Legendary Pokémon

Full Version: Ερωτήσεις & Απαντήσεις [Pokemon]
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Code:
Το kyurem;Είναι στο great hall,βόρεια από το route 13
[/php]
Δεν είναι η αρμοδιότητα μου, αλλά θέλω να πω κάτι. Επειδή μπορεί να χαλάσει το παιχνίδι κάποιων, θα πρότεινα να χρησιμοποιήτε σπόιλερς. Εμένα δε μου δημιουργεί πρόβλημα, αλλά μπορεί να δημιουργήσει σε κάποιους άλλους.
λοιπον εχω ψαξει τους σχετικους οδηγους αλλα καποια πραγματα δεν τα καταλαβα (αμα φανουν οι ερωτησεις ηλιθιες sorry Toungue)

1ον τι ειναι τα effort points?πως ξερουμε τι effort points εχουν τα pokemon μας?
2ον τι εννοει hidden power ?(no the move Toungue)

εχω ψαξει αλλα δεν καταλαβα...αυτος που θα απαντησει να φανει επιικης Wink
Πάμε πάλι.

Effort points παίρνεις κάθε φορά που νικάς ένα αντίπαλο Pokémon σε μάχη. Κάθε Pokémon δίνει ένα συγκεκριμένο αριθμό EPs. Κοίτα στο Pokédex μας στη στήλη δίπλα από τα base stats για να δεις πόσα. Π.χ. το Rattata δίνει 1 EP στο Speed.

Τα effort points ανεβάζουν τα stats των Pokémon. Όταν φτάσεις τα 100 level, κάθε 4 EPs που έχεις πάρει στο κάθε stat αντιστοιχούν με έναν πόντο. Π.χ. έχεις ένα Pokémon που χωρίς EPs έχει 200 Atk στα 100 lv. Αν του έχεις πάρει 160 EPs στο Atk, θα φτάσει 200+(160/4)=240. Από εδώ καταλαβαίνεις ότι δεν έχει νόημα να προσθέτεις επιπλέον EPs αν δεν είναι σε πολλαπλάσια του 4. Δηλαδή το ίδιο είναι αν έχεις 20 EPs με το αν έχεις 23. Φυσικά δεν μπορείς να παίρνεις απεριόριστα EPs, υπάρχουν κάποια όρια. Σε κάθε stat μπορείς να πάρεις μέχρι 255 EPs και συνολικά μέχρι 510. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να εκπαιδεύσεις πλήρως μόνο 2 stats σε ένα Pokémon.

Τα EPs δεν τα βλέπεις πουθενά μέσα στο παιχνίδι. Αν θες να ξέρεις τι EPs έχει το κάθε Pokémon σου, πρέπει να έχεις μολύβι και χαρτί και να σημειώνεις κάθε φορά που σκοτώνεις ένα Pokémon. Αν φτάσεις τα 510 EPs σε ένα Pokémon, υπάρχει μια μαντάμ στα παιχνίδια που δίνει στο Pokémon την Effort Ribbon για να ξέρεις ότι έχει τελειώσει αυτό το Pokémon. Στις DPPt είναι στην Sunyshore, στις HGSS δεν θυμάμαι.

Για το Hidden Power δεν ξέρω τι θες να πεις, δεν υπάρχει άλλο Hidden Power εκτός από την επίθεση.
Κατ' αρχάς, μη χαλιέσαι για το αν φαίνονται ηλίθιες οι απορίες σου. Σκοπός του LP είναι να μαθαίνουν τα μέλη (ένας από τους αρκετούς που έχει δηλαδή).

