Tbh, βαριέμαι άπειρα να διαβάσω ότι έχει λεχθεί παραπάνω, όπως πιθανότατα θα βαριέται κι ο επόμενός μου, οπότε τσάμπα γράφω. Αλλά ας παραθέσω καμιά άποψη.
Προσωπικά, το RNG abuse δε θα το χαρακτήριζα ακριβώς ως hacking. Απλώς ο RNG εκτελεί μια συγκεκριμένη και κομματάκι πολύπλοκη διαδικασία, την οποία δεν ξέρω πώς στο διάολο θα μπορούσε κάποιος να συλλάβει, αλλά με κάποιον τρόπο η διαδικασία αυτή έφτασε και σε μας. Θεωρώ ότι θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν είχε συμβεί αυτό. Επίσης πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαν φτάσει σε μας και άλλα πράγματα όπως το τι ΕVs δίνει το κάθε Pokemon, τα IVs κλπ. Τώρα, κάποια πράγματα όπως κάποια glitches, πάλι πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να μη μας αφορούσαν, αλλά θεωρώ ότι όλο και κάποιος θα τα ανακάλυπτε τυχαία, οπότε θα ήταν λίγο-πολυ αναπόφευκτο να μη μαθευτούν.
Βέβαια, πολλά άτομα θέλουν να ασχοληθούν με competetive battling, το οποίο θα βασιστεί κυρίως στην ικανότητα κάποιου να συνθέτει ομάδες, επομένως είναι λογικό αυτά τα άτομα να θέλουν να προσπεράσουν το breeding και όλα τα παρεμφερή. Αυτό γίνεται είτε με το RNG abuse, είτε με το PokeSav (ή κάτι τέτοιο), γι' αυτό και δε θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Κάτι άλλο που έχω να πω πάνω σε αυτό είναι ότι είμαι πεπεισμένος πως αν δε γνωρίζαμε περί IVs, EVs, ίσως και τα natures και όλα αυτά, δε θα είχαμε ούτε όλο αυτό το hacking που έχουμε σήμερα, ούτε θα σκοτωνόμασταν για τα τέλεια Pokemon. Θα παίζαμε ωράια και καλά με Pokemon που
πραγματικά μας αρέσουν, χωρίς να κοιτάμε ποιο έχει μεγαλύτερο Base Attack φερ' ειπείν ή ποιο είναι καλύτερο ανταγωνιστικά. Αυτά.
Α, και για να καταλήξω σε κάποιο συμπέρασμα, θεωρώ ότι σίγουρα θα ήταν καλύτερα να μη μας ενδιέφερε το όλο θέμα, αλλά δεν το χαρακτηρίζω ακριβώς ως hacking, αν και είναι κάτι που φέρνει αρκετά σε hacking.
Ελπίζω να το διαβάσει κανείς.