Legendary Pokémon

Full Version: Ερωτήσεις/Απαντήσεις 2
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Λοιπόν. Κάθε 4 Effort Points δίνουν επιπλέον 1 πόντο στο αντίστοιχο stat. Αν ένα Pokémon θα είχε 200 Attack στα Lv.100 (χωρίς να το εκπαιδεύσεις) και του πάρεις 20 EPs σε Attack, θα έχει 200+20/4=205 Attack. Δηλαδή τα EPs που δίνεις σε ένα stat πρέπει να διαιρούνται με το 4 ώστε να πιάσουν τόπο όλα. Οπότε για να maxάρεις ένα stat δεν χρειάζεται να δώσεις 255 EPs αλλά 252 καθώς τα 3 επιπλέον δεν θα προσθέσουν τίποτα. Γι' αυτό όταν θες να εκπαιδεύσεις ένα Pokémon σε 2 stats, π.χ. Attack και Speed, δεν μοιράζεις τα EPs 255/255 αλλά 252/252/4, δίνοντας τα 4 σε ένα άλλο stat.

Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο σε βοήθησαν αυτά που είπα, απλά είναι πράγματα που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένα και είναι δύσκολο να τα εξηγήσεις σε κάποιον που ξεκινάει τώρα. Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το Net Battle πάντως, ένα Pokémon Battle Simulator για την τρίτη generation. Μπορεί να μην έχει όλα τα Pokémon και να μην υπάρχουν servers για να παίξεις πλέον, αλλά το team builder του είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, μακράν ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις πλήρη αντίληψη των EPs, IVs, natures, κλπ. Δεν ξέρω βέβαια αν θα μπορέσεις να βρεις πουθενά το install του τώρα... Πρέπει να το έχω κρατήσει, θα το ανεβάσω εγώ αργότερα αν το έχω.

Χα, το έχω. http://www.megaupload.com/?d=9243WDSJ
Ανταλλαγές μπορείς να κάνεις σίγουρα πριν το 2ο έμβλημα... Σε ένα walkthrough που έβλεπα στο youtube, χρησιμοποιούσαν ένα pokemon που πιάνεται μόνο από ανταλλαγή κατά τη μάχη με τη gardenia.
Σχετικά με τα EPs, όσα είπε ο NM2 βοηθάνε πολύ, απλά πιστεύω ότι πρέπει πρώτα και εσύ ο ίδιος να δοκιμάσεις ev training ώστε να δεις πώς λειτουργεί. Ίσως στην αρχή χάσεις κάποια στους υπολογισμούς, όμως μετά γίνεται συνήθεια και δε θα σου παίρνει πάνω από ένα 45λεπτο.
(28-09-2009 07:13 PM)Ninjomewtwo Wrote: [ -> ]Λοιπόν. Κάθε 4 Effort Points δίνουν επιπλέον 1 πόντο στο αντίστοιχο stat. Αν ένα Pokémon θα είχε 200 Attack στα Lv.100 (χωρίς να το εκπαιδεύσεις) και του πάρεις 20 EPs σε Attack, θα έχει 200+20/4=205 Attack. Δηλαδή τα EPs που δίνεις σε ένα stat πρέπει να διαιρούνται με το 4 ώστε να πιάσουν τόπο όλα. Οπότε για να maxάρεις ένα stat δεν χρειάζεται να δώσεις 255 EPs αλλά 252 καθώς τα 3 επιπλέον δεν θα προσθέσουν τίποτα. Γι' αυτό όταν θες να εκπαιδεύσεις ένα Pokémon σε 2 stats, π.χ. Attack και Speed, δεν μοιράζεις τα EPs 255/255 αλλά 252/252/4, δίνοντας τα 4 σε ένα άλλο stat.

Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο σε βοήθησαν αυτά που είπα, απλά είναι πράγματα που οι περισσότεροι θεωρούν δεδομένα και είναι δύσκολο να τα εξηγήσεις σε κάποιον που ξεκινάει τώρα. Θα σου πρότεινα να κατεβάσεις το Net Battle πάντως, ένα Pokémon Battle Simulator για την τρίτη generation. Μπορεί να μην έχει όλα τα Pokémon και να μην υπάρχουν servers για να παίξεις πλέον, αλλά το team builder του είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, μακράν ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις πλήρη αντίληψη των EPs, IVs, natures, κλπ. Δεν ξέρω βέβαια αν θα μπορέσεις να βρεις πουθενά το install του τώρα... Πρέπει να το έχω κρατήσει, θα το ανεβάσω εγώ αργότερα αν το έχω.