1) Τα effort points (ή EPs για συντομία) είναι πόντοι που συγκεντρώνει ένα Pokemon κατά την εκπαίδευσή του νικώντας άλλα Pokemon. 4 effort poins=1 πόντος στατιστικού (στο lv 100). Για παράδειγμα έχω ένα Pokemon στο lv 100 χωρίς effort points στο speed, το οποίο είναι 300. Ε, το ίδιο Pokemon με 4 effort points στο speed θα είχε speed 301. Το κάθε Pokemon μπορεί να έχει συνολικά 510 effort points (μοιρασμένα σε οποιαδήποτε από τα στατιστικά του), αλλά μόνο ως 255 στο κάθε στατιστικό. Τα effort points μπορείς να τα υπολογίσεις μόνο αν ξέρεις τα IVs του Pokemon σου (όπως και, αντιστρόφως, μπορείς να υπολογίσεις τα IVs μόνο αν ξέρεις τα EPs). Αλλιώς, τα ξέρεις μόνο αν θυμάσαι ακριβώς τι Pokemon έχεις νικήσει. Σε περίπτωση που έχεις μπερδευτεί και δεν μπορείς να τα υπολογίσεις με κανέναν από αυτούς τους δύο τρόπους, μπορείς να δώσεις στο Pokemon EP reducing Berries (είναι τα Berries με αριθμούς από 21 εώς και 26). Αν ενδιαφέρεσαι για το πώς λειτουργούν τα Berries ρώτα πάλι -δε σου το αναλύω τώρα γιατί ίσως σε έχω μπερδέψει ήδη αρκετά.

2)Δε σε εννοώ. Πάντως αν μιλάς για την ένδειξη στον IV Calculator απλά υπολογίζει τον τύπο και τη δύναμη που θα έχει η επίθεση Hidden Power αν χρησιμοποιηθεί από το Pokemon του οποίου έδωσες τα IVs.

Πιστεύω είναι κατανοητά. Αν δεν είναι (μπορεί να μου φαίνονται απλά επειδή εγώ ήδη τα ξέρω), μη διστάσεις να ρωτήσεις πάλι. Wink
NM2 THANKS VERY MUTCH
SRYROS THANK VERY MUTCH

hidden power εννοv αyτο ποy λεει ο spyros
που μπορω νΑ παρω το light bell in pokemon platinum
Πιάνε wild Pikachu, έχουν 5% πιθανότητα να κρατάνε Light Ball.
Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να έχεις ένα Pokemon με compoundeyes και ένα Pokemon με Frisk για να σου κανουν πιο εύκολη τη δουλειά.
τι ειναι αυτα?τα frisk and compoundeyes
Abilities είναι. Αν το πρώτο Pokémon στην 6άδα σου έχει Compoundeyes, ανεβαίνει η πιθανότητα το wild Pokémon που θα σου εμφανιστεί να κρατάει αντικείμενο (στην περίπτωση του Pikachu, Light Ball). Το Frisk σου δείχνει τι αντικείμενο κρατάει το άλλο Pokémon ωστέ να μην χρειάζεται να πιάνεις όλα τα Pikachu αλλά μόνο αυτά με το Light Ball.

Η καλύτερη λύση είναι να έχεις ένα Pokémon με Compoundeyes και την κίνηση Thief (π.χ. Butterfree), χωρίς να κρατάει αντικείμενο. Κάθε φορά που σου εμφανίζεται Pikachu, το βαράς με Thief, αν έχει Light Ball θα του την πάρεις, αν όχι το νικάς και πας στο επόμενο.
thanks αλλα εχω κι αλλη μια ερωτηση.αν βαλω πικατσου με light ball στο day care θα βγει πιτσου με volttackle
http://www.legendarypokemon.net/dp/poked...u/breeding
Ναι. Το Pikachu με τη Light Ball πρέπει να είναι αρσενικό.

aoratimelani

Καλημέρα! Ψάχνω να βρω αν τα παρακάτω ονόματα Πόκεμον έχουν αποδοθεί στα ελληνικά (για μια μετάφραση που κάνω).
Meganium
Rampard
Trideps
Aggron
Groudon
Aerodactyl
Tyrantar
Κάθε βοήθεια καλόδεχτη!
Καλώς όρισες aoratimelani.
Τα ονόματα των Pokemon ουδέποτε μεταφράστηκαν στα Ελληνικά καθώς λαμβάνουμε την ίδια ακριβώς έκδοση που λαμβάνει και η Αγγλία. Το δε "καρτούν", διατηρεί την αγγλική ονομασία προφανώς.

Έχεις επίση δυο μικρά λαθάκια στα ονόματα που αναφέρεις: Tyranitar και Rampardos ενώ το Trideps δεν μπορώ να πω ότι μου θυμίζει κάτι...

Επίσης να υποθέσω πως μεταφράζεις κάτι σχετικό με "προϊστορικά" Pokemon; Αν ναι θα σου σύστηνα να κοιτάξεις και τα αρθράκια που έχουμε στο Pokemon Origins.
Reference URL's