«Μια ιστοσελίδα που την έλεγαν Λέτζενταρι Πόκεμον

Ενημέρωση, Ιστορικά

Η επόμενη ταινία Pokemon βασίζεται στην Ελλάδα!

του Arty2

Greek flag with Pikachu

Ακολουθεί μια περίληψη της αναμενόμενης δωδέκατης ταινίας Pokémon, “Arceus: To a Conquering Spacetime”, δείτε επίσης το video από την περιήγηση των συντελεστών της ταινίας στην Ακρόπολη, τις Μυκήνες, τους Δελφούς και την Καλαμπάκα.

Χιλιάδες χρόνια πριν, το Arceus (< Αρχή) επενέβη και έσωσε τους κατοίκους αυτού το κόσμου, ανθρώπους και Pokémon μαζί από ένα καταστρεπτικό μετεωρίτη από το διάστημα. Ωστόσο κατα τη παρέμβαση του τραυματίστηκε σοβαρά μα το περιέθαλψε ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Damos (Δάμος < εκ του δωρικού δήμος). Για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του, το Arceus υποσχέθηκε να κάνει πλούσιο και γόνιμο το έδαφος της Michiina (< Μυκήνες) και έδωσε στον Δάμο το πετράδι της "Σφαίρας της Ζωής" (Orb of Life). Το πετράδι το ίδιο δημιουργήθηκε με την ένωση των 16 στοιχείων από το ίδιο το σώμα του Arceus *. Ο Δάμος θα επέστρεφε το πετράδι στο Arceus σε κάποια συμφωνημένη χρονική στιγμή, ωστόσο ο Δάμος πρόδωσε το Arceus, ίσως λόγω του υπηρέτη του, του Gishin (που έχει στην κατοχή του Pokémon με δαιμονικά αντικείμενα) και δεν το επέστρεψε. Το Arceus, αδύναμο πλέον, έπεσε μετά από αυτό σε αιώνιο λήθαργο, κρατώντας την οργή της προδοσίας και με τον όρκο να επιστρέψει και να κρίνει την ανθρωπότητα με βάση τις πράξεις του Δάμου.

* Ένα για κάθε τύπο στοιχείο των Pokémon. Το ίδιο το Arceus μπορεί να αλλάξει τύπο ανάλογα με την πλάκα (plate) που μπορεί να κρατά κάθε φορά σαν αντικέιμενο.

Χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια απόγονος του Δάμου, η Sheena, προστατεύει τα ερείπια της Michiina με τη συνοδεία ενός άνδρα ονόματι Kevin και το καθήκον να επιστρέψει τη Σφαίρα της Ζωής στο Arceus όταν αυτό πρόκειται να επιστρέψει. Ο γνωστοί μας Ash, Brock και Dawn επισκέπτονται τη γη της Michiina κατά την περιπλάνησή τους στην περιοχή Shinnoh και καταλήγουν παγιδευμένοι σε έναν υδροστρόβιλο. Η Sheena παρατηρεί το γεγονός και προσεύχεται στο Dialga που εμφανίζεται και ηρεμεί τον στρόβιλο. Η Sheena στη συνέχει αξεναγεί τον Ash και την παρέα του και τους εξηγεί τις διαφορετικές διαστάσεις στις οποίες κατοικούν τα Dialga, Palkia και Giratina.

Ωστόσο, όχι πολύ αργότερα, οι τρείς αυτοί γίγαντες εμφανίζονται και συνεχίζουν μπροστά στα έκπληκτα μάτια όλων την αιώνια μάχη τους. Η καταστροφική τους όμως μάχη, σαρώνει τα ερείπια της Michiina και το Arceus δραπετεύει πρόωρα από τον αιώνιο του ύπνο…

The Acropolis

Το Arceus θεωρείται ο δημιουργός του κόσμου στη μυθολογία των Pokémon, το όνομα προέρχεται απο την ελληνική λέξη αρχή ενώ χαρακτιρίζεται ώς το Pokémon Άλφα για να τονιστεί η ύπαρξή του πριν τη δημιουργία του σύμπαντος. Είναι υπεύθυνο για τη δημιουργία των θεμελιωδών στοιχείων του σύμπαντος και των Pokémon που τα αντιπροσωπεύουν, δηλαδή τα Dialga (χρόνος), Palkia (χώρος) και Giratina (χάος).

Το Arceus δεν είναι διαθέσιμο στους παίχτες των Diamond/Pearl και Platinum προς το παρόν, αναμένετε να δοθεί σε όσους παραστούν στην προβολή της ταινίας στην Ιαπωνία στις 18 Ιουλίου 2009 και αργότερα θα υπάρξουν events για την διανομή του στην Αμερική, κατόπιν στην Ευρώπη και επομένως και στη χώρα μας.

Σχετικά με τον συγγραφέα

Arty2

Ο Ηρακλής είναι αρχιτέκτονας και σχεδιαστής, και κατοικεί στην Αθήνα. Ξεκίνησε το LegendaryPKMN το 2001.