οχι και ασχημη η ομαδα σου. υπαρχει ομως ενα μικρουλακι προβληματακι.... επειδη εχεις 2 steel pokemon, θα ναι ευκολη λεια για fire pokemon. επικινδυνο ειναι επισης και τα magnezone με magnet pull....
Ναι αλλα σου εγιναν καποιες προτασεις και με καποιες απο αυτες συμφωνησες. Εγω σου μιλαω για την τορινη μορφη της ομαδας σου και τι νομιζεις οτι της λειπει.
Ναι , οι ιδεες που μου προτεινατε ειναι εξαιρετικες και θα τις λαβω φυσικα υπ οψην. Οσο για την τωρινη μορφη της ομαδας μου:
Τα " σιγουρακια " :
1. Metagross. Εχω εκπαιδευσει εναν , ειναι εξαιρετικος και μου αρεσει παρα πολυ. Ειναι ενα ποκεμον που παντα ειχα στην ομαδα μου. Τουμπανος και επικινδυνος
2. Scarmory. Εχω δει πολλες μαχες με αυτο το ποκεμον. Ειναι υπουλο και μπορει να κανει μεγαλη ζημια. Επισης εχει πολυ καλη αμυνα και λιγες ευαισθησιες. Το θεωρω απαραιτητο.
3. Porygon - Z. Πιστευω οτι ειναι ενας απο τους καλητερους special sweepers. Εχει μονο 1 ευαισθησια και ειναι ικανος να κανει μεγαλη ζημια. Πουλαει τρελα και τον γουσταρω αγρια.
Για τις υπολοιπες θεσεις:
4. Milotic / Slowking / Tentacruel / Vaporeon : Αυτη ειναι μια πολύ δυσκολη επιλογη. Ολα τα ποκεμον μου αρεσουν. Επισης ολα εχουν την χρησιμοτητα τους. Αν μπορουσα να αποκλεισω 2 απο τα 4 , αυτα θα ηταν το Slowking και το Vaporeon , επειδη δεν προσφερουν κατι " μοναδικο ". Αναμεσα στο milotic και το Tentacruel , θα επελεγα το 2ο και αυτο γιατι ο tentacruel μπορει και status induce να κανει ( με το toxic ) και εχει rapid spin ( κατι που σιγουρα θα φανει χρησιμο ) αλλα και γενικα γιατι εχει καλο speed. Αντιθετα το milotic προσφερεται περισσοτερο για wall ( νομιζω... ) και μπορει να κανει status induce με εξισου καλο τροπο ( hypnosis). Αυτο που το ξεχωριζει απο το tentacruel ειναι το recover , που πραγματικα δινει μεγαλη αντοχη.
5. Salamence , Garchomp: θα τα εκπαιδευσω και τα δυο. Ο salamence θα μπαινει σε μαχες που δεν επιτρεπονται ubers , ενω στα φιλικα θα βαζω garchomp. Και τα δυο ειναι απο τα αγαπημενα μου.
6. Για τη τελευταια θεση κυριαρχο ρολο κατεχει ο Rhyperior. Λιγο το nickname , λιγο οτι ειναι κτηνος , λιγο το πολυ καλο movepool.....Διεκδηκητες για το τιτλο ειναι το Heracross και το Tyranitar ( βεβαια ολα αυτα ειναι λιγο πολυ ιδια στις επιθεσεις τους )
Δεν ξερω αν θα σας φανει χρησιμο για να με συμβουλεψετε , αλλα θα σας δωσω και μια λιστα με τα ποκεμον που μου αρεσουν / θεωρω αξια εκπαιδευσης και προσθηκης στην ομαδα ( περα απ οσα εχουν αναφερθει )
1. Gengar
2. Houndoum
3. Forretress
4.Yanmega
5. Alakazam
6. Froslass
**EDIT**
Για να βγει tendacool με rapid spin πρεπει να το βαλω να ζευγαρωσει με ενα stariu ?
