Legendary Pokémon

Full Version: [EDITORIAL] RNG Abusing - Hack ή Όχι; Είναι Δίκαιο;
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Γεια σας παιδια,μ αρεσε το θεμα κ αποφασισα να γραψω κ εγω κατι (ασχετο π εχω να εμφανιστω κατι αιωνες στ φορουμ....)

Λοιπον,απ οσα διαβασα,κατ αρχην εβγαλα το εξης συμπερασμα....η διαφωνια π εχετε δυσκολα να λυθει,γιατι κ οι δυο πλευρες εχουν καποια δικια.Οπως ηδη δηλαδη πολλα ατομα ειπαν,δεν ειναι Hack γιατι δεν υπαρχει μεγαλη διαφορα απ το να χρησιμοποιεις IV calculators κτλ κ δεν υπαρχει περιορισμος στο ποιος μπορει να το χρησιμοποιησει(π.χ ενα AR καποιος πρεπει να βρει που το πουλανε,ν εχει κ τα χρηματα π χρειαζεται κτλ).Ομως απο την αλλη δν ειναι κ εντελως "δικαιο",γιατι επεμβαινεις στην φυσικη ροη τ παιχνιδιου.Ενα παραδειγμα,αν δινεις καποια εξεταση στν οποια πατωσεις για Χ λογους,δν πας να γυρισεις τον χρονο κ γνωριζοντας τ θεματα κτλ να πας να γραψεις αριστα (κυριως γιατι δν υπαρχει ο τροπος,αλλιως ειμαι σιγουρο σχεδον ολοι θα τ εκαναν Toungue ).Ειναι απλα καθαρα θεμα του πως βλεπει ο καθενας μας το game.

Αυτα,σαν μια γενικη αποψη.Και τωρα μια προσωπικη πινελια....Εγω μεχρι πριν κανα μηνα δν ειχα πλησιασει το RNG,στην Diamond μ ειχα καμια 600αρια ωρες παιχνιδιου,breed με τι ωρες κτλ για να βγαλω ποκεμον π να ειναι εστω μετρια (δλδ αντε 2-3 στατς 31 κτλ).Ομως στν Black τελειωσα απλα το story κ μετα τα παρατησα γιατι δεν ειχα τον χρονο να ασχοληθω.
Τελικα αφου ολοι μου ελεγαν ποσο ευκολο ειναι το RNG,αποφασισα να ασχοληθω κ εγω (ηθελε κ ενας φιλος μ να μαθει οποτε μαθαιναμε μαζι,κ αλληλοβοηθιομασταν παραλληλα).Οποτε ειναι κ αυτο ενα δεδομενο π πρεπει να ληφθει υποψη,το ποσο χρονο μπορει ν διαθεσει καποιος σε ενα game.Και στην περιπτωση π αναρωτιεστε....Ναι,αυτα τα 5-10 ποκεμον π επιασα μ RNG δν το απολαυσα οσο οταν εφαγα κοντα μισο καλοκαιρι γ να κανω HP Grass Charizard στην Diamond.Αλλα απ το να παρατησω εντελως το παιχνιδι,προτιμησα αυτον τν τροπο.Και οταν θα εχω χρονο θα κανω κ κανονικα breed αλλα μεχρι τοτε,ειτε καλως ειτε κακως,θα (ab)use-αρω το RNG.

EDIT: Και κατι π ξεχασα να πω,το RNG σε βοηθαει απλα με IVs,Natures κτλ....το πραγματικο ταλεντο ειναι να μπορεσεις να φτιαξεις μια καλη στρατηγικη με τ ποκεμον π εχεις,αλλιως οσο δυνατα κ να ειναι στα στατιστικα δν θα καταφερεις τιποτα.

