03-02-2012, 11:37 PM
03-02-2012, 11:52 PM
Σίγουρα. Δεν είπα κάτι άλλο. Απλώς θεωρώ ότι το RNG abuse μοιάζει αρκετά, καθως μπορείς να πιάσεις ένα Pokemon όπως ακριβώς το θες. Βέβαια το RNG abuse έχει λίγο κόπο και θέλει και EV training μετά, αλλά κι αυτό είναι θέμα λίγων ωρών...
10-02-2012, 08:20 PM
Παίζοντας online μάχες παρατήρησα ότι οι αντίπαλοί μου χρησιμοποιούσαν ισχυρότατα (συχνά μάλιστα shiny) legendary pokemon με σχεδόν τέλεια χαρακτηριστικά και τέλεια hidden power. Στην αρχή πίστευα ότι μάλλον είχαν κάποια συσκευή cheating, αλλά ενάς φίλος μου είπε για το περίφημο RNG abuse, τον εύκολο τρόπο για να αποκτήσει κάποιος (νόμιμα) pokemon που αγγίζουν την τελειότητα.
Με δυο λόγια, χρησιμοποιώντας κάποια προγράμματα σε υπολογιστή μπορεί κάποιος να υπολογίσει έναν ορισμένο χρόνο, τον οποίο αν καταφέρεi και πετύχει τότε το pokemon που θα πιάσει θα είναι σχεδόν τέλειο. Το κόλπο αυτό λέγεται RNG abuse, δηλαδή κατάχρηση του συστήματος δημιουργίας των (υποτίθεται) τυχαίων αριθμών. Έτσι αντί κάποιος να κάνει άπειρες φορές reset μέχρι να του βγει κάποιο legendary με καλά στατιστικά, απλά χρησιμοποιεί κάποιο πρόγραμμα σε υπολογιστή που εμφανίζει τους χρόνους που υπάρχουν pokemon με καλά στατιστικά. Ή μπορεί να δημιουργήσει ένα αβγό pokemon σχεδόν τέλειο, χωρίς να είναι αναγκασμένος να φτιάξει εκατοντάδες ή και χιλιάδες αβγά.
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσω τέτοια κόλπα, κι ας χάνω στις online μάχες. Απλά το λέω γιατί ίσως κάποια παιδιά να μην ξέρουν τον λόγο που οι αντίπαλοί τους έχουν τόσο τέλεια pokemon.
Με δυο λόγια, χρησιμοποιώντας κάποια προγράμματα σε υπολογιστή μπορεί κάποιος να υπολογίσει έναν ορισμένο χρόνο, τον οποίο αν καταφέρεi και πετύχει τότε το pokemon που θα πιάσει θα είναι σχεδόν τέλειο. Το κόλπο αυτό λέγεται RNG abuse, δηλαδή κατάχρηση του συστήματος δημιουργίας των (υποτίθεται) τυχαίων αριθμών. Έτσι αντί κάποιος να κάνει άπειρες φορές reset μέχρι να του βγει κάποιο legendary με καλά στατιστικά, απλά χρησιμοποιεί κάποιο πρόγραμμα σε υπολογιστή που εμφανίζει τους χρόνους που υπάρχουν pokemon με καλά στατιστικά. Ή μπορεί να δημιουργήσει ένα αβγό pokemon σχεδόν τέλειο, χωρίς να είναι αναγκασμένος να φτιάξει εκατοντάδες ή και χιλιάδες αβγά.
Προσωπικά δε με ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσω τέτοια κόλπα, κι ας χάνω στις online μάχες. Απλά το λέω γιατί ίσως κάποια παιδιά να μην ξέρουν τον λόγο που οι αντίπαλοί τους έχουν τόσο τέλεια pokemon.
10-02-2012, 08:58 PM
ΜΕΤΑΜΟΝ είχαμε και διαφωνίες κατά πόσο είναι "σωστό" να κάνεις χρήση του RNG ή όχι σε ένα άλλο thread.Δυστυχώς αν θες να ασχοληθείς με competitive battling και να έχεις καλά αποτελέσματα πρέπει να κάνεις RNG γιατί όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν.Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμη και αν το έκανα θα το έκανα μόνο στα θρυλικά αφού δεν μπορώ να τα κάνω αυγά.Μπράβο σου που προτιμάς τον δύσκολο δρόμο του breeding και όχι τον εύκολο του RNG.
ΥΓ Δεν έχω σκοπό με όσα λέω να προσβάλω κάποιον που κάνει χρήση του RNG abuse
11-02-2012, 06:10 AM
ΟΚ, βασικά αυτό που ήθελα να επαληθεύσω είναι ότι όντως οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το κόλπο.
Μου λύθηκε πλέον η απορία.
Οπότε δήλαδη, ως συμπέρασμα μπορώ να πώ ότι:
Από τη μια χάνεται η αντικειμενική αξία ενός καλού breeding, αλλά από την άλλη το παιχνίδι γίνεται πιο "δημοκρατικό" αφού πλέον δε χρειάζεται κάποιος να δαπανήσει άπειρες ώρες έτσι ώστε να αποκτήσει ένα σχεδόν άψογο pokemon.