(28-04-2009 10:05 PM)Rhyperior Wrote: [ -> ]Ναι , οι ιδεες που μου προτεινατε ειναι εξαιρετικες και θα τις λαβω φυσικα υπ οψην. Οσο για την τωρινη μορφη της ομαδας μου:
Τα " σιγουρακια " :
1. Metagross. Εχω εκπαιδευσει εναν , ειναι εξαιρετικος και μου αρεσει παρα πολυ. Ειναι ενα ποκεμον που παντα ειχα στην ομαδα μου. Τουμπανος και επικινδυνος
2. Scarmory. Εχω δει πολλες μαχες με αυτο το ποκεμον. Ειναι υπουλο και μπορει να κανει μεγαλη ζημια. Επισης εχει πολυ καλη αμυνα και λιγες ευαισθησιες. Το θεωρω απαραιτητο.
3. Porygon - Z. Πιστευω οτι ειναι ενας απο τους καλητερους special sweepers. Εχει μονο 1 ευαισθησια και ειναι ικανος να κανει μεγαλη ζημια. Πουλαει τρελα και τον γουσταρω αγρια.
Για τις υπολοιπες θεσεις:
4. Milotic / Slowking / Tentacruel / Vaporeon : Αυτη ειναι μια πολύ δυσκολη επιλογη. Ολα τα ποκεμον μου αρεσουν. Επισης ολα εχουν την χρησιμοτητα τους. Αν μπορουσα να αποκλεισω 2 απο τα 4 , αυτα θα ηταν το Slowking και το Vaporeon , επειδη δεν προσφερουν κατι " μοναδικο ". Αναμεσα στο milotic και το Tentacruel , θα επελεγα το 2ο και αυτο γιατι ο tentacruel μπορει και status induce να κανει ( με το toxic ) και εχει rapid spin ( κατι που σιγουρα θα φανει χρησιμο ) αλλα και γενικα γιατι εχει καλο speed. Αντιθετα το milotic προσφερεται περισσοτερο για wall ( νομιζω... ) και μπορει να κανει status induce με εξισου καλο τροπο ( hypnosis). Αυτο που το ξεχωριζει απο το tentacruel ειναι το recover , που πραγματικα δινει μεγαλη αντοχη.
5. Salamence , Garchomp: θα τα εκπαιδευσω και τα δυο. Ο salamence θα μπαινει σε μαχες που δεν επιτρεπονται ubers , ενω στα φιλικα θα βαζω garchomp. Και τα δυο ειναι απο τα αγαπημενα μου.
6. Για τη τελευταια θεση κυριαρχο ρολο κατεχει ο Rhyperior. Λιγο το nickname , λιγο οτι ειναι κτηνος , λιγο το πολυ καλο movepool.....Διεκδηκητες για το τιτλο ειναι το Heracross και το Tyranitar ( βεβαια ολα αυτα ειναι λιγο πολυ ιδια στις επιθεσεις τους )
Δεν ξερω αν θα σας φανει χρησιμο για να με συμβουλεψετε , αλλα θα σας δωσω και μια λιστα με τα ποκεμον που μου αρεσουν / θεωρω αξια εκπαιδευσης και προσθηκης στην ομαδα ( περα απ οσα εχουν αναφερθει )
1. Gengar
2. Houndoum
3. Forretress
4.Yanmega
5. Alakazam
6. Froslass
**EDIT**
Για να βγει tendacool με rapid spin πρεπει να το βαλω να ζευγαρωσει με ενα stariu ?
O Skarmory για lead ανενδείκνυται(τουλάχιστον αν ο αντίπαλος συμβαδίζει με τα metagame δεδομένα).Αν δεις τα 3 πρώτα ποκεμον που γράφεις,έχουν όλα αδυναμία στον Infernape και γενικά σε fire!
H μόνη πρακτικά άμυνα είναι ο Tantacruel,Milotic.Μετά τι;Δεν λέω,καλός ο Rhyperior,όμως αναλογίσου ότι έχει 182281933993 αδυναμίες,πράγμα που τον καθιστά ευάλωτο σχεδόν στα πάντα!Ωστόσο,θα σου πρότεινα να βάλεις Gengar απ΄τα δικά σου προς επιλογή ή tricker Alakazam για να σπας τα walls.
Αυτον το κερατα τον Infernape...Οντως θα εκανε ζημια. Αλλα δεν χρειαζομαι περισσοτερους sweepers , και πιστευω οτι μαλλον ο gengar και ο alakazam δεν ταιριαζουν...
