Legendary Pokémon

Full Version: Ερωτήσεις & Απαντήσεις [Pokemon]
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
1) Αν και εγώ έχω White, απ'ότι ξέρω θα μπορείς να αγοράσεις τις stones στην Black city, ανάλογα με τους εκπαιδευτές που βρίσκονται στην πόλη σου. Το ίδιο ισχύει και για το White forest με τα items που βρίσκεις στο έδαφος. Οπότε αν θες τη συμβουλη μου εξέλιξε ο,τι θες απο gen V και τα υπόλοιπα εξέλιξε τα στις παλίες κασέτες.
2) Νομίζω(δεν είμαι 100% σίγουρος) οτι αυτό είναι το random matchup-rating, αλλα περίμενε μέχρι αύριο που θα λειτουργήσει το Global link και θα δούμε τι είναι.

Ελπίζω να βοήθησα Big Grin!
Evolution Stones μπορείς να βρεις και με τον ίδιο τρόπο που βρίσκεις τα gems, με τα Drilbur/Excadrill όταν εμφανίζονται, απλά δεν ξέρω πόσο σπάνιες είναι. Θυμάμαι εγώ έβρισκα συνεχώς στο Chargestone Cave αλλά μπορεί να ήμουν και τυχερός.
Στη Black City αν έχω τέρμα πληθυσμό έχω όλα τα αντικείμενα κάθε στιγμή διαθέσιμα δηλαδή ή μερικά κάθε μέρα; Γιατί υπολογίζω να πάω σε 15 μερούλες, 45 μέρες μετά την αρχή του save για να 'ναι πλήρης πληθυσμός.
Μπορει να έχεις πληρη πληθυσμο(10) αλλα τα items θα εξαρτόνται απο ποιους έχεις στην πόλη σου. Π.χ. Αν έχεις τον Backpacker X στην πόλη μπορείς να πάρεις moon stone, ενω αν έχεις τον Ace Trainer Y στην πόλη μπορείς να πάρει Fluffy tail. Εδώ είναι η λίστα Item-Εκπαιδευτών :http://www.serebii.net/blackwhite/blackc...rest.shtml Επίσης όπως είπε ο Adk μπορείς να βρείς και σε σπηλιές στα συνεφάκια σκόνης, αλλα είναι αρκετα σπάνιες.

Ερώτηση: Υπάρχει τρόπος να ξαναγεμίσω το White forest μου, χωρίς Entralink και γενικα οτιδήποτε με Wireless και IR?
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πώς δουλεύουνε τα Entralink και αυτά που κάνω μέσω υπολογιστή (όπως το Dream World);
Ωραία, πάμε:

Entralink:

Το Entralink είναι ένα μέρος όπου μπορείς μέσω Wireless να "μπεις" στο παιχν'ιδι του φίλου σου και να τον βοηθησεις αυξανοντας τα exp που παιρνει, το catch rate του, κλπ. Επίσης υπάρχει ένα δάσος όπου πιάνεις αυτά που συνάντησες στο DW(Πρόσεχε όμως γιατι μπορείς να πιάσεις μεχρι 50). Για να πας στο entralink κάνε κλικ στο wireless του C-gear σου.

Dream World:

Για να μπεις έδω πρέπει πρώτα να φτίαξεις ένα Trainer Club account στο pokemon.com. Στη συνέχεια πατάς την επιλογή GAME SYNC απο το κεντρικό μενου της B/W(εκει που κάνεις Continue, new game, κτλ). Θα σου δώσει έναν κωδικο. Σημείωσε τον κάπου και μπες εδω: http://en.pokemon-gl.com/. Κάνε log in με το trainer club account σου. Θα σου ζητήσει ένα ψευδόνημο και τον κωδίκο που έχεις ήδη σημειώσει. Άνοιξε την Black/White σου και το C-gear επίσης. Κάνε κλικ στο Online(έχοντας προφανώς διαθέσημο internet) και μετά στο Game sync. Αν όλα έγιναν σωστα, αφου συνδεθεί, θα σε βγάλει στα κουτιά σου. Διάλεξε όποιο Pokemon θες και πατα "Tuck in". Μπορείς να κλείσεις το DS, δε θα το χρειαστείς για 1 ώρα. Μπες ξανα στο site του Global link και κάνε κλικ στο Dream World στο κατω δεξιά μέρος της σελίδας. Η Fennel θα σου εξηγήσει τα υπόλοιπα για το Dream World στην πρώτη σου επίσκεψη. Ότεν τελειώσεις κάνε κλικ στο κουμπί τερματισμού στο πάνω δεξιά μέρος και άνοιξε το DS. Άνοιξε το C-gear και κάνε κλικ στο Online-->Game sync. Θα σε ρωτήσει αν θες να ξυπνήσεις το Pokemon. Πές ναι και απλα πηγαινε στο Entralink για να πάρεις τα αντικειμενα σου απο το παιδι διπλα στην εισοδο του δάσους και να πιάσεις τα Pokemon μέσα στο δάσος.