Χα, το έχω. http://www.megaupload.com/?d=9243WDSJ

Χίλια ευχαριστώ!!!Victory
Πιο κατανοητά δεν θα μπορούσες να τα αναφέρεις!!!Wink
Ευχαριστώ επίσης και για το πρόγραμμα !!!
Έχω παίξει μέχρι την silver δεν ξεκινάω τώρα,απλά έχω χάσει λίγο την συνέχεια λόγω μη-συχνής επαφής.Ευχαριστώ και πάλι!
(28-09-2009 07:51 PM)Grovyle_Fan Wrote: [ -> ]Ανταλλαγές μπορείς να κάνεις σίγουρα πριν το 2ο έμβλημα... Σε ένα walkthrough που έβλεπα στο youtube, χρησιμοποιούσαν ένα pokemon που πιάνεται μόνο από ανταλλαγή κατά τη μάχη με τη gardenia.
Σχετικά με τα EPs, όσα είπε ο NM2 βοηθάνε πολύ απλά πιστεύω ότι πρέπει πρώτα και εσύ ο ίδιος να δοκιμάσεις ev training ώστε να δεις πώς λειτουργεί. Ίσως στην αρχή χάσεις κάποια στους υπολογισμούς, όμως μετά γίνεται συνήθεια και δε θα σου παίρνει πάνω από ένα 45λεπτο.

Αυτό είναι σίγουρο?Μήπως χρησημοποίησε AR?
Σίγουρο είναι... Εξάλλου μέσα σε δύο ώρες παίρνεις άνετα 2 εμβλήματα αν ακόμα έχεις αμφιβολίες.
To fc και το username για trades τα δημιουργώ εγώ?
Επίσης αν γίνεται μια πιο απλή ανάλυση για τα IV...
FC στο δίνει μια κοπελιά στον κάτω όροφο οποιουδήποτε PokeCenter. Eίναι στο Pal Pad στα Key Items. "Username" σου θα είναι το όνομα που έχεις διαλέξει για τον παίχτη στην κασσέτα :Ρ


Ι'll let the experts talk about IVs xD
Ok,θα προσπαθισω να δωσω εγω μερικες πληροφορειες:
1)Το FC το παιρνεις τν πρωτη φορα π θα συνδεθεις στο WiFi room,στον κατω οροφο του pokecenter(το FC γραφεται σε ενα key item π λεγεται PalPad)

2)Τα IVs ειναι μια λιγο περιεργη ιστορια αλλα θα προσπαθισω να τν κανω απλη(δν ξερω αν θα το πετυχω).Λοιπον τα IVs ειναι κατι "ποντοι" απο το 0 εως το 31 και απο αυτο εξαρταται η αποκληση που θα εχουν τα στατς τ πκμν απο τα μεγιστα στατς.Κοινως 0 IV=ελαχιστο στατ κ 31 IV=μεγιστο στατ κ πχ 20 ΙV=20 stat points πανω απ το ελαχιστο αλλα 10 λιγοτερο απ το μεγιστο,δλδ ενα πκμν π 8α ειχε 300 σε ενα στατ με 0 IV,θα εχει 331 αν εχει 31 IV k θα εχει 320 με 20 IV.
Tα IVs τωρα ειναι ανεξαρτητα σ καθε στατ,π.χ ενα πκμν μπορει ν εχει HP 10,ATK 15,DEF 1 κτλ.Τα IVs το πκμν τα εχει απο μονο του την στιγμη που το πιανεις(η εκωλαπτεις απ αυγο)κ δεν αυξανονται η μειωνονται,οπως συμβαινει μ τα EVs.
Επισης τα IVs οταν κανεις αυγο,3 τυχαια IVs απο τους γονεις περνανε στο παιδι(κ με αυτον τον τροπο πετυχαινεις IVs οπως τα θες,τς περισσοτερες φορες μ αρκετο λιωσημο)....η "μεταφορα" των IVs στο αυγο δεν ισχυει για τα EVs

Also,welcome στο φορουμ

Υ.Γ:ελπιζω ν βοηθησα κ να μν σε γεμισα με περισσοτερες απορειες

edit:Ok,με προλαβαν αλλοι Toungue
Όπως στα είπε ο garam μόνο να κάνω μία μικρή διόρθωση-διευκρίνηση σχετικά με το breeding και το πέρασμα των IVs που δε γίνεται ακριβώς στην τύχη(είναι κάπως εξειδικευμένη - αν δε θες μη τη λάβεις καν υπόψει σου)

Στην αρχή τα IVs του μωρού καθορίζονται τυχαία.
Έπειτα περνάνε τα IVs 3ων stats τυχαία από τον πατέρα ή τη μητέρα.

