Legendary Pokémon

Full Version: Ερωτήσεις/Απαντήσεις 2
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
για να αρχισω Ev training το pokemon συμφερει να ειναι lvl 1? Αν ειναι πολυ δυσκολο να το exparis.
(30-09-2009 02:05 PM)Castiel666 Wrote: [ -> ]για να αρχισω Ev training το pokemon συμφερει να ειναι lvl 1? Αν ειναι πολυ δυσκολο να το exparis.

αν και απ το 1 λεβελ ειναι δυσκολο να εξπαρεις 1 ποκεμον, παρολ αυτα, θα μπορει να παρει τα EVs που χρειαζεται πιο ευκολα απ οτι σε ποκεμον μεγαλυτερων λεβελ, αλλα προσεχε και τα IVs. ειναι τοσο σημαντικα οσο και τα EVs. Wink
Το ev training μπορεί να αρχίσει όποτε εσύ θες, δεν έχει σημασία το lv αρκεί να μην μπερδέψεις τα EPs(πχ έτσι και του δώσεις exp. share και ξεκινήσεις να πολεμάς με τους E4, τα EPs θα γίνουν σαλάτα) Αν θέλεις λοιπόν να του ανεβάσεις τα lv πριν ξεκινήσεις ev training μπορείς είτε να το αφήσεις στο day care είτε να του δώσεις rare candies είτε να το expάρεις κανονίκα και μετά να του αφαιρέσεις τα τυχαία EPs με τα κατάλληλα berry(tomato, pomeg κτλ)
Τι σημαίνει εξπάρεις?
(30-09-2009 02:50 PM)Saras Wrote: [ -> ]Τι σημαίνει εξπάρεις?

mallon na tou dineis expirience...
Να πάρεις experience, δηλαδή levels. Κλασικός όρος λαηνεητζάδων.
Αν το pokemon χασει στη μαχη, χανονται τα ev points?
An xasei enw polemas kapoio pokemon,krataei ta prohgoumena evs alla den pairnei ta evs ths maxhs afou gia na dosei kapoio wild pokemon ev points xreiazetai na to skotwseis.

Erwthsh:Ton Lucifer666 tha ton skotwseis?
Εχω κι εγω μια ερωτηση πανω σε αυτο το θεμα.
Ας υποθεσουμε πως βγαζω στη μαχη ενα πχ Larvitar και μετα αλλαζω Pokemon και νικαω το αντιπαλο Pokemon,το οποιο δινει πχ 3 EVs σε ενα Stat.Ποσα EVs θα παρει το πρωτο Pokemon και ποσα το δευτερο;
Επισης αν ο αντιπαλος κανει crowl η διαφορα που μειωνουν, χανω ev points η απλα κανει οτι κανει στην μαχη?
@Salamence78: Όσα θα έπαιρνε πολεμώντας μόνο του. Τα EPs δε μοιράζονται όπως τα exp. points. Στην περίπτωση σου το καθένα θα πάρει από 3 EPs , εκτός φυσικά και αν κάποιο έχει macho brace/pokerus/power items που θα αυξήσουν αναλόγως τα EPs που θα πάρει(αν πχ το larvitar είχε pokerus θα έπαιρνε 6 EPs, ενώ το άλλο αν δεν είχε τίποτα μόνο 3)

@Castiel666: Φυσικά και δε χάνεις τίποτα, απ' τη στιγμή που πάρεις κάποια EPs μόνο με τα ειδικά berries μπορείς να τα χάσεις. Το growl κτλ δεν έχουν να κάνουν με EPs
(30-09-2009 10:07 PM)Castiel666 Wrote: [ -> ]Επισης αν ο αντιπαλος κανει crowl η διαφορα που μειωνουν, χανω ev points η απλα κανει οτι κανει στην μαχη?

Δεν νομιζω να συμβαινει κατι τετοιο.
Τι ακριβώς κάνουν τα Effort Points?
Διαβασέ αυτούς τους χρήσιμους οδηγούς http://www.legendarypokemon.net/training_el
Λοιπόν, επειδή έχεις ήδη διαβάσει τους οδηγούς και λογικό είναι να μην καταλαβαίνεις μερικά πράγματα, θα τα πω όσο πιο απλά μπορώ.

Τα Effort Points είναι αυτά που ανεβάζουν τα στατιστικά των Pokémon. Κάθε 4 EPs είναι ίσα με 1 πόντο του στατιστικού. Αφού λοιπόν μπορείς να πάρεις μέχρι και 255 EPs σε ένα stat, μπορείς να το αυξήσεις κατά 255/4=63 (στρογγυλοποιημένο προς τα κάτω) πόντους. Δηλαδή ένα Pokémon που θα είχε 300 Atk, με 252 EPs στο Atk φτάνει τα 363.

Effort Points παίρνεις απλά νικώντας τα κατάλληλα Pokémon. Π.χ. το Shinx δίνει 1 EP στο Atk όταν το νικήσεις. Αν το Pokémon που το νικήσει κρατάει το Macho Brace, διπλασιάζονται τα EPs. Αν κρατάει το κατάλληλο Power Item (Power Lens, Anklet, Weight, Bracer, κλπ.), προσθέτεις +4 EPs. Αν έχει Pokérus, διπλασιάζεις τα EPs πάλι. Δηλαδή αν σκοτώσεις το Shinx από πριν παίρνεις:
- 1 EP
- 2 EPs με Macho Brace
- 5 EPs με το Power Item για Atk
- 4 EPs με Macho Brace και Pokérus
- 10 EPs με Power Item και Pokérus

Υπάρχουν και οι βιταμίνες τώρα (Protein, Iron, Carbos, Calcium, Zinc, HP Up) οι οποίες δίνουν 10 EPs στο αντίστοιχο stat, αλλά μπορούν να δώσουν μόνο μέχρι τα 100 EPs. Δηλαδή μέχρι 10 βιταμίνες ανά stat, και μόνο πριν αρχίσεις να σκοτώνεις Pokémon. Αν σε ένα Pokémon θες να πάρεις 120 EPs στο Atk λοιπόν, πρώτα θα δώσεις 10 Protein και μετά θα πάρεις τα υπόλοιπα 20 κανονικά.

Protip: Μην προσπαθήσεις να ξεκινήσεις EV training πριν περάσεις τους Elite 4 και αγοράσεις τα Power Items από το Battle Frontier. Απλά δεν αξίζει. Also, θα χρειαστεί να πιάσεις αρκετά Ditto με διάφορα natures για να μπορείς να δίνεις το nature που θες στο κάθε Pokémon μέσω breeding.
Reference URL's