Legendary Pokémon

Full Version: Greek Metagame?!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Απο οτι βλεπω ειρξα μια ιδεα αλλα δεν ειχε τις απαραιτητες διευκρινησεις.
Καταρχην Char,το 650 που ειπα ηταν ενας τυχαιος αριθμος...εννοουσα οτι απλα θα οριστει ενα S.B.S για τις ομαδες,που βεβαια να μην ειναι ουτε πολυ μικρος ουτε πολυ μεγαλος,θελει λιγο ψαξιμο.
Τωρα ΝΜ2,αν χρησιμοποιηθει αυτος ο κανονας μεσα σε ενα τουρνουα(η επισημες μαχες κ φτιαχνοντας κατι σαν leader board,δεν ξερω πως μπορει να εξεληχθει)εκει ετσι κ αλλιως θα εχεις μια ενγεγραμενη ομαδα(λογικα)οποτε δεν θα αλλαζεις στο ενδιαμεσο ποκεμον στην ομαδα,δεν υπαρχει προβλημα.Και για τους νεους παιχτες,που δεν ξερουν απο base stats θα μπορουσε καποιος απο τους διοργανωτες κτλ να το υπολογισει για αυτους....αν κ κατα τι γνωμη μου δεν ειναι κατι δυσκολο.Για τις δοκιμαστικες και φιλικες μαχες εννοειται δεν ειναι απαραιτητο να ισχυει,οπως και τωρα που κανουμε οτι θελουμε.

Και ευτυχως σημερα δεν εφαγα σαντουϊτς οποτε προς το παρον δεν εχει τρελες ιδεες Toungue

ΕDIT:Και κατι που μου ηρθε,μπορει κ ολας να μην οριστει Max Sum Base Stat οπως ειπα αρχικα,αλλα να κρινεται απλα ο νικητης απο το S.B.S των ποκεμον που νικησε ο καθενας....αν κ αυτο νομιζω θα δημιουργησει καποια ανισορροπια στις ομαδες(αφου θα παιζουν κ Uber)
@Ninjomewtwo: Δεν εχω πιστει ακομα οτι το παιχνιδι δινει την απαραιτητη προσοχη στις Double Battles. Οι περισσοτερες κινησεις, τα Pokemon, τα items και οι Abilities ειναι καθαρα προσανατολισμενες στις single Battles και απλα χρησιμοποιουνται απο τις Double. Θα ηθελα να υπαρξει πραγματικη προσοχη στις Double Battles για να κατσω να φτιαξω ομαδα προσανατολισμενη σε αυτες. Προς το παρον εχω την αισθηση οτι οι διπλες μαχες εχουν πολυ περισσοτερα κενα απο οτι εχουν οι μονες.
μα υπαρχουν κινησεις, οπως helping hand, που ειναι οτι πρεπει για διπλες μαχες. απλα πρεπει να επινοησουμε δικα μας "combos" για διπλες μαχες, που ουτε το σμογκον δεν επινοησε (ακομα). Wink
(13-05-2009 12:07 PM)BLUE Wrote: [ -> ]@Ninjomewtwo: Δεν εχω πιστει ακομα οτι το παιχνιδι δινει την απαραιτητη προσοχη στις Double Battles. Οι περισσοτερες κινησεις, τα Pokemon, τα items και οι Abilities ειναι καθαρα προσανατολισμενες στις single Battles και απλα χρησιμοποιουνται απο τις Double. Θα ηθελα να υπαρξει πραγματικη προσοχη στις Double Battles για να κατσω να φτιαξω ομαδα προσανατολισμενη σε αυτες. Προς το παρον εχω την αισθηση οτι οι διπλες μαχες εχουν πολυ περισσοτερα κενα απο οτι εχουν οι μονες.

