02-09-2012, 11:54 AM
Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε ότι είπα παραπάνω και δεν ξενέρωσα και τόσο με το RNG στις Β2W2 γιατί το μεγαλύτερο μέρος των RNG θα συνεχίσω να τα κάνω σε white,από B2W2 θα κάνω μόνο τα εκάστοτε event και τα stationary.
(02-09-2012 01:50 PM)Chaos714 Wrote: [ -> ]Ξέρει κανείς κανένα απλό οδηγό για RNG; Δε καταλαβαίνω ντιπΈχε λίγη υπομονή και σε λιγες μέρες θα ανεβάσω 2 οδηγούς στα ελληνικά.4-5 μέρες.Λοιπόν,όχι.Αν έκανες modify,τότε μιλάμε για hack.Το rng σημαίνει random number generator.Είναι ένα λογισμικό που κάνει τα πράγματα τυχαία και χρησιμοποιειτεια σε παιχνίδια τύχης για να μην κερδίζεισ ποτέ lol.Επειδή μιλάμε γιακάτι ηλεκτρονικό δνε είναι ουσιαστικά τυχαίο,ελένχεται απο μια ολοκληρςματική συνέχεια,ή συνάρτηση.Πές το όπως θες.Ή και ακολουθία.Φαντάσου το σαν μία εξίσωση ανώτερων μαθηματικών.Λοιπόν η κύρια μεταβλητή της είναι ο χρόνος.Συγκεκριμένα πότε ακριβώς κσεκινάς το παιχνίδι και πότε πατάς continue.Έχει και άλλες μεταβλητές αλλά βαριέμαι να αναλύω τώρα.Απλά εσύ μεένα πρόγραμμα,βρίσκεις ποιό χρόνονα χρησιμοποιήσεις και τα λοιπά γι αναπάρεις το πόκεμονπου θες.Αυτά,είναι σαννα ξέρεις την απάντηση ήδη σε μια τυχαία ερώτηση,δεν πειράζειςτο παιχνίδι.Απλά ελένχεις τις κατά τα άλλα τυχαίες μεταβλητές του παιχνιδιού μιας και γνωρίζεις ποιες είναι.
& γενικά, απ' όσα είδα μέχρι στιγμής, hack δε το λές... απλά τροποποιείς τα stats του wild pokemon/egg πάνω κάτω έτσι ώστε να σου εμφανιστεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σωστά;
(02-09-2012 02:19 PM)NavySealGR Wrote: [ -> ](02-09-2012 01:50 PM)Chaos714 Wrote: [ -> ]Ξέρει κανείς κανένα απλό οδηγό για RNG; Δε καταλαβαίνω ντιπΈχε λίγη υπομονή και σε λιγες μέρες θα ανεβάσω 2 οδηγούς στα ελληνικά.4-5 μέρες.Λοιπόν,όχι.Αν έκανες modify,τότε μιλάμε για hack.
& γενικά, απ' όσα είδα μέχρι στιγμής, hack δε το λές... απλά τροποποιείς τα stats του wild pokemon/egg πάνω κάτω έτσι ώστε να σου εμφανιστεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σωστά;
(02-09-2012 02:31 PM)Chaos714 Wrote: [ -> ]Τα EVs είναι δουλειά δικιά σου,δεν έχει σχέση με το rng(02-09-2012 02:19 PM)NavySealGR Wrote: [ -> ](02-09-2012 01:50 PM)Chaos714 Wrote: [ -> ]Ξέρει κανείς κανένα απλό οδηγό για RNG; Δε καταλαβαίνω ντιπΈχε λίγη υπομονή και σε λιγες μέρες θα ανεβάσω 2 οδηγούς στα ελληνικά.4-5 μέρες.Λοιπόν,όχι.Αν έκανες modify,τότε μιλάμε για hack.
Modify σε λογικά πλαίσια. Πχ 510 total EVs, 31 ΙVs κτλ... ούτε κάν 999 stats
(02-09-2012 02:49 PM)Spyros Wrote: [ -> ]@ Chaos: Ουσιαστικά, έχουν βρει τον τρόπο και τους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί το παιχνίδι για να διαμορφώνει το κάθε τι. Με το RNG abuse κάνεις το παιχνίδι να διαμορφώσει τα πάντα στο Pokemon που θα πιάσεις όπως θες εσύ. Ο πιο απλός οδηγός είναι -πού αλλού;- στο Smogon.
(02-09-2012 03:00 PM)Chaos714 Wrote: [ -> ]Αν θές περίμενε να ποστάρω τους οδηγούς,θα ναι ελληνικά και θα τα καταλάβειςπιο εύκολα.Της 4ης γγενιάς τον φτιάχνς ε την συνεργασία ενός απο τ ακαλύτεραμέλη της Smogon,και της 5ης με μια και μαμώ rnger του pokecommunity(02-09-2012 02:49 PM)Spyros Wrote: [ -> ]@ Chaos: Ουσιαστικά, έχουν βρει τον τρόπο και τους μηχανισμούς που χρησιμοποιεί το παιχνίδι για να διαμορφώνει το κάθε τι. Με το RNG abuse κάνεις το παιχνίδι να διαμορφώσει τα πάντα στο Pokemon που θα πιάσεις όπως θες εσύ. Ο πιο απλός οδηγός είναι -πού αλλού;- στο Smogon.
Link pls (όχι το main page u lazy ass )
@Navy: Ισχύει όντως... μλκια μ soz
(02-09-2012 02:49 PM)Spyros Wrote: [ -> ]Anyway, προσωπικά αυτό το βλέπω σαν hacking. Ή κάτι παρόμοιο. Δεν βγάζουμε Pokes με έναν τρόπο που ξέρουμε ή με τον τρόπο που είχαν στο νου τους οι κατασκευαστές ότι θα τα βγάζαμε. Θα έκανε κάποιος από εμάς 50 coin flips ή θα έκανε 130 βήματα μπροστά από ένα Darkrai πριν αποπειραθεί να το πιάσει; Όχι υποθέτω. Ε, από τη στιγμή που παίζουμε ένα παιχνίδι με διαφορετικό τρόπο απ' ότι υποτίθεται ότι παίζεται και κάνοντας φαινομενικά βλακείες* δεν είναι hacking; Ναι, ξέρω ότι έχουμε συνδέσει άρρηκτα το hacking με την Action Replay, αλλά δε βλέπω κάποια σημαντική διαφορά με το να κοιτάς τον υπολογιστή για να βλέπεις τι πρέπει να κάνεις. Χρησιμοποιούμε και στις δύο περιπτώσεις πληροφορίες και μέσα εκτός του παιχνιδιού.
Θέλω να πω και κάτι άλλο. Τι ορίζουμε ως hacking; Και τι καταλαβαίνει ο καθένας μας ως hacking; Εγώ προσωπικά, όπως και ο fr3 (αν έχω καταλάβει καλά) έχω εντελώς διαφορετική ιδέα στο μυαλό μου για το τι είναι hacking. Αλλά γιατί hacking να είναι μόνο η Action Replay; Γιατί το RNG abuse να μην είναι; Ή το EV training;
(03-09-2012 12:00 PM)christos21 Wrote: [ -> ]Υπάρχει ήδη ένας οδηγός RNG Standard 5th Gen. Abuse στα Ελληνικά απλώς δεν ξέρω αν αυτός που τον έγραψε είναι μέλος εδώ.Άρα ποστάρω μόνο για 4ή γενια υποθέτω
Ορίστε και λινκ:
http://www.pokemon.com.gr/viewtopic.php?f=16&t=65