Λοιπον , μετα απο ολα οσα συζητησαμε , θα ηθελα να μου προτεινετε εσεις την καλητερη ομαδα κατα τη γνωμη σας , δικαιολογοντας και το ρολο του καθε ποκεμον και επισης γιατι μπορει να λειτουργισει αποδοτικα. Plz?
σος ποκεμον? α και εσεις σμογκονφαγκς ειστε δλδ.
επισης , δοκιμασε την ομαδα που πρωτοσκεφτηκες και αν δεις οτι εχεις χασει σε πανω απο 10 μαχες τοτε κανε αλλαγες
(30-04-2009 11:09 PM)Xara-lampos Wrote: [ -> ]σος ποκεμον?
φυσικα και ειναι σος! αφου τα ποκεμον της ομαδας του μαριλλαντ (εκτος ραταττα) χρησιμοποιουνται τελεια σε πολλες ομαδες!
δεν υπαρχουν σος ποκεμον, οποιο σ'αρεσει βαζεις, αλλα εσυ βλεπεις ετοιμες ομαδες και αντιγραφεις οποτε πιστευεις οτι καποια ποκεμον ειναι στανταρ σε ομαδες, αυτο προσπαθουσα να περασω.
Ουσιαστικα με αυτο που λες, Chaos, ειναι σαν να βαζεις τους αλλους να χρησιμοποιουν μονο αυτα τα "SOS" Pokemon. Οπως κανουν και στο Smogon δηλαδη. Εχουν πεταξει σχεδον ολα τα Pokemon σε UU & NU Tier, με αποτελεσμα τα χαζο-αμερικανακια να μην κανουν μαχες με τιποτα αλλο παρα μονο με τα 20-25 Pokemon που αποτελουν την ομαδα των OU. Ετσι ομως χανεται η ουσια της εκπαιδευσης και ποικιλιας των Pokemon. Αν ηταν ετσι, ολοι θα καναμε μαχες με αυτα τα "στανταρ" Pokemon και δεν θα υπηρχε πλεον καποιο ενδιαφερον...
Οποτε λοιπον, δεν παει να εχει ο οποιοσδηποτε μια τετοια ομαδα? Αν δεν εχει εστω μια δυνατοτητα να νικησει χρησιμοποιωντας απλα Pokemon κι οχι πολεμικες μηχανες, για μενα δεν τιθεται καν παραδειγμα προς μιμηση. Πιο πολυ μου αρεσει ο τροπος του Blue, που βρηκε τροπο να χρησιμοποιησει ενα απο τα αγαπημενα του Pokemon σωστα και αποτελεσματικα, παρα ενος τυπου που χρησιμοποιει μια ομαδα που με αυτην μεχρι και η γιαγια μου θα μπορουσε να νικησει.
(01-05-2009 12:02 AM)Charizard2005 Wrote: [ -> ]Ουσιαστικα με αυτο που λες, Chaos, ειναι σαν να βαζεις τους αλλους να χρησιμοποιουν μονο αυτα τα "SOS" Pokemon. Οπως κανουν και στο Smogon δηλαδη.
εγω δεν αναγκασα
ΠΟΤΕ κανενα να χρησιμοποιει διαφορα ποκεμον. απλα λεω τη γνωμη μου για μερικα δυνατα ποκεμον. εξαλλου, ελευθερος ανθρωπος ειμαι και οτι μ αρεσει εμενα θα κανω και θα λεω (με μετρο ομως). οποιος εχει προβλημα γι αυτο, pm me....
btw, η ιδεα του να κανουμε χρηση UU/NU δεν ειναι και τοσο χαλια... εξαλλου, το buterfree του φιλιπ ειναι αρκετα καλο και θα το συνιστουσα στην ομαδα του phyperior....
Χμμ...πραγματικα δεν ξερω τι να επιλεξω. Η ομαδα που ειχα φτιαξει περιλαμβανε ολα τα ποκεμον που μου αρεσουν , αρα οπως και να χει , αν επιλεξω με κριτηριο τι μου αρεσει , παλι στα ιδια θα καταληξω.