Ελπίζω να σε κάληψα και να μη σε ζάλισα Toungue
Ιδού μερικές απορίες μου:

1) ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ POKEMON;

Όσες ώρες και να 'χω φαει δεν μπορώ να πετύχω με τίποτα τα εξής Pokemon ενώ ψάχνω στις σωστές περιοχές όπως μου υποδεικνύoυν το Pokedex και τα walkthroughts:
- Tynamo
- Throh
- Pansage
- Pansear

Και το Panpour δεν έχω πετύχει αλλά ευτυχώς στην αρχή του παιχνιδιού παίρνεις ένα από έναν εκπαιδευτή. Μήπως απαιτούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να τα πιάσω; Για παράδειγμα, το Beartic κατάφερα να το πιάσω τον χειμώνα στο Twist Mountain επειδή τον χειμώνα είχα πρόσβαση σε νέες περιοχές στο Twist Mountain όπου δεν μπορούσα να πάω τον χειμώνα. Κι αυτό το ανακάλυψα τυχαία μόνος μου, δεν το διάβασα σε κανένα walkthrough. Aς μην μιλήσω για το Sigilyph που μια φορά το πέτυχα και το σκότωσα κατά λάθος (τότε δεν μου έκοψε να ψάξω στο internet ποιά Pokemon μαθαίνουν False Swipe ή Super Fang για να μην το ριψοκινδυνεύω). Ξέρω ότι είναι σπάνια Pokemon αλλά αυτό καταντάει εκνευριστικό (ναι, η υπομονή μου δεν είναι το φόρτε μου ώρες-ώρες). Θα μπορούσα να καταφύγω στην εύκολη λύση της ανταλλαγής αλλά θέλω να τα πιάσω ο ίδιος (συν τ' ότι κανείς δεν θα 'δινε εύκολα τόσο σπάνια Pokemon).

2) ANTAΛΛΑΓΗ ΜΕΣΩ POKEMON BLACK-POKEMON HEARTGOLD;
Ξέρω ότι στην Pokemon Black πρέπει να πάω στο Poke Transfer Lab που είναι κοντά στο Route 15 αλλά σε ποιό κτίριο πρέπει να πάω στο Pokemon HeartGold;

3) PROPS ΓΙΟΚ;
Aπό μια φάση και μετά οι θεατές σταμάτησαν να μου δίνουν Props μετά τις παραστάσεις στο Musical. Kαι μου λείπουν αρκετά για να ολοκληρώσω την συλλογή μου. Κι ο γέρος στο Opelucid City σταμάτησε να μου δίνει νέα εδώ και καιρό. Τι παίζει εδώ;
Είχα κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό με τον Vetus. Όσο και να έτρεχα πάνω κάτω
δεν έβγαιναν ορισμένα pokemon. Ενδεικτικά εγώ είχα θέμα με το Sawk, Panpour και Pansear. To Tynamo εμφανίστηκε μία φορά καθώς διέσχιζα για πρώτη φορά το ηλεκτρισμένο σπήλαιο. Όπως κατάλαβα αργότερα μάλλον ήμουν πάρα πολύ τυχερος τότε.