Μου λύθηκε πλέον η απορία.
Οπότε δήλαδη, ως συμπέρασμα μπορώ να πώ ότι:
Από τη μια χάνεται η αντικειμενική αξία ενός καλού breeding, αλλά από την άλλη το παιχνίδι γίνεται πιο "δημοκρατικό" αφού πλέον δε χρειάζεται κάποιος να δαπανήσει άπειρες ώρες έτσι ώστε να αποκτήσει ένα σχεδόν άψογο pokemon.
11-02-2012, 06:22 AM
(10-02-2012 08:58 PM)tzanakos Wrote: [ -> ]ΜΕΤΑΜΟΝ είχαμε και διαφωνίες κατά πόσο είναι "σωστό" να κάνεις χρήση του RNG ή όχι σε ένα άλλο thread.Δυστυχώς αν θες να ασχοληθείς με competitive battling και να έχεις καλά αποτελέσματα πρέπει να κάνεις RNG γιατί όλοι σχεδόν οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν.Προσωπικά δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμη και αν το έκανα θα το έκανα μόνο στα θρυλικά αφού δεν μπορώ να τα κάνω αυγά.Μπράβο σου που προτιμάς τον δύσκολο δρόμο του breeding και όχι τον εύκολο του RNG.
Metamon συμφωνω απολυτα , εχεις απολυτο δικιο και πολυ καλα τα εξιγησες. Τωρα τζανακο........για αυτο που ειπες πως το RNG ειναι ευκολος δρομος. Σου πρωτεινω να ψαξεις λιγο την διαδικασια και αν σου φενεται ευκολη παλι , να την δοκημασεις και μονος σου. Αν παλι μετα απο αυτο πιστευεις πως το breeding ειναι πιο δυσκολο............τι να σου πω. Πρεπει να εισε παρα πολυ ατυχος για να μην παιτυχενεις πκμν με 2-3 καλα ivs σε 1-2 μερες
11-02-2012, 01:44 PM
(11-02-2012 06:22 AM)Kingnothing412 Wrote: [ -> ]Αν παλι μετα απο αυτο πιστευεις πως το breeding ειναι πιο δυσκολο............τι να σου πω. Πρεπει να εισε παρα πολυ ατυχος για να μην παιτυχενεις πκμν με 2-3 καλα ivs σε 1-2 μερες
Με RNG abusing βγάζεις Pokémon με 6 καλά IVs και σωστά ability/nature/γένος σε 5-10 λεπτά, δε συγκρίνονται οι δυο διαδικασίες. Το RNG abusing είναι μακράν ευκολότερο και παίρνει ελάχιστη ώρα, κι αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος το χρησιμοποιεί άλλωστε, αν το breeding ήταν ευκολότερο, ποιος ο λόγος να μιλάμε για RNG;
Επίσης μιας κι είμαστε πάνω στο θέμα, η Nintendo και η TPCi στέλνουν ένα canned e-mail όταν τους ρωτήσεις ποια είναι η στάση τους στα Pokémon που έχουν πιαστεί μέσω RNG manipulation, πιστεύουν πώς δεν θα έπρεπε να γίνεται γιατί καταστρέφει την εμπειρία του παιχνιδιού αλλά δεν μπορούν να αποτρέψουν τους παίκτες να το χρησιμοποιούν ή κάνουν τίποτα γενικότερα καθώς τα Pokémon είναι πιασμένα με νόμιμα μέσα.
11-02-2012, 05:33 PM
(11-02-2012 01:44 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ]Ε τοτε πρεπει να ειμαι φοβερα μεγαλο noob , για nature kai shiny eggs gen 4 για ενα πκμν εγω χρειαζομαι 6-12 ωρες. Σινεχομενα.(11-02-2012 06:22 AM)Kingnothing412 Wrote: [ -> ]Αν παλι μετα απο αυτο πιστευεις πως το breeding ειναι πιο δυσκολο............τι να σου πω. Πρεπει να εισε παρα πολυ ατυχος για να μην παιτυχενεις πκμν με 2-3 καλα ivs σε 1-2 μερες
Με RNG abusing βγάζεις Pokémon με 6 καλά IVs και σωστά ability/nature/γένος σε 5-10 λεπτά, δε συγκρίνονται οι δυο διαδικασίες. Το RNG abusing είναι μακράν ευκολότερο και παίρνει ελάχιστη ώρα, κι αυτός είναι και ο λόγος που ο κόσμος το χρησιμοποιεί άλλωστε, αν το breeding ήταν ευκολότερο, ποιος ο λόγος να μιλάμε για RNG;
Επίσης μιας κι είμαστε πάνω στο θέμα, η Nintendo και η TPCi στέλνουν ένα canned e-mail όταν τους ρωτήσεις ποια είναι η στάση τους στα Pokémon που έχουν πιαστεί μέσω RNG manipulation, πιστεύουν πώς δεν θα έπρεπε να γίνεται γιατί καταστρέφει την εμπειρία του παιχνιδιού αλλά δεν μπορούν να αποτρέψουν τους παίκτες να το χρησιμοποιούν ή κάνουν τίποτα γενικότερα καθώς τα Pokémon είναι πιασμένα με νόμιμα μέσα.