Θα μπορούσαν να υπάρχουν σαφώς περισσότερα στοιχεία στις doubles, αλλά και τώρα πιστεύω ότι αυτά που έχουμε είναι αρκετά για να στηθεί ένα παιχνίδι. Πέραν των απολύτως βασικών (Helping Hand, Follow Me, Lightningrod, Skill Swap, κλπ.), ακόμα και οι κινήσεις των singles μπορούν να συνδυαστούν σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό βγάζοντας ωραία combos στις doubles (Surf - Water Absorb, No Guard - OHKO move, κλπ.). Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσουμε λίγη παραπάνω σημασία στις doubles και να ασχοληθούμε λίγο, αυτή τη στιγμή τις έχουμε τελείως γραμμένες. Είχα σκεφτεί κάποτε αρκετές στρατηγικές που δούλευαν "στο χαρτί", αλλά με το Shoddy να μην υποστηρίζει doubles δεν τις δοκίμασα ποτέ. Λογικά θα ασχοληθώ λιγάκι το καλοκαίρι να δω τι παίζει.

Ίσως να συνεχίσουμε και το DotW τώρα που την κοπάνησε ο Aluado. Wink
(13-05-2009 06:00 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ]Ίσως να συνεχίσουμε και το DotW τώρα που την κοπάνησε ο Aluado. Wink

παντως, τωρα που ανεφερες το DotW, εχω καποιες καλες ιδεες για καποια τελεια ζευγαρια, που θα τα γραψω στο σχετικο θρεντ....Cool

kamehameha

Πολύ καλή ιδέα! Έτσι θα μπορούμε να παίζουμε το αγαπημένο μας παιχνίδι με τους δικούς μας κανόνες. Μόνο μην ξεχάσετε να βάλετε τους κανόνες στο site.
ok, στο thread αυτο εχουμε να ποσταρουμε ιδεα εδω και αρκετες 'βδομάδες, οποτε ειπα να το αναζοπυροσω με μια ιδεουλα που τρυγυρνα στην ακρη του μυαλου μου εδω και αρκετες μερες (ποια ακρη δλδ, ετοιμη ειναι να πεσει). Σκευτομουν, πως αντι να ποστρουμε ιδεες για τους δευτερευων κανονες, να γραφαμε μια δικη μας tier list, και υστερα να συχγονευαμε οσες λιστες ειναι παρομοιες (να συνεργαστουν οι δημειουργοι των παρομοιων list)και σε τελικη ευθεια να βαλουμε ενα poll και να ψηφησουμε ποια θα κρατησουμε. Ετσι, θα ειναι ολα δικαια και θα προωθησουμε και την ομαδικη δουλεια μεταξυ των μελων του (ελληνικου μερους) του forum.

σε λιγες εβδομαδες τελειονουν και οι εξετασεις, οποτε θα εχουμε αρκετο χρονο...

και ειναι μοναχα μια ιδεα, δεν το επιβαλω σε κανεναν!
απλα ηθελα να το τονησω!
Καλη ιδέα αλλά αρκετα δυσκολο να υλοποιειθει.Το μονο που θα μπορουσε να γινει ειναι να κρατησουμε τη λιστα απο το smogon και να γινει μια ψηφοφορια για να διαλεξουμε ποια ποκεμον θα πανε απο τα OU sta Uber και το αντιθετο.Πιστευω οτι αυτο ειναι το μονο εφικτο μιας και δεν υπαρχει πλεον αρκετος χρονος μεχρι την 5η γενια οπου ολοκληρο το metagame θα αλλαξει.
^ θα μπορουσαμε κιολας να φτιαξουμε τα τιερς με βαση τη v gen, μιας & τ σμογκον δεν τα φτιαξε ακομα >;D
No no no, δεν έχουμε "υποδομές" για ελληνικό metagame σε καμία περίπτωση, όπως βλέπω εγώ τη κατάσταση έστω.
deadbumpers Toungue
Αυτή τη στιγμή θα ήθελα να κάνω ένα τεράστιο post αλλά βαριέμαι, οπότε θα τα πω συνοπτικά.

(01-11-2010 12:07 AM)christos21 Wrote: [ -> ]Το μονο που θα μπορουσε να γινει ειναι να κρατησουμε τη λιστα απο το smogon και να γινει μια ψηφοφορια για να διαλεξουμε ποια ποκεμον θα πανε απο τα OU sta Uber και το αντιθετο.Πιστευω οτι αυτο ειναι το μονο εφικτο μιας και δεν υπαρχει πλεον αρκετος χρονος μεχρι την 5η γενεια οπου ολοκληρο το metagame θα αλλαξει.