Εχω καταλαβει οτι το προβλημα με την ομαδα μου ειναι το Skarmory + metagross , επειδη και τα δυο εχουν ευαισθησια στη φωτια , σωστα ;
Κοίτα να δεις. Η ομάδα σου δεν έχει καμία αδυναμία μέχρι να τη δοκιμάσεις. Στη θεωρία είναι όλα καλά, στην πράξη αλλάζει το πράγμα. Λες ότι έχεις αδυναμία στη φωτιά, παίζεις 2-3 μάχες και βλέπεις ότι όντως ισχύει. Δοκίμασε Heatran/Houndoom με Flash Fire. Προσωπικά, πιστεύω ότι με Garchomp και Milotic/Tentacruel, οι Fire-type κινήσεις δεν σε ενοχλούν πολύ. Κάπου είδα και το Magnezone σαν πιθανό counter των 2 Steel-types. Από πού κι ως πού? Οκ, τρώει τον Skarm, δεκτό. Ο Metagross όμως τον έχει στο EQ, και η ομάδα έχει Rhyperior και Garchomp απ' ό,τι βλέπω, που τον τρώνε εξίσου εύκολα.
Τα μόνα σίγουρα fixes που θα έκανα εγώ είναι:
1. Όχι ο Skarm για lead. Leads με sleep-inducing κινήσεις είναι κλασικά, δεν θες να έχεις ένα κοιμισμένο αμυντικό Pokémon, που δεν μπορεί να κάνει Roost, ούτε θες να περάσεις ολόκληρο το παιχνίδι χωρίς να ρίξεις Spikes/SR. To Metagross που πρότεινε ο mAlakazam παραπάνω είναι όντως καλό lead αν και προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ λόγω της αγάπης μου προς το full-sweeping Metagross. Καλό lead είναι και ο Salamence λόγω του Intimidate, αλλά ένα lead με 4x αδυναμία στο Ice δεν ξέρω κατα πόσο βοηθάει τη στιγμή που πολλά leads σκάνε Ice Beam (CB T-tar, Obamasnow, κλπ).
2. Έχεις Metagross, Salamence/Garchomp και Rhyperior. 3 τελείως physical Pokémon. Θα σου πρότεινα να βγάλεις το ένα για κάτι πιο αμυντικό, ίσως κάποιο Ghost, Gengar/Mismagius ή Dusknoir ίσως. Τώρα θα μου πείς, αμυντικός ο Gengar? Ναι, δεν είπα wall, είπα απλά αμυντικό. Έχει 3 immunities, μπλοκάρει το Rapid Spin ώστε να μην χρειάζεται να βγάζεις όλη την ώρα τον Skarm, έχει Hypnosis και Destiny Bond και μπορεί να κοπανήσει κιόλας. Είναι και καλό lead btw. Και το Froslass που έχεις στα προτεινόμενα Pokémon δεν είναι άσχημο, με T-Wave και Substitute ενοχλεί αρκετά, αν και χρειάζεται Hail για να δείξει το full potential του.
Αυτά για την ομάδα.
Για τα SOS Pokémon που αναφέρθηκαν, έλεος. Δίνω πανελλήνιες φέτος, αρκετά SOS θέματα έχω δει, ε, όχι και SOS Pokémon. Δηλαδή να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα Tyranitar κι αν στις "εξετάσεις" "πέσει" κάτι unexpected όπως ξέρω 'γω Feraligatr να τον κοιτάμε να μας τρώει? Μέγα λάθος. Δεν φτιάχνουμε μια ομάδα έχοντας στο μυαλό μας τους πιθανούς κινδύνους μόνο, πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στις διάφορες καταστάσεις. Όχι να νικάει τον Obamasnow μόνο του, να νικάει μια Hail team γενικότερα.
(01-05-2009 12:41 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ]Κοίτα να δεις. Η ομάδα σου δεν έχει καμία αδυναμία μέχρι να τη δοκιμάσεις. Στη θεωρία είναι όλα καλά, στην πράξη αλλάζει το πράγμα. Λες ότι έχεις αδυναμία στη φωτιά, παίζεις 2-3 μάχες και βλέπεις ότι όντως ισχύει. Δοκίμασε Heatran/Houndoom με Flash Fire. Προσωπικά, πιστεύω ότι με Garchomp και Milotic/Tentacruel, οι Fire-type κινήσεις δεν σε ενοχλούν πολύ. Κάπου είδα και το Magnezone σαν πιθανό counter των 2 Steel-types. Από πού κι ως πού? Οκ, τρώει τον Skarm, δεκτό. Ο Metagross όμως τον έχει στο EQ, και η ομάδα έχει Rhyperior και Garchomp απ' ό,τι βλέπω, που τον τρώνε εξίσου εύκολα.