Μετά το league άρχισα να γεμίζω το pokedex και ήταν πλέον φανερό ότι το Tynamo έχει εξέλιξη.
Ξαναπήγα στη σπηλιά όπως έδειχνε το Pokedex και ξεποδαριάστηκα να τρέχω σε όλους τους ορόφους για να το βρω. (Να μη μιλήσω για την κράμπα στα δάχτυλα). Κι επειδή κι εγώ δεν αναζητώ την εύκολη λύση του walkthrough και ήθελα να το ξαναβρώ με το σπαθί μου επέμενα συνεχώς ώσπου έπαθα νευρικό κλονισμό και άνοιξα το λυσάρι (βλ. serebii.net).

Εκεί είδα ότι συγκεκριμένα για το Tynamo έχει ποσοστό εμφάνισης 5% μόνο σε έναν συγκεκριμένο όροφο της σπηλιάς. Στους υπόλοιπους ορόφους το ποσοστό κατεβαίνει στο 2%!!! Μιλάμε για μηδαμινή σχεδόν πιθανότητα. Τουλάχιστον ήξερα ποιος όροφος έχει τι μεγαλύτερο ποσοστό και δεν έψαχνα στην τύχη. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ξανά το άτιμο και με τη βοήθεια μιας ξεγυρισμένης False Swipe το έπιασα.

Προφανώς το ίδιο θα συμβαίνει και σε άλλες περιοχές με άλλα pokemon.
Ένα παράδειγμα, το Pokemon Feebas υπάρχει στη Route 1 (μετά το πρωτάθλημα) και εμφανίζεται μόνο αν ψαρέψεις στην περιοχή που κουνιέται το νερό. Δηλαδή σκεφτείτε πόσο συχνά δημιουργείται ο μαύρος κύκλος στο νερό, πρέπει να ψαρέψεις κιόλας εκεί, όχι να πας πάνω του και τότε πάλι έχεις 60% πιθανότητα να βγει Feebas. Το άλλο 40% το έχει ο Basculin που φυσικά βρίσκεται σε όλο το χάρτη πανεύκολα. Dodgy

Πάντα στα παιχνίδια pokemon από ένα σημείο και μετά χρειάζεται μεγάλη υπομονή και γερά νεύρα για όποιον θέλει να πιάσει όλα τα pokemon που έχει η κασέτα του χωρίς ανταλλαγές.

Χαράς το κουράγιο μας δηλαδή! mustaine2
@ Vetus
1. Απλά είναι σπάνια. Συγκεκριμένα για το Tynamo, μπορείς να έχεις ένα Pokémon με Static πρώτο στο party σου ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες να σου εμφανιστεί Electric-type Pokémon, αν και υπάρχει και Joltik στη σπηλιά οπότε δεν ξέρω κατά πόσο θα βοηθήσει. Για Pansage και Pansear απλά πήγαινε σε κάποιο δάσος (Pinwheel/Lostlorn) και περίμενε να κουνηθούν τα χορτάρια, βάλε Repel αν το χορτάρι που κουνήθηκε δεν είναι στην άκρη για να μην εμφανιστεί Pokémon μέχρι να πας εκεί και όρμα. Ομοίως και για το Throh στα routes 10, 15 και 18. 5% πιθανότητα το καθένα αλλά θα εμφανιστούν κάποια στιγμή, πού θα πάει.

2. Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι θα είναι σαν το relocator, λογικά θα ξεκινάς τη διαδικασία από το Poké Transfer Lab και θα επιλέγεις Download Play στο 2ο DS.

3. No idea, δεν έχω ασχοληθεί με props ακόμα. Toungue
(14-04-2011 09:29 PM)Vetus Wrote: [ -> ]- Pansage
- Pansear

Pinwheel Forest, όπου δεις γρασίδι να κινείται. Θα είναι η Audino ή κάποια μαϊμού.


