιγμή που θα αρχίσει η μάχη. Αντίθετα, το αν θα είναι shiny καθορίζεται τη στιγμή της χρήσης του pokeradar.
Πώ πώ υπάρχει ακόμα αυτός ο οδηγός
Θα ήθελα να προσθέσω κάτι σημαντικό που ανακάλυψα:
Οι πιθανότητες να διατηρηθεί η αλυσίδα αυξάνονται αν πιάνουμε τα pokemon.
Μια ανανέωση για το θέμα, καθώς το pokeradar κάνει δυναμική επανεμφάνιση στις X και Y.
Οι βασικές αλλαγές:
-Αυτή τη φορά κινούνται 5 σημεία, όχι 4.
-Για κάθε 20 pokemon που έχουμε στην αλυσίδα, αυξάνονται τα IV31. Μέγιστο είναι τα 61 με 4 IV31.
-Δεν υπάρχουν ξεχωριστά pokemon που εμφανίζονται με τη χρήση του pokeradar.
Θα πείραζε να βάλουμε τπτ εικόνες από τις X/Y; Να γίνει ένα update ας πούμε στο guide.
(Αν κάποιος μπορεί να βάλει εικόνες από το μέρος που πιάνεις Absol και δείχνει σε ποιο ptach να πηγαίνω και σε ποιο όχι θα το εκτιμούσα, ποστάρετέ το εδώ ή στείλτε μου pm).
Στα 32 μου, μου 'ρχεται να λειώσω για μια φορά ακόμα ψάχνοντας shinies
Γιατί όχι.
(15χαρακτηρες)