Το πρώτο IV μπορεί να είναι οποιοδήποτε είτε από τον πατέρα είτε από τη μετέρα.
Το δεύτερο IV μπορεί να είναι οποιοδήποτε εκτός από HP πάλι είτε από τον ένα γονέα είτε από τον άλλο.
Το τρίτο IV μπορεί να είναι οποιοδήποτε εκτός από HP και Def πάλι είτε από τον ένα γονέα είτε τον άλλο.
Αν τύχει και το 2ο πχ IV αφορά το ίδιο stat με το 1ο, τότε το αντικαθιστά.

Πχ Το θηλυκό έχει 31IVs σε defence και το αρσενικό 15ΙVs σε defence και 31 σε speed(αυτά ισχύουν για οποιοδήποτε stat, όχι μόνο speed ή defence)
Πρώτα τυχαίνει το μωρό να πάρει τα IVs του θηλυκού σε def. Έτσι τώρα θα έχει 31IVs σε defence και τα υπόλοιπα τυχαία.
Στη συνέχεια τυχαίνει να πάρει τα IVs του πατέρα σε defence. Αυτό αντικάθιστά το προηγούμενo ΙV σε defence και τώρα το μωρό θα έχει 15ΙVs σε defence και τα υπόλοιπα τυχαία.
Τέλος, το μωρό τυχαίνει να πάρει τα IVs του πατέρα σε speed. Έτσι όταν εκκολαφθεί το αβγό, εσύ θα έχεις ένα μωρό με 31IVs σε speed και 15IVs σε defence, ενώ τα υπόλοιπα καθορίζονται τυχαία.

Το θέμα με τα IVs μπορεί να γίνει ακόμα πιο πολύπλοκο, στην περίπτωση που ψάχνεις για σωστό hidden power(ελπίζω να μη σε μπέρδεψα παραπάνω :Ρ)
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις απαντήσεις.
Άλλη μία:To game αποθηκεύεται στην sd card ή στην κασέτα?
Θα μπορώ δηλαδή να παίζω ένα save όπως παλιά(blue, silver) ή θα μπορώ να ''σώνω'' πάνω από μια φορές(διαφορετικό new game δηλαδή)?
Τα παιχνίδια αποθηκεύονται στα cartridges τους, όπως παλιά. Ένα save file ανά παιχνίδι δηλαδή.
Epeidh enas filos mou me exei trelanei stis erwthseis,ginetai na exeis wi-fi an paizeis kapoio paixnidi tou ds sto pc/laptop me th xrhsh emulator?

Thnx in advance!
Εμμ, Skorp πόσες φορές πρέπει να σου θυμίζουν οι mods ότι αυτά τα πράγματα είναι παράνομα;;;
Και όχι δε γίνεται, αν θέλει wifi ας πάρει την κασέτα στο ds.
Nope, δε μπορείς, και είναι ενάντια στους κανόνες η συζήτηση για τέτοια δαιμονικά πράγματα, just a reminder. Smile
(29-09-2009 10:19 PM)skorp Wrote: [ -> ]Epeidh enas filos mou me exei trelanei stis erwthseis,ginetai na exeis wi-fi an paizeis kapoio paixnidi tou ds sto pc/laptop me th xrhsh emulator?

Thnx in advance!

μπορεις να χεις wifi ΜΟΝΟ με αυτους τους 2 τροπους:

1 κλευοντας wireless internet απ το σπιτι σ (μονο αν εχεις wireless ιντερνετ) ή απ τα starbucks, τα goody's και οπου εχει ιντερνετ.
2 αγοραζοντας 1 wifi usb connector

edit: ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΚΕΜΟΝ ΣΤΟ ΠΙΣΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ
Ok.Thanks.Kai sorry gia to eidos ths erwthshs alla an den rothsw tous eidikous,poious tha rothsw?
Reference URL's