02-11-2011, 11:05 PM
Τo RNG έχει δημιουργήσει αρκετές συζητήσεις. Νομίζω είναι καιρός, όμως, να δούμε το θέμα από μία άλλη οπτική γωνία.
Μερικοί πιστεύουν πως είναι hack ενώ άλλοι όχι.
Σκοπός μου δεν είναι να αναζητήσω ποιο από αυτά τα δύο είναι. Σκοπός μου είναι το πόσο ΣΩΣΤΟ/ΗΘΙΚΟ είναι να το χρησιμοποιείς.
But first things first...
- Γιατί το θεωρείται σωστό; Ίσως επειδή δε χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα όπως το AR; Οπότε σκέφτεστε, αφού δεν είναι ΑR και το χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος θα είναι σωστό/δίκαιο.
Γενικά, το να χρησιμοποιείς ένα εξωτερικό μηχάνημα, κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό, όταν θέλεις να παίξεις με κάποιον άλλον. Εδώ, δίκαια θα μου πείτε «ΜΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΙ.» Η απάντηση είναι: «Έτσι που τα κάνατε σκ*τα, και κάνετε ό,τι θέλει το Smogon ή δε ξέρω και ποιο άλλο site, κάντε ότι σας καπνίσει.»
Discuss!
Μερικοί πιστεύουν πως είναι hack ενώ άλλοι όχι.
Σκοπός μου δεν είναι να αναζητήσω ποιο από αυτά τα δύο είναι. Σκοπός μου είναι το πόσο ΣΩΣΤΟ/ΗΘΙΚΟ είναι να το χρησιμοποιείς.
But first things first...
- Γιατί το θεωρείται σωστό; Ίσως επειδή δε χρησιμοποιείται ένα μηχάνημα όπως το AR; Οπότε σκέφτεστε, αφού δεν είναι ΑR και το χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος θα είναι σωστό/δίκαιο.
- ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!
- Έχετε δίκιο. Αλλά άνθρωποι σαν εσάς χαλάνε το νόημα του παιχνιδιού. Ποιους εννοώ με το «εσάς»; Φυσικά όχι αυτούς που χρησιμοποιούν το RNG, αλλά αυτούς που δεν κάθονται να σκεφτούν αν είναι σωστό ή όχι, Ή αυτούς που δίνουν χαζά επιχειρήματα.
Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Έπαιζα Multiplayer στο Uncharted 2 & 3. Υπήρχε κάποιο bug το οποίο σου επέτρεπε να πας κάτω από το δρόμο ή μέσα στο αμάξι. Αυτό σου επέτρεπε να δεις όλους τους παίκτες, ανεξάρτητα αν είναι πίσω από τοίχους. Επιπλέον, δεν μπορούσαν να σε νικήσουν. - Το θεωρείται εσείς σωστό αυτο;
- Έχετε δίκιο. Αλλά άνθρωποι σαν εσάς χαλάνε το νόημα του παιχνιδιού. Ποιους εννοώ με το «εσάς»; Φυσικά όχι αυτούς που χρησιμοποιούν το RNG, αλλά αυτούς που δεν κάθονται να σκεφτούν αν είναι σωστό ή όχι, Ή αυτούς που δίνουν χαζά επιχειρήματα.
- ΕΞΟΙΚΟΝΩΜΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ!!
- Αν δε θέλετε να σπαταλάτε χρόνο, να πάτε να παίξετε άλλο παιχνίδι. Από μικρός που ήμουν, έτσι ήταν τα πράγματα. Δεν έιδα κάποιον να παραπονιέται στην 3η Γενιά. Εντάξει, ίσως να ήταν λίγοι. Αλλά ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
Αυτούς τους αριθμούς που βλέπετε... δεν έπρεπε να τους ξέρετε καν.
Εδώ πρέπει να πω επίσης πως όλο αυτό γίνεται για το ONLINE παιχνίδι. Δε με ενδιαφέρει το in-game. Το in-game είναι για ΕΣΑΣ. Να το απολάυσετε όπως θέλετε. Είτε με RNG, είτε με hacking ή ό,τι άλλο θέλετε. Από τη στιγμή που περνάτε καλά in-game με όποιον τρόπο θέλετε, μη σας νοιάζει τι λένε οι άλλοι.
Τα πράγματα αλλάζουν όμως όταν κάνεις μάχες με άλλους. Από κοντά ή από Wi-Fi.
Πείτε ο άλλος δε ξέρει να κάνει RNG ή δεν το ξέρει καν. Ενώ εσείς το ξέρετε. Και έχει χαλάσει τόσο χρόνο για να δυναμώσει αυτά τα Pogheymanz. Το θεωρείται σωστό; Δίκαιο; Ηθικό;
- Αν δε θέλετε να σπαταλάτε χρόνο, να πάτε να παίξετε άλλο παιχνίδι. Από μικρός που ήμουν, έτσι ήταν τα πράγματα. Δεν έιδα κάποιον να παραπονιέται στην 3η Γενιά. Εντάξει, ίσως να ήταν λίγοι. Αλλά ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.
- ΚΑΙ ΤΟ MissingNo ΣΤΗ 1Η ΓΕΝΙΑ;;;
- Είναι πολύ απλό. Μην παιδεύεται το κεφάλι σας. Αν ό,τι κάνετε με το MissingNo in-game δεν αφορά τους άλλους, όπως ανέφερα πιο πάνω. Αλλά αν χρησιμοποιούσατε το Πόκεμον εναντίων κάπου άλλου(με link) τότε τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί; Γιατί το Ποκεμον τα είχε over 9000 bazillion gazillion HP/ATK/DEF/SPD. Ή αν είχατε χρησιμοποιήσει το 7ο αντικείμενο στην τσάντα σας(αν ήταν φυσικά Rare Candy, Protein και τέτοιου είδους πράγματα)
- ΚΑΙ ΑΝ ΠΑΤΑΓΑ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΩ;;;
- Ε θα σας πω μπράβο σας και ναι, αυτό θα ήταν σωστό γιατί δε θα ξέρατε καν αν θα το πετύχετε ή όχι.
- Ask at the right time and thou shalt receive, without conflict/force.
- Ναι, σαφώς. Αλλά χωρίς να χρησιμοποιείς εξωτερικά μηχανήματα ρε φιλαράκ'. xD
Γενικά, το να χρησιμοποιείς ένα εξωτερικό μηχάνημα, κατά τη γνώμη μου δεν είναι σωστό, όταν θέλεις να παίξεις με κάποιον άλλον. Εδώ, δίκαια θα μου πείτε «ΜΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΛΟΙ.» Η απάντηση είναι: «Έτσι που τα κάνατε σκ*τα, και κάνετε ό,τι θέλει το Smogon ή δε ξέρω και ποιο άλλο site, κάντε ότι σας καπνίσει.»
Discuss!