11-02-2012, 07:07 PM
To προβλημα οντως ειναι δικο σου.Ενα pokemon με 31 IVs παντου bred shiny δεν πρεπει να παιρνει παραπανω απο μιαμιση ωρα.Για το απλο shiny,σε 30 λεπτα κανονικα επρεπε να μπορεις να το κανεις.
11-02-2012, 07:13 PM
(11-02-2012 07:07 PM)christos21 Wrote: [ -> ]To προβλημα οντως ειναι δικο σου.Ενα pokemon με 31 IVs παντου bred shiny δεν πρεπει να παιρνει παραπανω απο μιαμιση ωρα.Για το απλο shiny,σε 30 λεπτα κανονικα επρεπε να μπορεις να το κανεις.
βασικα ενταξι , ειναι και το οτι προσπαθω να βρω ενα seed για χρυσο metagross adamant natured και δεν μπορω να βρω ενα που δεν θελει πανο απο 1000κατι coin flips , και χανω το μετρημα απ οτι φενεται καποια στιγμη και ξανα απ την αρχη. Αυτο το πραμα ομως ειναι αρκετα χρονοβορο.
11-02-2012, 09:01 PM
(11-02-2012 07:07 PM)christos21 Wrote: [ -> ].Ενα pokemon με 31 IVs παντου bred shiny δεν πρεπει να παιρνει παραπανω απο μιαμιση ωρα.Για το απλο shiny,σε 30 λεπτα κανονικα επρεπε να μπορεις να το κανεις.
Ρε συ, δεν κατάλαβα τι εννοείς, αυτό το λες για άμα κάνεις rng ή breeding? Γιατί αποκλείεται με breeding να χρειάζεται τόσο λίγο και άμα κάνεις rng καλό και ξες νομίζω οτι το πολύ ένα μισάωρο να πάρει. Απ' ότι ξέρω δηλαδή.
11-02-2012, 09:08 PM
Λοιπον , για οσους λενε πως το RNG δεν ειναι δυσκολο/χρονοβορο πηγεντε φτιαξτε ενα Shiny Adamant Metagross egg στην Diamond. Να δουμε ποση ωρα θα σας παρει.
11-02-2012, 09:42 PM
@Db0 : Για RNG μιλαω,με breeding ειναι αδυνατο αυτο τοσο γρηγορα.
@ΚΝ412 : Πρεπει να εχω κανει τετοιο,θα το δωσω στο giveaway που θα κανω καποια στιγμη.
@ΚΝ412 : Πρεπει να εχω κανει τετοιο,θα το δωσω στο giveaway που θα κανω καποια στιγμη.
11-02-2012, 10:18 PM
(11-02-2012 09:42 PM)christos21 Wrote: [ -> ]@Db0 : Για RNG μιλαω,με breeding ειναι αδυνατο αυτο τοσο γρηγορα.
Ετσι απλα? τεσπα θα κανω και εγω ενα με το Virizion οταν επιτελους βγαλω ακρη με τα parameters.......αλλα για το μεταγκρος , σοβαρα δεν σου ευγαλε κανενα χαζο αποτελεσμα οπως εμενα? εμενα μ ελεγε στην καλυτερη περιπτωση 1000 coinflips. Alios 2-3 xiliarika.......
12-02-2012, 01:22 AM
Καλησπέρα άλλη μια φορά από εμένα.. Διάβασα ποιο πάνω ότι το "RNG" είναι ποιο δύσκολο από το "breeding"..Αλήθεια το πιστεύεται αυτό? το να είναι δύσκολο να χειριστείς ένα πρόγραμμα λόγω επειδή είναι περίπλοκο και έχει πολλά χαρακτηριστικά δν το καθιστά και δυσκολότερο από το breeding ..Γιατί εγώ για ένα legendary ποκεμον με μέτρια προς καλά στατιστικά με nature και όλα τα σχετικά έφαγα 2 μέρες για να το πετύχω έτσι.. Ενώ μπορούσα άνετα να ασχοληθώ μια μέρα 2 με το RNG και μετά να έχω ότι θέλω όπως το θέλω μέσα ς μισή ώρα το πολύ που αναφέρουν κάποια άτομα.. και η περίπτωση μου δν είναι καν breeding..Γιατι στο breeding υπάρχουν φορές που η θα έχεις τα i'vs καλά και το nature αλλά όχι την ability , η θα έχεις το nature και όχι τα i'vs η θα σου λείπει το nature και τα iv's θα εχεις μόνο την ability και πάει λέγοντας..οπότε με λίγα λόγια για να μην το μακρυγορούμε για να φτιάξεις μια 6αδα ποκεμον με "RNG" χρειάζεσαι τουλάχιστον μια μέρα κ πολύ λέω ενώ υπό κανονικές συνθήκες θέλεις 1 βδομάδα και..αυτή είναι η γνώμη μου και δν θέλω να κατηγορήσω κανέναν ..συγνώμη για τυχόν λάθη.. Πολλά χαιρετίσματα στον τζανακο και στον Db0