Το να αλλάξουμε απλά 5 Pokémon δεν έχει νόημα, οι μάχες θα είναι πάλι ίδιες, τα sets σε μεγάλο βαθμό θα είναι ίδια και η "αίσθηση" που θα έχουν οι παίκτες θα είναι πάλι η ίδια, κανόνες που πρέπει απλά να υπακούω, τέλος. Also, το να κάνουμε οτιδήποτε για την Gen IV πλέον το βρίσκω άσκοπο, πάει πέρασε τώρα.

Also, welcome to the forums. Big Grin

(01-11-2010 03:43 PM)Chaos714 Wrote: [ -> ]^ θα μπορουσαμε κιολας να φτιαξουμε τα τιερς με βαση τη v gen, μιας & τ σμογκον δεν τα φτιαξε ακομα >;D

Υπάρχει λόγος που δεν υπάρχουν tiers ακόμα, τα Pokémon πρέπει να δοκιμαστούν με τα καινούρια δεδομένα πριν κατηγοριοποιηθούν. Όχι μόνο τα καινούρια, και τα παλιότερα με καινούριες κινήσεις, abilities, τύπους στην περίπτωση των Rotom, καινούρια μέλη στην ομάδα, καινούριες απειλές, κλπ. Αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, θέλει χρόνο και στοιχεία/δεδομένα από εκατοντάδες μάχες. Εδώ αμάν αν γίνεται και μια μάχη τη μέρα μεταξύ μελών του φόρουμ.

(01-11-2010 07:59 PM)GeorgeSlayer Wrote: [ -> ]No no no, δεν έχουμε "υποδομές" για ελληνικό metagame σε καμία περίπτωση, όπως βλέπω εγώ τη κατάσταση έστω.

Εεεεχμ, σχετικό είναι αυτό, θα μπορούσαμε πολύ απλά να ανοίξουμε έναν server σε Pokémon Online και να γράψουμε τρεις κανόνες και bam, έτοιμο το φοβερό μας "ανταγωνιστικό περιβάλλον". Toungue
Φυσικά όμως αυτό δεν είναι λύση και δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε. Κακά τα ψέματα, δεν έχουμε μέλη που θα ασχοληθούν να παίξουν στο Χ ή Ψ στυλ παιχνιδιού, πόσο μάλλον να βοηθήσουν στη δημιουργία του. Ακόμα και οι λίγοι που είχαμε, τα έχουν ψιλοπαρατήσει (γεια σου NM2, για 'σένα λέω).


Τέλος, βγήκε η Gen V κι όλοι έχουν πέσει με τα μούτρα, τι θα κάνει αυτό το Pokémon, πώς θα επηρεάσει το παιχνίδι η τάδε κίνηση, κλπ. Δεν έχω δει κανέναν να ασχολείται με τα 2 πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που πρστέθηκαν στις μάχες, triple και rotation battles. Τα οποία, όπως έγινε και με τις doubles, πιθανότατα θα είναι και τα "επίσημα".

(01-11-2010 08:05 PM)Arty2 Wrote: [ -> ]deadbumpers Toungue

Damn right, +1 post. xD
Αν έχουν όρεξη αρκετά άτομα πάντως, μπορούμε τουλάχιστον να ασχοληθούμε περισσότερο με την καινούρια γενιά.
Εγω μπορω να βοηθησω αμα θελετε.Θα ηταν καλο να αναπτοιξουμε πιστευω το Ελληνικο Metagame μιας και ειναι λιγοι αυτοι που ασχολουντε στην Ελλαδα.
@Ninjomewtwo:Ευχαριστω και καλως σας βρηκα.Ελπιζω να περασουμε καλα.

Αν θελετε παντως και εγω μπορω να βοηθησω στο να δημιουργηθει greek metagame αν και οντως δεν εχει νοημα πια(τουλαχιστον για την 4η γενια).
Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Reference URL's