Υ.Γ: Ναι,καλα καταλαβατε...ποσταρα μονο κ μονο για να δειξω οτι ειμαι ζωντανος ακομα Toungue
(04-11-2011 02:19 AM)Garam Wrote: [ -> ]Υ.Γ: Ναι,καλα καταλαβατε...ποσταρα μονο κ μονο για να δειξω οτι ειμαι ζωντανος ακομα Toungue
εγώ είμαι ποιο παλιός από εσένα (στο forum Toungue)
το πήρες και πάνω σου, u mad bro?
[Image: 8465608181328.jpg]
Συνοπτικά χωρίς να έχω διαβάσει τα προηγούμενα: το RNG είναι εν μέρει σαν την κλονοποίηση ή το Missigno που σίγουρα χρησιμοποιούσαν όλοι στις 2 πρώτες γενιές, με τη διαφορά ότι χρειάζεται και υπολογιστή ο οποίος όμως σε αντίθεση με το τι συμβαίνει στο hacking δεν επιδρά άμεσα στο παιχνίδι (ή και καθόλου, απλά υπολογιστικό εργαλείο είναι). Άρα με τον ορισμό του hacking ως εξωτερική παρέμβαση (που δεν ξέρω καν αν μπορεί να θεωρηθεί σωστός ένας τέτοιος ορισμός), RNG<>hacking. Plus ότι βοηθάει όπως είπε ο Adk ( οκ διάβασα τα 2 πρώτα σχολια Toungue ) στην εξοικονόμηση χρόνου για "καθαρό" παιχνίδι.
Υπάρχουν φυσικά και οι φορές που έχουμε και RNG και κλωνοποίηση μαζί!
Μα είστε σοβαροί; Προσωπικά αν είχα ένα δύσκολο πόκεμον το οποίο έγινε με Random Number κλπ. δεν θα ευχαριστιόμουν τις νίκες μου vs του Db0 και θα δυσανασχετούσα με τις ήττες μου. Έχω εκφράσει και πιο παλιά την άποψη ότι το wifi και οι λοιπές μάχες πρέπει να μείνουν καθαρές από τέτοιου ίσους αθέμιτα μέσα (τι υπέροχος κόσμος θα ήμασταν αν όλοι έβλεπαν την ηθική πλευρά!) και πως αν κάποιος θελήσει να δοκιμάσει το "τέλειο" πόκεμον πρέπει να το κάνει εφ ίσοις όροις στο PO κλπ.
Λοιπόν το RNG κατά τη γνώμη δεν είναι hack, αλλά ούτε και τελείως καθαρό όπως το breeding(εκτός από εκείνες φορές που κάνουμε βαρβαρότητες και βάζουμε μωρά να ζευγαρώσουν με 100αρια. Toungue). Τέλος πάντων, πιστεύω πως όταν κάνεις breeding και πας στον IV checker και σου λέει ακριβώς ότι θέλεις το αίσθημα δεν γίνεται να συγκριθεί με αυτό που σου αφήνει το RNG.

Επιπλέον όταν νικάς Pokemon που ξέρεις ότι είναι RNG'ed στο RN ή κάπου αλλού το χαίρεσαι με την ψυχή σου, ενώ αν ξέρεις ότι παίζατε με ίσους όρους έχεις σχεδόν την ίδια αίσθηση με το όταν νικάς έναν πιο καινούργιο.
Θα συμφωνησω με τον Vezok, κυριως στο τελευταιο κομματι.(Παρεπιπτωντως ωραιο το καινουργιο avatar)
RNG ειναι καθαρα το ποσο ψαγμενος εισαι και κατ' εμε εχει με το ποσο μακρια φτανεις για ενα τελειο ποκεμον.Με τιποτα δεν κατηγορω οσους το χρησιμοποιουν (μην πω οτι τους θαυμαζω κιολας που εχουν την υπομονη να κατσουν αν το μαθουν) απλα με ενοχλει οταν χανω απο ποκεμον που, ενω φαινομενικα ειχαν μεγαλο μειονεκτημα, τελικα καταφεραν και μου το γυρισαν.Οκευ, αυτο που κανει μια μαχη γουστοζικη πολλες φορες, αλλα δεν παυει να ειναι ενοχλητικο.
Τελος παντων, η γενικευμενη αποψη μου ειναι εξης : αν ολοι οι παικτες που ανεβαζουν τα ποκεμον τους συμβατικα ειναι ανθρωποι που ψαχνουν για χρυσαφι στο ποταμι που περναει κοντα στην πολη τους , και οτι βρουνε, αυτοι που χρησιμοποιουν RNG ειναι παλι χρυσοχοοι οι οποιοι εχουν ενα χαρτι που τους δειχνει οτι ΑΝ περπατησουν καμια 10 μιλια παραπανω και περασουν 3-4 βουνα, ειναι πολυ πιθανο εως σιγουρο οτι θα βρουν παρα πολυ χρυσαφι.(Πωπω, φιλοσοφησα παλι Toungue Αλλα, περα απο την πλακα, αυτη πιστευω πως ειναι η κατασταση.Οσο κλεφτης ειναι αυτος που εχει τον χαρτη, αλλο τοσο ειναι αυτος που χρησιμοποιει RNG)
H xara tou na skas auga isws einai ontws kalh sto telos, omws paramenei poly pio dyskolo apo to na kaneis RNG kai einai krima. Proswpika apla den prolavainw pleon na pai3w me symvatikous tropous kai to RNG einai mia poly kalh 8emith lysh gia mena, xwris na anagkazomai na kanw apeira auga kai na 3odeuw e3isou apeires wres gia metria pros sympa8htika telika apotelesmata.