Τα μόνα σίγουρα fixes που θα έκανα εγώ είναι:
1. Όχι ο Skarm για lead. Leads με sleep-inducing κινήσεις είναι κλασικά, δεν θες να έχεις ένα κοιμισμένο αμυντικό Pokémon, που δεν μπορεί να κάνει Roost, ούτε θες να περάσεις ολόκληρο το παιχνίδι χωρίς να ρίξεις Spikes/SR. To Metagross που πρότεινε ο mAlakazam παραπάνω είναι όντως καλό lead αν και προσωπικά δεν θα το χρησιμοποιούσα ποτέ λόγω της αγάπης μου προς το full-sweeping Metagross. Καλό lead είναι και ο Salamence λόγω του Intimidate, αλλά ένα lead με 4x αδυναμία στο Ice δεν ξέρω κατα πόσο βοηθάει τη στιγμή που πολλά leads σκάνε Ice Beam (CB T-tar, Obamasnow, κλπ).
2. Έχεις Metagross, Salamence/Garchomp και Rhyperior. 3 τελείως physical Pokémon. Θα σου πρότεινα να βγάλεις το ένα για κάτι πιο αμυντικό, ίσως κάποιο Ghost, Gengar/Mismagius ή Dusknoir ίσως. Τώρα θα μου πείς, αμυντικός ο Gengar? Ναι, δεν είπα wall, είπα απλά αμυντικό. Έχει 3 immunities, μπλοκάρει το Rapid Spin ώστε να μην χρειάζεται να βγάζεις όλη την ώρα τον Skarm, έχει Hypnosis και Destiny Bond και μπορεί να κοπανήσει κιόλας. Είναι και καλό lead btw. Και το Froslass που έχεις στα προτεινόμενα Pokémon δεν είναι άσχημο, με T-Wave και Substitute ενοχλεί αρκετά, αν και χρειάζεται Hail για να δείξει το full potential του.
Αυτά για την ομάδα.
Για τα SOS Pokémon που αναφέρθηκαν, έλεος. Δίνω πανελλήνιες φέτος, αρκετά SOS θέματα έχω δει, ε, όχι και SOS Pokémon. Δηλαδή να είμαστε προετοιμασμένοι για ένα Tyranitar κι αν στις "εξετάσεις" "πέσει" κάτι unexpected όπως ξέρω 'γω Feraligatr να τον κοιτάμε να μας τρώει? Μέγα λάθος. Δεν φτιάχνουμε μια ομάδα έχοντας στο μυαλό μας τους πιθανούς κινδύνους μόνο, πρέπει να μπορεί να ανταποκριθεί στις διάφορες καταστάσεις. Όχι να νικάει τον Obamasnow μόνο του, να νικάει μια Hail team γενικότερα.
Για το τελεταίο θα διαφωνήσω εν μέρει.Σίγουρα με τον ορισμό sos,κάπου το παιχνίδι περιορίζεται και χάνεται η συνολικότερη μαγεία του.Όμως,σκέψου ότι αν δεν ίσχυε αυτό,δεν θα υπήρχε το metagame ούτε τα tiers.Η τωρινή μορφή του παιχνιδιού καθορίζεται βάσει 3 ποκεμον,του Scizor,του Gyarados και της Blissey(στο περίπου)και οι ομάδες πλέον τρέχουν ένα counter αυτών και μετά βγαίνουν τα anti-coynter ξέρω γω,όπως θες πες τα, κτλ.Επομένως,ανάλογα τα πιο ou ποκεμον οι ανάγκες και ο τρόπος παιχνιδιού αλλάζει.Δεν λέω να παπαγαλίσουμε αβασάνιστα τους αμερικάνους,αλλά να έχουμε υπ΄όψιν και μερικά πράγματα.