Vezok78, ευχαριστώ πολύ. Έχω όμως ακόμη μια απορία. Για να πάρω αυτό το αντικείμενο (ή ό,τι είναι) για τα γεννέθλιά μου τι κάνω;
(14-04-2011 10:19 PM)Spyros Wrote: [ -> ]Vezok78, ευχαριστώ πολύ. Έχω όμως ακόμη μια απορία. Για να πάρω αυτό το αντικείμενο (ή ό,τι είναι) για τα γεννέθλιά μου τι κάνω;

Μιλάς στον ιδιοκτήτη του Pokémon Musical Theater. Τώρα πού ακριβώς είναι αυτός θα σε γελάσω, αλλά φαντάζομαι μέσα στο κτίριο. Toungue
@Spyros
Αν λες για το Birthday Cake prop τότε πρέπει να μιλήσεις στον Gentleman δίπλα στον πινακα, στον πάνω "όροφο" του Pokemon Musical Theater την ημέρα των γενεθλίων σου.

@Vetus & thanasis
1 & 2: Ακριβώς όπως τα είπε ο NM2. Το Poketransfer είναι πραγματι με DS download play. Να προσθέσω για το Tynamo ότι στον κάτω κάτω όροφο με τις 2 Ace trainers είναι αρκετά συχνα τα Tynamo. Τα Sawk και τα Throh είναι αρκετά συχνα στο Route 18. Απορώ πάντως πώς και δεν έχετε προσέξει το 1% encounter rate του Cryogonal ακόμα Toungue.

3. Αυτός στην Opeculid σου δίνει 5 props και μετά σταματάει. Οι θεατές δεν σου δίνουν γιατι μάλλον συμμετέχεις συνέχεια στο ίδιο Musical. Απο κάθε τύπο Musical παίρνεις διαφορετικά props.
(15-04-2011 03:50 PM)Vezok78 Wrote: [ -> ]Απορώ πάντως πώς και δεν έχετε προσέξει το 1% encounter rate του Cryogonal ακόμα Toungue.

Το χειμώνα (βλ. τώρα) γίνεται 5%.
Eυχαριστώ όλους σας για την βοήθεια. Smile Όσο αφορά το Cryogonal τον χειμώνα έχει 5% encounter rate. Kι ήμουν απίστευτα τυχερός που με την πρώτη μου βόλτα στο Twist Mountain τον χειμώνα με το που πήγα σε νέες περιοχές το βρήκα. Το κόλπο με το repel και το χορτάρι που κινείται έπιασε τόπο. Όχι μόνο έπιασα ένα Pansage (έστω και μετά από πολλέεεεεεεεεεες προσπάθειες) αλλά και δύο Whimsicott (αν κι εννοείται θα εξελίξω ένα από κανά Cottonee για να μάθει πρώτα κάποιες επιθέσεις που μαθαίνει μονάχα το Cottonee πριν εξελιχτεί). Είστε κι οι πρώτοι. Cool Για τα musical έχω την εντύπωση ότι τα props που θα χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι ανάλογα με το musical που θα συμμετάσχεις. Σήμερα που συμμετείχα στο Forest Stroll (για cute παραστάσεις) κι ο κριτής σχολίασε την παράστασή μου ως cute πήρα 3 Props από τους θεατές (ως τώρα έπαιρνα 2). Οπότε θα μελετήσω όλα τα Props για επιτυχημένες παραστάσεις.
http://www.serebii.net/blackwhite/pokemonmusical.shtml

Mερικές ακόμα απορίες:
1) Ένας/μια κολυμβητής/τρια στο Undella Bay μου μαρτύρησε ότι η Cynthia (από τους αγαπημένους μου θηλικούς χαρακτήρες στο Pokemon Heart ) κολυμπάει που και που σε μια κρυφή περιοχή εκεί γύρω. Ισχύει; Αν ναι, που μπορώ να την βρώ για να την καμαρώσω με το μαγιό της (o νηστικός καρβέλια ονειρεύεται, ξέρω) ; Spiteful
2) Που μπορώ να βρω κάποιον οδήγο (κι αν δεν υπάρχει αν μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας) για τα special events που γίνονται ανά εποχή; Όπως για παράδειγμα τον χειμώνα που ορισμένες περιοχές στο Twist Mountain είναι προσβάσιμες; Kι ότι τα wild Deerling έχουν διαφορετικό χρώμα αναλόγως την εποχή;
http://www.serebii.net/blackwhite/seasons.shtml

Αυτό απαντάει σε όλες σου τις ερωτήσεις. Toungue
Reference URL's