8elw genika na kataferw na apoktw to kalytero dynaton apotelesma me ton eukolotero 8emito tropo, den pisteuw oti lew kati paralogo h anaisxynto, nomizw pws se olous mas aresei. Fysika auto synepagetai me t'oti den 8a pernousa pote se tyxon paranoma mesa opws to AR. Akoma ki etsi vevaia gia kapoious to RNG synexizei na mhn einai h8ika swsto, alla den mporw na kanw kati dystyxws gi'auto Toungue
Οπως λεει και ενας μεγαλος pokemonφιλοσοφος Toungue
A man RNGs, a slave breeds for days...
(Δεν θελω να θιξω κανεναν breeder παντως)
^
Tώρα μη πω πώς τι λέει ένας άλλος μεγάλος Pokémonφιλόσοφος γιατί θα θιχτούν σίγουρα οι RNGers.
(05-11-2011 05:56 PM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]^
Tώρα μη πω πώς τι λέει ένας άλλος μεγάλος Pokémonφιλόσοφος γιατί θα θιχτούν σίγουρα οι RNGers.

Γτ δν το λες?Εγω δν εχω προβλημα.......(μια ερωτηση , απο το Youtube ειναι?)

(edit reason: the cancer in this post was too damn high.)
(05-11-2011 06:01 PM)Kingnothing412 Wrote: [ -> ]Γτ δν το λες?Εγω δν εχω προβλημα.......(μια ερωτηση , απο το Youtube ειναι?[Image: trollface.png])

Όχι, από το facebook που δεν έχω είναι....

Δεν είναι το θέμα να το πω (γιατί δεν το θεωρώ σωστό περισσότερο), απλώς δεν το θεωρώ και καθόλου βάσιμο ότι και αυτοί που κάνουν rng είναι απλώς σε ανώτερο επίπεδο. Μπορεί στην απόδοση ναι, αλλά όχι στα πάντα.
(05-11-2011 06:14 PM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]
(05-11-2011 06:01 PM)Kingnothing412 Wrote: [ -> ]Γτ δν το λες?Εγω δν εχω προβλημα.......(μια ερωτηση , απο το Youtube ειναι?[Image: trollface.png])

Όχι, από το facebook που δεν έχω είναι....

Δεν είναι το θέμα να το πω (γιατί δεν το θεωρώ σωστό περισσότερο), απλώς δεν το θεωρώ και καθόλου βάσιμο ότι και αυτοί που κάνουν rng είναι απλώς σε ανώτερο επίπεδο. Μπορεί στην απόδοση ναι, αλλά όχι στα πάντα.
Αυτο ενοειται.Το απεδειξες σε εκεινες τις μαχες που καναμε στο po.(για οσοθσ δν ξερουβν ειχαμε βαλει ακομα και τα ivs των πκμν μας να ειναι ιδια με αυτα που θα χρισιμοποιουσαμε sto aft.)Εγω τα ειχα ολα Rnged ενω εσυ ειχες απλα σωστα?Κιομως δν μπορεσα να σε νικισω........ι στρατιγικη μετραει.Αλλος ενας λογος που δν θεωρω το RNG λαθος.
^
Βασικά δεν εννοούσα ακριβώς αυτό αν και εννοείται ότι η στρατηγική μετράει αρκετά παραπάνω από τα stats.

Αυτό που θέλω απλώς είναι όσοι κάνουν rng να ξέρουν ότι το breeding που κάνουμε (εγώ τουλάχιστον) είναι επιλογή μας, ξέροντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του, και όχι ηλιθιότητα ή λύση ανάγκης επειδή δεν ξέρουμε/καταλαβαίνουμε το rng.
First post updated. Smile
(05-11-2011 05:56 PM)Divided by Zer0 Wrote: [ -> ]^
Σορρυ περισσοτερο για πλακα το ειπα και οχι για να μειωσω εσας τους IV breeders.Αντιθετως δεν λεω ειναι πιο πορωτικο να breedαρεις παρα να κανεις RNG και γενικως το ευχαριστιεσαι πιο πολυ στο τελος.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Reference URL's